Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 8. 3. 2019.

| Društvo

Žene i muškarci iz Britanske ambasade zajedno čistili niški kej

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
ciscenje
Počistili niški kej i pozvali građane da učine isto; foto: JV

Kako bi ukazali na to koliko je važno da grad bude čist, ali i da sami građani treba da vode računa o tome i otpatke ne ostavljaju za sobom, predstavnici Britanske ambasade, koji su juče otvorili svoju PopUp ambasadu u Nišu, čistili su niški kej. Na Dan žena smeće su sakupljali i muškarci i žene i poslali poruku da je čišćenje posao svih i da ono “nema pol”.

Iako akcija ulepšavanja niškog keja nije namerno organizovana baš na Dan žena, drugi sekretar Britanske ambasade Silija Somerstej kaže da je u njoj učestvovao ceo tim i da su time pokazali da čiščenje nije samo ženski posao. Ambasada-ciscenje3;-foto:-JV Na Dan žena čistili i muškarci i žene i poslali poruku da je to posao svih; foto: JV

To nije ženski posao, ni muški posao, to je posao svih nas. Svi moramo da brinemo o tome da nam grad bude čist, a mi smo hteli da pokažemo to našim primerom - priča Somerstej.

Osim toga, kaže, hteli su da ukažu i na to koliko je važno da javne površine budu čiste. Zato su zavrnuli rukave, stavili rukavice i krenuli u akciju. Izabrali su niški kej koji je često pun smeća, najčešće baš zato što građani ne vode računa o tome i ostavljaju otpatke za sobom.

Građanima su pokazali da i oni sami moraju da se trude da Niš bude čistiji grad. Njima je pomogala i ekipa niške JKP Mediana - auto-čistilicom su prošli kejom, a radnici su smeće bacali u kese. Ambasada-ciscenje9;-foto:-JV Na Dan žena čistili i muškarci i žene i poslali poruku da je to posao svih; foto: JV

Podsetimo, Britanska ambasada se juče "preselila" u Niš i otvorila svoja vrata građanima u Media centru, a ovo je bila samo jedna od njihovih akcija.

Sekretarka Somerstej najavljuje da će ambasador Denis Kif tokom dana posetiti Engleski dom, učestvovati na Gradskom forumu pod nazivom "Kuhinja ili kancelarija – Gde je mesto žene u Srbiji?" koji počinje u 13 sati i na kome će se govoriti o položaju žena u Srbiji danas.

Ambasador je u pratnji Lene Jovanović, mlade Nišlijke, koja je ambasadorka na jedan dan, a oni su se susreli i sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem.

Ambasada-ciscenje7;-foto:-JV Na Dan žena čistili i muškarci i žene i poslali poruku da je to posao svih; foto: JV

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    19:13 // 8. 3. 2019.

    Da je komunalna policija radila svoj posao i kažnjavala ljude, manje bi bilo smeća a i ljudi bi manje bacali jer bi se plašili da ne plaćaju kazne. Ali, pošto komunalna policija ima privatnih obaveza u toku radnog vremena da završava, zato i ne rade svoj posao a redovno primaju državnu platu.

    • Slavoljub

      15:53 // 11. 3. 2019.

      Verujem našim Nišlijama i bez kazni su spremni da grad bude čist. Nečist grad je protest prema ljudima koji ga vode i nosioci su primera kako se radi protiv naroda.

  • Posmatrac

    17:45 // 8. 3. 2019.

    Sve nas u ovom gradu zaista treba da bude stid i sramota (ako iko vise uopste zna za taj koncept)..... izgleda da smo navikli da zivimo u djubretu i vise niko ne mari sta radi na javnim povrsinama. Nevaspitanje se duboko ukorenilo u trenutne generacije.

    • Margita Stefanović

      19:07 // 8. 3. 2019.

      Srbi •ogranichenih mozgova• RAZJEDINITE SE!!! Vrstite nam nadh graaaaad!!!!!

  • Mara

    15:07 // 8. 3. 2019.

    Njima ljudima svaka čast ali to će omladina preko noći sve vratiti u prvobitno stanje .Nažalost

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: