Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 1. 12. 2021.

| Društvo

Zgrada vranjske Skupštine zatvorena za radnike Sportskog saveza koji su bez plate 17 meseci

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Sportski savez - Vranje
Kod većnika ih neće pustiti, kaže radnik obezbeđenja, jer oni su, dodaje, organizovana grupa koja remeti red i mir; foto: M. D.

Protest radnika Sportskog saveza u Vranju, koji već 17 meseci ne primaju platu i nemaju overene zdravstvene knjižice, ušao je u trideseti dan, a u zgradi Skupštine grada su ih, umesto gradonačelnika i većnika za sport sa kojima dolaze da razgovaraju o tim problemima, dočekali obezbeđenje i policija koji su im blokirali put do kancelarije većnika.

Za mesec dana ih, kažu, nijednom nisu pustili u zgradu Skupštine. U utorak jesu zbog javne rasprave o bužetu Vranja, a onda im blokirali put, pošto su shvatili da nisu došli da prisustvuju raspravi.

Novinarka Južnih vesti nakon završene javne rasprave sprat niže zatiče opisanu situaciju - na hodniku koji vodi do kancelarije većnika za sport Nenada Đorđevića petoro zaposlenih u Sportskom savezu koji traže da razgovaraju sa većnikom, radnici obezbeđenja i nekoliko policijaca.

Sportski savez Vranje - Opština Do većnika za sport samo preko obezbeđenja i policije; foto: M. D. Kod većnika ih neće pustiti, kaže radnik obezbeđenja, jer oni su, dodaje, organizovana grupa koja remeti red i mir.

Zaposleni se na takvu odluku žale, kažu da svakog dana donose zahtev za prijem koji odbijaju, da na njihova pisma ne odgovaraju, ali ipak izlaze iz zgrade Skupštine.

Mi 17 meseci nemamo platu, nemamo zdravstveno osiguranje, skoro svaki dan dolazimo ovde i nikad nas nisu pustili, danas su nas pustili, čak nas je obezbeđenje vodilo gore. Nismo naseli na priču da uđemo na raspravu o budžetu, većnik je bio tamo u sali, nismo hteli da smetamo, pošli smo u njegov Kabinet, međutim, na hodniku smo bili blokirani i odatle dalje nismo mogli. Ako smo mi organizovana grupa za remećenje reda i mira, kakva su onda oni grupa - pita predsednica Samostalnog sindikata Sportskog saveza Danijela Trajković.

Na pitanje zašto neće da razgovaraju sa njima, odgovaraju da nadležni čekaju sudski epilog.

Mi jesmo na sudu i sud će to rešiti, ali proces će trajati. Dok traje - mi nemamo para, ne možemo da se lečimo, ne možemo da platimo porez da bi oni primili plate. Oni nam se nisu nikako obratili, čekaju rešenje suda, a u međuvremenu treba da se živi. Neka nam daju otkaze - kaže Trajkovićeva.

Kaže da ovakav tretman u toj zgradi imaju i kada dolaze u svojstvu građana i zbog privatnih razloga - uz pratnju i dežurstvo obezbeđenja dok ne obave posao zbog kojeg su došli.

Podsetimo, radnici Sportskog saveza od nadležnih traže plate, zdravstvene knjižice i da reše njihov status. Gradonačelnik Slobodan Milenković i većnik Nenad Đorđević međutim kažu da Grad nije osnivač Sportskog saveza i da ne mogu finansirati plate zaposlenima.

Jedino moguće zakonsko rešenje je, kako kažu, potpisivanje Ugovora o sufinansiranju programskih aktivnosti Sportskog saveza.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • joca

    21:40 // 1. 12. 2021.

    Odgovorite im u aprilu.

  • MilosNis

    15:00 // 1. 12. 2021.

    Ne razumem kako vecnik za sport nece da ih primi, ako on nece kome onda bi trebalo da se obrate? Mozda nekome u obliznjij mesari ili piljari?
    Stvarno sramota kako za pojedinca tako i za celu vlast! Problem jesto svakog meseca taj vecnik za sport primi platu na blagajni opstine Vranje, samo je pitanje za sta prima platu?

  • Alex

    14:27 // 1. 12. 2021.

    Naravno da nije osnivač grad. Svi sportski savezi kao i svi sportski klubovi su UDRUŽENJA GRAĐANA. Po nekadašnjem zakonu su dobijali novac iz budžeta za plate zaposlenih, a sada moraju da konkurišu na konkursu lokalne samouprave i/ili države sa projektom (programom), za finansiranje njihovih aktivnosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: