Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 4. 4. 2015.

| Društvo

"Ženski vašar“ u nedelju u Pirotu

Autor:Marija PenčićIzvor:Južne vesti
etno-modeli-zec-32-Large.jpg
Šta sve žene proizvode i kako to rade, posetioci će moći da vide u nedelju; foto: ognjista.rs

Udruženje „Žene juga” iz Pirota, uz podršku Opštine i Turističke organizacije iz ovog grada, organizuje “Ženski vašar” u nedelju, 5. aprila, od 10 sati na Trgu pirotskih ratnika.

Do sada se za učešće prijavilo tridesetak žena i organizacija koje se bave nekom vrstom stvaralaštva, a posetioci će moći da vide šta sve proizvode, ali i da probaju hranu koju budu ponudile.

Vašar je odlična prilika da se prikaže žensko umeće našim sugrađanima, ali i našim gošćama iz Feminističkog karavana koji prolazi kroz Pirot. Karavan čine žene različitih nacionalnosti i etničke pripadnosti iz mnogih evropskih država, a krenuo je početkom marta iz Turske i obilaziće gradove Evrope do sredine oktobra - rekla je predsednica Udruženja Gordana Simonović Veljković.

Naglašava da je, kako se bliži dan održavanja vašara, interesovanje žena sve veće.

Na vašaru su predviđene i dve radionice koje počinju od 12:30.

Radionicu pletenja kapa vodiće Dušica Živković, koja je poručila polaznicama da ponesu vunicu i kukicu veličine broja 4. Materijal za drugu radionicu je obezbeđen, a polaznici će učiti od Vladane Manić kako da ispletu hulahop.

Ukoliko bude padala kiša, vašar se neće održati na Trgu pirotskih radnika, već će štandovi biti postavljeni u holu Doma vojske u Pirotu, kažu iz Udruženja “Žene juga”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    12:45 // 6. 4. 2015.

    Cestitam "Zenama juga" na ovoj manifestaciji jer je vrlo dobro sto je sada doslo do tog iskaza mogucnosti zena toga kraja Srbije. Potrebna je njihova promocija, a dobro je i obogatitit turizam Pirota.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: