Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 18. 5. 2018.

| Društvo

Žena u beloj uniformi u KC Niš tetura se i gubi epruvete - pacijenti sumnjaju na pijanstvo [video]

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti

Na snimku koga je redakciji Južnih vesti dostavio zabrinuti građanin, vidi se žena u beloj uniformi, najverovatnije medicinska sestra, koja pacijenta, sudeći po onome šta govori, pokušava da odvede do laboratorije novog Kliničkog centra, ali se u tome ne snalazi. Tetura se, govori usporeno i nerazumljivo, ispadaju joj papiri i epruvete, a osoba koja je poslala snimak tvrdi i da se osećala na alkohol.

U početku snimka, žena kreće ka izlazu i polazi na vrata koja vode vani, pa onda zaključuje da sigurno laboratorija nije tamo, a vraćajući se natrag hodnikom konstatuje “mi ne znamo gde smo”.

Na snimku se vidi i da istoj ženi prilazi još jedna građanka tražeći instrukcije oko pronalaženja određenog odeljenja, ali ih ne dobija.

Građanin koji je poslao snimak za koji sumnja da prikazuje pijanu medicinsku radnicu, zabrinut je za bezbednost pacijenata koji dolaze u Klinički centar, ali i za pouzdanost analiza krvi, s obzirom na to da epruvete završavaju na podu.


Direktor KC: Molim da mi osobe koje su snimale dostave video

Zoran Radovanović Kaže da postoji mogućnost da je neko hteo da osramoti radnike KC Niš; Foto: arhiva JVNovinarka Južnih vesti ovaj snimak juče je prosledila generalnom direktoru Kliničkog centra Zoranu Radovanoviću. On je, kaže, tada prvi put pogledao video te da ne zna o kojoj se ženi radi, kao i da nema načina da je identifikuje s obzirom na to da je lice skriveno, pa ne može da utvrdi da li je zaposlena u KC.

Dodaje da dosada jeste bilo prijava da su radnici bili pod dejstvom alkohola ili opojnih supstanci, te da ustanova ima proceduru odnosno Pravilnik o pravima, obavezama i odgovornostima zaposlenih u KC.

Po tom pravilniku, ni jedan zaposleni ne sme da ostane na radnom mestu ako ima alkohol u krvi. Po prijavi da je neko od zaposlenih možda pijan, sastavlja se komisija koja utvrđuje alkoholisanost radnika.

Radovanović je redakciji dostavio i opomenu i rešenje o udaljenju s posla za jednog od zaposlenih koji je više puta bio zatečen pijan, a kaže da je i otkaz konačna mera koja na kraju sledi u ovakvim situacijama, ukoliko se ponavljaju.

Zaposleni KC Niš, ne smeju, prema Pravilniku, uopšte da imaju alkohola u krvi, a ako odbiju testiranje u slučaju kada su prijavljeni, smatra se da jesu i udaljavaju se s posla.

Ako bilo ko od građana ili pacijenata primeti bilo kog radnika KC Niš da je možda pod dejstvom alkohola ili opijata, odmah da se podnese prijava kako bi se svi oni koji krše propise udaljili sa radnog mesta, kako ne bi došlo do ugrožavanja bezbednosti pacijenata, pratilaca istih ili radnika KC Niš - napisao je Radovanović.

Direktor KC takođe apeluje na osobe koje su napravile snimak da ga dostave njemu kako bi mu pomogli u identifikaciji žene koja bi trebalo da bude sankcionisana ako je zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali i da bi utvrdio da li je možda snimak napravljen s namerom da bi se radnici KC Niš osramotili.

Molim ovom prilikom osobe koje su napravile snimak dok su trazili pomoć od osobe u beloj uniformi da mi sutra dostave snimak kako bi se utvrdilo da li je ili ne osoba na snimku radnik KC Niš. Ovo je neophodno kako bi se identifikovala i procesuirala osoba na snimku ako je naš radnik, ali i utvrdilo da možda nije napravljen snimak, kako bi se svi radnici Kliničkog centra Niš, koji su 24 sata, 7 dana, tj. 365 dana na raspolaganju pacijentima, osramotili - dodao je Radovanović.


Epruveta s krvlju pronađena u hodniku KC dan nakon snimka

Osoba koja je dostavila snimak novinarima kazala je da je on nastao u ponedeljak 14. maja uveče, dok je odbornik niške Skupštine Srđan Nonić samo dan kasnije, oko podneva uočio epruvetu s krvlju na hodniku Kliničkog centra. Kaže da je pronašao u prizemlju u blizini Radiologije, kako stoji na hidroforu. Epruveta krv hidrofor Da li je pijana radnica izgubila epruvetu? Foto: S. N.

Ipak, ostaje nepoznato da li je upravo ovu epruvetu izgubila žena sa snimka koja je u rukama imala nekoliko ovih bočica punih krvlju.

Iznenadio sam se da usred bela dana u KC, gde cirkuliše mnogo ljudi, stoji epruveta s krvlju koja je možda i inficirana - rekao je Nonić.

Dodaje da je samo fotografisao epruvetu, ali nikome u Kliničkom centru nije prijavio da se ona tu nalazi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko

    12:15 // 19. 5. 2018.

    Cak se nije ni potrudio da smisli neku bolju pricu... Strasno.

  • sozontije

    10:04 // 19. 5. 2018.

    Ako je ova jadna zena alkoholicar,zavisnik,treba je leciti.Neko je kriv sto je na ovakvom radnom mestu,jer verovatno joj ovo nije prvi put.Pomozite zeni,kolege iz KC!

  • Pera

    20:41 // 18. 5. 2018.

    Da li je ovo jedina ustanova u Nisu gde je neki od radnika (rukovodioca...) zatecen na poslu u alkoholisanom stanju? Svi se iscudjavamo ovim scenama i pitamo razne stvari, a ovo iz prethodne recenice se nizmo zapitali.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

J. B. Tito :"Priznajem samo sud svoje partije"

Dragan Čitalac

Tekst: Cvetanović ponudio ostavku na mesto gradonačelnika Leskovca, ali SNS-u

Pronađite nas na: