Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:08, 10. 1. 2022.

| Društvo

“Ženski solidarni front” Razvojnom savetovalištu Doma zdravlja uručio donaciju od 500 dolara

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Razvojno savetovalište
Kupljen edukativni materijal za rad sa decom sa poteškoćama u razvoju; foto: Zdravstveni centar Vranje

Nagrada od 500 dolara, koju je Neformalna grupa “Ženski solidarni front” dobila od Beogradske otvorene škole zbog pokretanja inicijative da se pomogne deci iz Vranja koja su od početka pandemije ostala bez roditelja, usmerena je za kupovinu edukativnog materijala za rad sa decom sa poteškoćama u razvoju Razvojnog savetovališta Doma zdravlja.

Razvojno savetovalište foto: Zdravstveni centar Vranje U Razvojnom savetovalištu trenutno je otvoreno 2.800 kartona, a na osnovu potreba dece napravljan je spisak i Beogradska otvorena škola kupila potrebni materijal.

Ženski solidarni front kao neformalna grupa trudi se da koristeći prvenstveno ljudske resurse unapredi život u našem gradu. Ova “nagrada” je samo primer da žene okupljene oko fronta misle prvenstveno na decu - kaže Jelena Stojković iz Ženskog solidarnog fronta.

Pomoćnica direktora Zdravstvenog centra Nataša Stojiljković kaže da je potrebna izuzetna posvećenost pri radu sa decom koja imaju poteškoće u razvoju, a donacija će omogućiti da se stimulišu na kvalitetan način kako bi se poteškoće uspešno prevazišle.

Razvojno savetovalište počelo je da radi u Domu zdravlja 1997. godine sa dva logopeda, jednim surdoaudiologom, pedagogom, oligofrenologom, psihologom, socijalnim radnikom i medicinskom sestrom.

Podsetimo, sredinom decembra “Ženskom solidarnom frontu” dodeljena je nagrada za pokretače promena u kategoriji “Pohod na aktivizam” zbog pokretanja inicijative da se pomogne deci koja su od početka pandemije ostala bez roditelja, u kojoj je sakupljeno oko 700.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: