Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 22. 6. 2023.

| Društvo

Zgrada mesne zajednice u lebanskom selu za 6,6 miliona postaje Omladinski centar

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Potpisivanje ugovora - Lebane 11
Cilj da se što više mladih zadrži u lebanskim selima; foto: Miloš Perić

Selo Pertate drugo je po veličini u opštini Lebane, a kako bi pokušali da smanje odlazak mladih iz tog, ali okolnih sela, iz Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj, uz podršku lokalne samouprave, odlučili su da urušenu zgradu mesne zajednice preurede u Omladinski centar, za šta će biti utrošeno 6,6 miliona dinara.

Resorni ministar Edin Đerlek rekao je da su poslednjih godine sve više primetne migracije iz seoskih sredina, te da će Vlada Srbije pokušati do da spreči otvaranjem novih radnih mesta, ali i tako što će mladima omogućiti brojne kulturne, zabavne, sportske i društvene sadržaje. Potpisivanje ugovora - Lebane 1 Nepozanto kada će krenuti radovi; foto: Miloš Perić

Obrazovanje, kultura i mladi predstavljaju ključne faktore regionalnog razvoja i zbog toga je za nas ovaj projekat od i jedinstven izuzetnog značaja za koji verujemo da će nadalje biti model za ostala seoska područja u Srbije. Vlada Srbije, pored rekordne izgradnje infrastrukture u ovaj region i širom Srbije, pokazuje izuzetan senzibilitet za ulaganja u unapređenje kulturnog i socijalnog ambijenta za mlade ljude - rekao je Đerlek.

Ugovor o prenameni mesne zajednici u Omladinski centar u selu Pertate ministar Đerlek potpisao je sa predsednikom Opštine Ivanom Bogdanovićem koji je istakao da se radi o važnom projektu, s obzirom da ka selu Pertate gravitira oko 2.500 mladih ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marinko

    14:03 // 22. 6. 2023.

    procitah olimpiski centar... za 6m neka se potrude

  • Бата Рака из Ниш

    13:39 // 22. 6. 2023.

    Млади ће остану у Лебане ко што је Ђерлек остао у Пазару!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: