Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:45, 9. 4. 2019.

| Društvo

"Železnica" da omogući uvid u radove na pruzi Niš - Zaječar

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
rekonstrukcija pruge
Da javnost prati radove; foto: JV

Radovi na rekonstrukciji železnice od Niša do Zaječara, na delu odakle su poslednjih meseci vagoni više puta ispadali iz koloseka, mogli bi da budu vidljiviji javnosti. Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je kazala da je Železnici naloženo da izveštava medije i građane o tome kako teku radovi i koji su nedeljni planovi za rekonstrukciju.

Kako su krajem marta mašine u delu pruge koja se rekonstruiše mašine stajale pored šina, što je dovelo do zaključka da su radovi stali svega mesec dana nakon što ih je upravo Mihajlovićeva svečano otvorila, ministarka sada najavljuje da će Železnice biti transparentnije što se ove rekonstrukcije tiče.

Ona je čak kazala da je javnom preduzeću naloženo da građanima na terenu omogući da pitaju i dobiju odgovore što se radova na pruzi tiče.

Naložili smo Železnicama Srbije - Infrastrukturi i Srbija vozu da njihove ljude iz Media centra pošalju na teren da građani i mediji na terenu imaju mogućnosti da pitaju svakog trenutka šta je danas dinamički plan da se radi, koliko metara pruge ili koliko će se narednih nedelju dana uraditi da ne bi bilo nedoumica da li se radi ili ne radi. Jer plan postoji zvaničan ceo, a ja mislim da ljudi treba da znaju i sedmično i za 15 dana šta mogu da očekuju na delovima pruge - rekla je Mihajlovićeva.

Zorana Mihajlovic Ministarka rekla da će biti objavljeni izveštaji o dešavanjima na pruzi kod Jasenovika; foto: Vanja KeserMinistarka je dodala i da se i dalje ne zna ko je odgovoran za nezgode koje su se dešavale kod Jasenovika, kada su ispadale cisterene sa opasnim materijama, koje su mogle da ugroze obližnje naselje. Kako je kazala, čekaju se izveštaji Direkcije za železnice i posebnih komisija kako bi se utvrdila odgovornost, koji će, kada budu završeni, kako je rekla, biti obelodanjeni.

Direkcija za železnice radi taj svoj audit vezano za prevozioca i za sve ono što se u tom periodu desilo. Čekamo sve te izveštaje, plus imamo komisije koje su radile neke druge izveštaje kad se sve to bude skupilo imaćemo podatke koje ćemo javno dostaviti svima. Nakon toga ćemo videti ko je tačno zakazao, ako je zakazao. Ja sad još uvek nemam pravi odgovor na to pitanje - dodala je Mihajlovićeva.

Podsetimo, ovaj deo železnice trebalo je da se rekonstruiše pre nekoliko decenija jer je bio star i oronuo. Početak radova ubrzali su stanovnici Jasenovika koji su najavljivali proteste nakon iskliznuća cisterni, kojih je bilo tri za mesec i po dana. Plan je da se rekonstruiše 108 km pruge od Niša do Zaječara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojko

    15:15 // 10. 4. 2019.

    Ma, daću vam informaciju, samo ŠLEM /roze/ da nataknem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: