Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 7. 11. 2023.

| Društvo

Ženama i mladima s juga dodeljen novac da "unaprede biznis"

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Preduzetnici 5 (1)
Bespovratna sredstva za preduzetnike iz dva okruga; foto: Miloš Perić

Mladima i ženama preduzetnicama podeljeno je danas 84 granta u iznosu do 250.000 dinara koje će bespovratno moći da iskoriste za unapređenje svog biznisa. Pored toga, ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek najavio je i pomoć osobama sa invaliditetom.

Sredstva su obezbeđena putem projekta Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, kako bi se unapredio regionalni rast i razvoj preduzetništva.

Mladi ljudi iz Trgovišta, Vranja, Medveđe, Leskovca, Vlasotinca, Surdulice, Vladičinog Hana i Bojnika, su primer znanja, inovativnosti i preduzimljivosti, a posebno je važno da je sve veći broj žena u preduzetništvu - istakao je Đerlek.

Za vreme trajanja projekta za dodelu bespovratnih sredstava, Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je korisnicima pružalo konsultacije i podršku u vezi sa prijavom i izradom biznis planova, a svaki preduzetnik, smatra ministar, donosi mnogo više od samog svog poslovanja.

Kroz poreze i doprinose koje plaćaju doprinose i samoj državi, što omogućava ulaganje u zdravstvo, infrastrukturu i druge važne sektore. Zato ćemo mi kao Vlada nastaviti da vas još više podržavamo kroz slične projekte - naglasio je Đerlek.

On je istakao i da je planu još nekoliko sličnih projekata, pre svega usmerenih ka osobama sa invaliditetom i marginalizovanim grupama.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada izjavila je da ovaj projekat ima za cilj jačanje preduzetničkog duha, konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    23:09 // 7. 11. 2023.

    "Mladima i ženama preduzetnicama podeljeno je danas 84 granta u iznosu do 250.000 dinara koje će bespovratno moći da iskoriste za unapređenje svog bizniza"...pitam za druga,nije clan sekte,a sa juga je,hoce li i on dobiti 250000 za unapredjenje biznisa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: