Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:02, 26. 4. 2013.

| Društvo

Zelenilo čeka odluku Veća

Autor:S.M.Izvor:Južne vesti
radnici-gorice.jpg
Arhivska fotografija

Ako Gradsko veće pre praznika odobri projekat međublokovskog uređenja, JKP „Gorica“ će posle Ukrsa početi šišanje trave i sređivanje prostora između zgrada, kaže pomoćnik direktora Gorice za sektor Zelenila Slobodan Đorđević.

Đorđević je ipak izrazio bojazan da taj novac ipak neće biti dovoljan da se ti prostori održavaju do kraja godine.

Nišlije plaćaju eko dinar, ali prvobitna ideja da se bar deo tog novca direktno upotrebi za uređenje parkovskih površina između zgrada i kuća nije zaživela.

Umesto toga, međublokovsko zelenilo, pošto nije deo redovnih poslova „Gorice“, potpalo je pod „projekte“. A, takav jedan, baš kao i prošle godine, čeka da ga Gradsko veće usvoji, iako oprimalno vreme za taj posao prolazi.

Slobodan Đorđević kaže da ima informacije da bi većnici mogli da zeleno svetlo za uređenej zelenila daju pre praznika. Slobodan Đorđević Slobodan Đorđević u studiju Južnih vesti

- Zadnja obećanja su bila da će u toku ove nedelje to proći Veće, da će gradonačelnik potpisati saglasnost. I mi ćemo, ne čekajući formalizaciju te priče, jer iza toga idu ugovori i sve ostalo, odmah da krenemo, samo nam treba vest da je to Gradsko veće usvojilo - kaže Đorđević.

Ukoliko se to desi, Đorđević je najavio da “već iza praznika kreću u akciju”.

- Mislim da ćemo ove godine znatno ranije da uradimo te poslove koji su prošle godine nešto više kasnili, jer se počelo tek juna. Ja se nadam da ćemo ove godine malo ranije odraditi te poslove, ali moram opet da kažem da su ove godine odobrena sredstva ograničena i da će biti dovoljna možda za neko održvanje do, recimo, jula - avgusta. Znači opet nemamo sredstva dovoljna za održvanje do kraja godine -kaže Đorđević.

Projekat je, prema njegovim rečima vredan 10 miliona dinara. On je, takođe, rekao da na odobrenje Veća čeka i projekat koji se odnosi na održvanje površina u spomen parku Bubanj.

Kako kaže, Prema programu rada, ove godine završeno je obrezivanje svih stabala u gradu i na parkovskim površinama.

Opširnije o ovim temama, ali razlozima za seču kanadskih topola u Čairu, možete pogledati u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Juznjak

    18:24 // 26. 4. 2013.

    Samo prazne price, primera radi izmedju Bul.Nemanjica i zadnjeg ulaza u vrtic Plavi Cuperak postoji park kroz koji redovno prolaze nasi najmladji sugradjani.Problem je u tome sto se u tom parkicu nalaze 3 potpuno isusene breze i sa kojih otpadaju suve grane (debljine ruke)i samo pukom srecom nije povredjeo neko dete.Ako se ne vodi racuna tamo gde su deca izlozena riziku onda o cemu dalje pricati.

  • Perko

    12:50 // 26. 4. 2013.

    Kada bi svaki 10-ti radnik Niskih JP/JKP, a svaki 5-ti rukovodilac ( vredi po plati za 2-3 obicna) umesto spavanja na poslu, facebook-a, dorucka i sl. bio preusmeren na ciscenje grada, bez obzira na nisku svest i kulturu o cistoci, manjine nasih sugradjana ,nas grad bi bio cist. Ovako par radnika Gorice i Medijane cisti ceo grad ( i to samo propisane povrsine) a ostalo je katastrofa.Dekntracija JP/JKP ka Gorici i Medijani.

  • mile lopove

    12:47 // 26. 4. 2013.

    To je politika bila Ds-a bila Perice, a privatizacija ce da dodje samo polako, jer privatik bi ginuo za poso, a ne na budjet pa legaj i uzivaj. A narod treba da postuje pravila a ne da baca gde god stigne,jer ga mrzi da baci u kantu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: