Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 25. 10. 2017.

| Društvo

Zgrade u Duvaništu bez grejanja zbog kvara kod komšinice, slučaj preuzeli izvršitelji

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Radijator
Radijatori im hladni zbog kvara u stanu komšinice; foto: arhiva JV

Nišlije koje žive u dve zgrade u Ulici Majakovskog u Duvaništu nemaju grejanje, jer radnici Toplane ne mogu da uđu u stan u kome je nastao kvar na instalacijama. Pošto komšinica ne želi da pusti ekipu Toplane da popravi grejanje, slučaj je otišao na sud, a direktor Predrag Milačić kaže da bi izvršitelj sutra trebalo prinudno da uđe u stan i omogući radnicima da otklone kvar.

Problem sa grejanjem u ulazima 87 i 89, kaže jedan od stanara, imaju od početka aprila, kada je još trajala prethodna grejna sezona. Čim su primetili da su im radijatori hladni prijavili su to Toplani, dodaje, i tada su saznali da nemaju grejanje zbog kvara u jednom stanu. Majakovskog U zgradi u Majakovskog u ulazima 87 i 89 radijatori hladni od aprila; foto: Google maps

Te dve nedelje aprila smo izdržali bez grejanja, zato što nam je bilo obećano da će kvar biti uklonjen, a i već je dolazilo proleće pa je bilo toplije. Pedesetak porodica, među kojima ima i onih sa malom decom, a i zdravstveno ugroženih starijih ljudi, već 10 dana nema grejanje, a sve je hladnije i hladnije - priča stanar zgrade.

Početkom nove grejne sezone stanari su se ponovo obratili Toplani, dodaje, ali su iz ovog preduzeća dobili objašnjenje da će radijatori u 56 stanova ponovo biti topli tek kada sud odobri ulazak u stan u kojem je kvar, jer je vlasnik tog prostora “uzeo sudsku zabranu, tj. ne dozvoljava da mu radnici ulaze u stan”.

Iako stanari za ovu situaciju delimično krive i Toplanu, najveći problem je, smatraju, komšinica koju je skupština stanara još aprila zamolila da omogući radnicima da poprave cevi. Međutim, dodaju, ona je bila izričita da neće da ih pusti, da joj ne bi "napravili haos u stanu".


Problem je što su cevi u podu stana

Direktor Milačić kaže da je upoznat sa problemom i da je upravo Toplana savetovala stambene zajednice iz pomenuta dva ulaza da pokrenu sudski spor protiv žene koja ne dozvoljava da se cevi zamene, jer drugog rešenja nema.

Kako objašnjava, problem je u instalacijama koje prolaze ispod njenog stana, a da bi se kvar popravio, radnici moraju da rasture deo poda.

Cevi su sprovedene tako da faktički cevi iz podstanice do onih vertikala koje vode duž zgrada, bukvalno vode kroz pod stana te gospođe. Konkretno ima curenje u jednoj prostoriji i tu gde je curenje mora da se izvrši popravka, da bi moglo da se vrati grejanje u te dve zgrade. Pod mora da se razbije, da se cevi zamene - pojašnjava Milačić.

Međutim, on napominje da će Toplana nakon popravke da sredi pod u stanu o sopstvenom trošku, na osnovu ugovora o održavanju. Vlasnica nije puštala radnike da poprave cevi zbog toga što je sumnjala da će Toplana da snosi ovaj trošak.

Inače, radnici ovog preduzeća su, navodi Milačić, prethodnih dana pokušali da uđu u stan i zamene cevi, na osnovu privremene mere koju je doneo sud, ali ih vlasnica ipak nije pustila da uđu. Zato sada sve zavisi od izvršitelja, dodaje, koji bi sutra trebalo da omogući radnicima da uđu u stan i poprave grejanje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • djula

    14:09 // 26. 10. 2017.

    imao sam slican problem sa curenjem instalacija. ja sam imao grejanje, ali stanovi iznad mene nisu jer je curilo kod mene. zvao sam ljude iz toplane i nisu dosli mesec dana uz razne izgovore. na kraju kad su se smilovali, radnici su krajnje profesionalno i bez ikakvog ostavljenog haosa odradili svoj posao. A onda sam cekao par meseci da dodju da saniraju i izgletuju manje nepravilnosti. gospodja i

  • pitam se

    10:52 // 26. 10. 2017.

    Sta ce izvrsitelj tu da radi?

    • пензионер МАРК

      13:22 // 26. 10. 2017.

      Па они су "мајстори" - замениће цеви, и оставити хаос у стану јадне жене!!!

  • Milan Jovanovic

    08:35 // 26. 10. 2017.

    Prvo: kada je toplana radila prikljucak za stan morala je znati da horizontalne ceviprave problem i da ne bi trebale fa idu kroz stan.
    Drugo: cevi za grejanje mogu da zaobidju taj stan Trece: toplana nije teagovala od proleca.e sada niko nije kriv samo vlasnik stana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: