Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:04, 24. 9. 2010.

| Društvo

Zdravlje Actavis brine o radnicima

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Zdravlje Actavis

LESKOVAC – U skladu sa važećim smernicama Actavisove politike ljudskih resursa i odredbama novog Zakona o zabrani zlostavljanja na radu, kompanija Zdravlje Actavis, u saradnji sa sindikatom Nezavisnost i Ministarstvom rada i socijalne politike, organizovalo je dvodnevnu edukaciju za oko 450 zaposlenih - saoštavaju iz najpoznatije kompanije u Leskovcu.

Seminar o mobingu i prevenciji zlostavljanja na radu održala je Vera Kondić iz UGS Nezavisnost, dok su Snežana Bogdanović iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku i Predrag Plavkić iz Agencije za mirno rešavanje sporova upoznali zaposlene sa ključnim odredbama Zakona.

- U zemljama u tranziciji, kao što je Srbija, i u onim koje su već prošle kroz ovaj proces, zabeležen je mnogo veći broj slučajeva zlostavljanja na radu. Ovaj seminar upravo prati ideju Ministarstva da je za prevenciju pojava zlostavljanja na radu najbolje krenuti od samih poslodavaca, kroz edukaciju zaposlenih i pomoć posrednika, a stupanjem na snagu Zakona u maju, stvorili su uslovi da Ministarstvo donese i Pravilnik o ponašanju poslodavaca i zaposlenih, jer bez učešća obe strane u procesu rada ne može biti dobre radne atmosfere, timskog rada ni motivisanosti – kazala je Radmila Bukumirić-Katić, pomoćnica ministra za rad i socijalnu politiku.

Ana Mitrović-Vasić, direktorica Sektora ljudskih resursa u kompaniji Zdravlje Actavis, posebno je naglasila da edukacija zaposlenih predstavlja trajno opredeljenje i gotovo svakodnevnu praksu u kompaniji Zdravlje Actavis, jer samo kroz proces neprestanog učenja možemo ići u korak sa zahtevima vrhunskih standarda u savremenom poslovanju.

- Sa zadovoljstvom mogu da istaknem činjenicu da već imamo snažnu osnovu za implementaciju novog Zakona o zabrani zlostavljanja na radu zahvaljujući Actavisovoj politici ljudskih resursa kojom se insitira na poštovanju svih zakonskih odredbi, dobre radne prakse i običaja. U skladu sa našom politikom, mi u Actavisu uvek težimo ka očuvanju najboljih mogućih odnosa sa svojim zaposlenima i njihovim predstavnicima kroz zaštitu prava i dostojanstva svakog pojedinca – precizirala je Ana Mitrović-Vasić.

Na kraju je istakla je da je posebno zadovoljstvo što su u kompaniji uspeli, zahvaljujući odličnoj saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike i predstavnicima sindikata, da na jednom mestu spoje sve relevantne činioce kako bi za svoje zaposlene obezbedili najkvalitetniji vid edukacije i u ovoj oblasti.

Inače, svi zaposleni u kompaniji Zdravlje Actavis dobili su Pismeno obaveštenje o zabrani vršenja zlostavljanja kao potvrdu o završenoj stručnoj obuci o prevenciji i sprečavanju zlostavljanja.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: