Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 7. 12. 2021.

| Društvo

Zbog duga od 65 miliona dinara 33 leskovačke mesne zajednice u blokadi

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
leskovac znak
Gradonačelnik Leskovca najavio da će sva digovanja biti izmirena do kraja januara, Ilustracija; foto: B. S.

Da su računi 33 mesne zajednice na teritoriji grada Leskovca u blokadi, sa ukupnim dugom od 65 miliona, potvrdio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je za loše stanje u mesnim zajednicima optužio - prethodnu vlast. On je najavio i da će do kraja januara biti isplaćena sva dugovanja, jer Grad Leskovac trenutno na svom računu ima 635 miliona dinara.

Za funcionisanje mesnih zajednica u 2021. godini izdvojeno je 38 miliona dinara, a prema rečima gradonačelnika Leskovca, ta izdvajanja u narednoj godini biće uvećana za 4 miliona. Ipak, i pored tog novca, računi 33 mesne zajedice su u blokadi, a kao glavnog krivca za loše stanje u mesnim zajednicima Cvetanović je okrivio prethodnu vlast, iako je SNS na vlasti već 9 godina.

Posle mog prvog mandata, za naredne 4 godine, nijedan dinar nije plaćen EPS-u. Reprogramom smo uspeli da platimo veliki broj rata. MZ u Donjoj Jajini je u blokadi od 2,5 miliona dinara i to još iz perioda kada su neki drugi bili na vlasti. Ti koji su velikani promena po 8 godina nisu raspisivali izbore za mesne zajednice i niko ih, osim mene, nije upozorio da krše zakon, a da ne pričam što za to vreme nije plaćen ni jedan jedini dinar dugovanja - rekao je Cvetanović.

Najveća dugovanja imaju mesne zajednice Kukolovce i Turekovac, gde je dug zajedno veći od 13 miliona dinara, a duguje se i izvršiteljima i advokatima.

Došlo je vreme da u toku decembra, a uglavnom tokom januara konačno isplatimo i ovih 65 miliona. Ponavljam, to je dug koji smo mi nasledili, ali zato što dobro radimo. Mi sada na računu imamo 635 miliona, tako da neće biti problem da izmirimo sve obaveze i dugovanja - poručio je Cvetanović.

Inače, na sajtu Grada redovno se objavljuju informacije o rekonstukciji zgrada mesnih zajednica, čime se i Cvetanović u svojim obraćanjima često hvali, kao i podatkom da je Leskovac grad sa skoro najvećim brojem mesnih zajednica u Srbiji i ima ih 116.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    09:31 // 8. 12. 2021.

    Iskreno govoreći, ovo jeste veliki uspeh...pratim pomalo situaciju od ranije i znam da su mesne zajednice jedno vreme bile u zapećku...sigurno se smatralo da nisu dovoljno važne, možda i nije bilo dovoljno para...u svakom slučaju, jesu važne, ovo je ispravan korak vlasti u Leskovcu i ono što je dobro uvek treba podržati

  • Marko

    23:02 // 7. 12. 2021.

    Ti si i dalje na maskenbalu!

  • Gandri

    18:46 // 7. 12. 2021.

    Vlast uljuljka pa vlastodrsci pomisle da su nedodjrljivi, zato treba da se menja posle najviše dva mandata a nekad i ranije

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: