Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 11. 3. 2019.

| Društvo

Zelenila u Nišu pretvorena u smetlišta [video]

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Smeće Bulevar Mediana
Građani bacaju, a ko čisti? Foto: Prijavi problem/čitalac

Da li uopšte postoji komunalna služba u gradu, čiji je posao čišćenje smeća vidljivog širom Niša i zašto to ne rade, pitaju Nišlije u aplikaciji Južnih vesti "Prijavi problem". Osim snimka sa Trošarine, redakciji šalju i fotografije smeća iz centra grada, naselja Ratko Jović i Brzog Broda.

Zelenilo iznad Osnovne škole Branko Miljković prepuno je kesa, papira i drugih otpadaka. Sugrađanka je skrenula pažnju na to da se u Nišu čisti uglavnom kada đubre dobije medijsku pažnju. Deponija Aerodrom Zgodno mesto za vršenje nužde; Foto: Prijavi problem/čitalac

Pošto se nadležna služba pokreće jedino kada nesto izađe u medije, šaljem Vam ovaj video u nadi da će se aktivirati i srediti đubre u naselju Trošarina - napisala je građanka.

Još drastičniju sliku poslao je građanin iz centra Niša, gde su podzemni kontejneri okruženi smećem.

Studenička smeće Nameštaj pored kontejnera - stari poblem u Nišu; Foto: Prijavi problem/čitalac Kako se vidi na fotografijama, iza Doma Vojske je nagomilano đubre, pa slika izgleda kao da je nastala na deponiji.

Nekada zelena površina u Ulici Vazduhoplovaca ka Aerodromu, kako su upozorili građani, ne samo da je prekrivena đubretom, već služi i kao javni toalet.

Ulaz u Ulicu Vazduhoplovaca ka aerodromu. Koristi se kao javni toalet za vozače i konduktere gradskih linija. Lepa slika za sve koji dolaze na aerodrom. Strašno - navedeno je u aplikaciji "Prijavi problem".

Fotografije je dao građanin i sa Bulevara Mediana, gde je situacija slična. Otpaci su na travi pored trotoara i biciklističke staze. Čovek koji je uslikao ovaj prizor kaže da je svedok da su i ostali delovi grada u lošem stanju, te da ne pamti da je Niš bio ovoliko prljav.

Da li je moguće pitati nekog da li se čisti ovaj grad. Je ne pamtim da je Niš bio ovoliko prljav. Pogledajte kej, Nišavu do Vrežine i oko vodovoda. Duvanište gde sam. Nisam video čistače ne pamtim - napisao je građanin.

Deponija Nišava Naselja od Nišave dele deponije; Foto: Prijavi problem/čitalac Nagomilano smeće, kako je prijavljeno preko aplikacije Južnih vesti, viđeno je i pored Nišave nedaleko od mosta na Kutinskoj reci. Ovu deponiju, kako je napisao građanin, čuva i čopor pasa.

Zašto je smeće poslednjih dana, sudeći po aplikaciji "Prijavi problem", glavna komunalna muka građana u Nišu, novinarka nije uspela da sazna od generalnog direktora JKP Mediana Dragoslava Pavlovića, jer je njegov broj bio nedostupan.

Deponija Dom Vojske Deponija u centru grada pored podzemnih kontejnera; Foto: Prijavi problem/čitalac Pošto su novinari Južnih vesti često u kontaktu sa drugim zaposlenim u ovom komunalnom preduzeću, zbog čestih prijava problema iz njihove nadležnosti, odgovori koji stižu jesu da se uglavnom planira čišćenje, a katkad se deponije i smeće nalaze na privatnim posedima, te ne mogu da ga sklone.

Odgovor koji smo dobili 5. marta iz Mediane na pitanje u vezi sa deponijom ka Novom groblju jeste da rade na popisu deponija u gradu.

U toku je popis svih divljih deponija na teritoriji grada Niša, očekujemo u najskorije vreme potpisivanje ugovora sa gradom kako bi smo krenuli sa uklanjanjem istih - naveli su iz Mediane.

Krajem februara građani su prijavljivali i smeće na zelenoj površini iza zgrada u Studeničkoj. Iz komunalnog preduzeća rečeno je da kontejnere na toj adresi, oko kojih se gomila smeće, prazne tri puta nedeljno, kao i da će počistiti razbacano đubre.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ljuba

    12:18 // 3. 4. 2019.

    Kontejneri kod Sanatorijuma nadomak Knez sela se ne čiste nedeljama. Ono je ruglo od smetlišta. Kese od vetra odletele po šumarku, borovina puna raznoraznoh otpadnih kesa. Vetar duvao pa razneo po celoj okolini ono smeće. Da li ima odgovornih u ovoj gradskoj opštini koji bi rešio ovaj problem nadomak Bolnice~Sanatorijuma. Očigledno nešto u ovom gradu ne funkcioniše, počev od G.čistoće. Ružno!

  • nikola

    09:14 // 14. 3. 2019.

    Užas od ulica Niša, stid me je, jer takvi smo i teško nam je da se menjamo, to su ružne navike iz detinjstva!
    Ali, zašto nam komunalci odsekoše korpe za otpatke u ulici O.Venac?!
    Zašto ne kupe smeće iz moje kuće (O.Venac51), barem ja redovno plaćam!

  • Pera

    17:07 // 13. 3. 2019.

    Niko da ponudi neko resenje nekakvu ideju, mentalitet problem, dakle naseliti neki drugi narod?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: