Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:36, 13. 11. 2018.

| Društvo

Zimska služba zasad spremna, novi kamioni stižu sredinom januara

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
kamioni
Stari kamioni spremni, sledeće godine stižu novi; foto: JV

Kamioni stari i par decenija spremni su da čiste sneg pred predstojeću zimu, kaže direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović, a nova oprema trebalo bi da stigne u Niš sredinom januara. Zimska služba će uz 5 novih vozila sa raonicima i posipačima, dodaje, naredne godine biti efikasnija u čišćenju puteva od belog pokrivača.

Javno-komunalno preduzeće Mediana koje je zaduženo da čisti puteve u Nišu ima 10 kamiona sa raonicima i 6 posipača, ali direktor Pavlović kaže da na ulicama nikad ne bude više od 6. kamioni za sneg Iako ih ima 10, na ulicama nikad nije više od 6 kamiona; foto: JV

Iako će 5 novih kamiona sa raonicima koje je Mediana nedavno kupila na kredit stići u Niš tek sredinom januara, direktor kaže da će to poboljšati uslove rada i “podmladiti vozni park”.

Nabavka novih vozila je završena, čeka se isporuka, radi se o kamionima kiperima koji bi trebalo da na osnovu ugovora koji je potpisan dođu do 15. januara. Naravno, nije to sve, potrebno je da se pored samih kamiona nabave raonici i posipači. Nabavka raonika i posipača je trenutno u toku, očekujemo da otvaranje ponuda naredne ili one tamo nedelje, tako da bi isporuka i te opreme koja ide uz kamione trebalo da bude završena do 15. januara - pojašnjava Pavlović.

Najmlađi kamion koji čisti niške puteve ima 11 godina, dok su neki kamioni stari i 25 i više godina, dodaje Pavlović, a uz mali broj onih koji čiste puteve u gradu, tokom zime se često dešava da oni koji žive u ulicama koje nisu prioritet budu “odsečeni od sveta”. Sveta Manić i Dragoslav Pavlović Sveta Manić i Dragoslav Pavlović kažu da je Zimska služba spremna za prve snežne dane; foto: JV

Pavlović se nada da će narednih godina moći da ponove čitav vozni park, ali napominje da su kamioni skupi i da će zasad 5 najstarijih biti zamenjeno novim.

Podmlađivanje voznog parka ne znači samo da dođe novi kamion koji će biti veće snage i mogućnosti, nego znači da ćemo u narednim godinama kada imamo novo sredstvo uštedeti gorivo, jer nova vozila manje troše i uštedećemo i na delovima - objašnjava Pavlović.

Ipak, direktor Mediane uverava Nišlije da su radnici i mašine spremni za predstojeću zimsku sezonu, ali napominje da sa opremom koju imaju, kao i narednih godina, prvo čiste ulice prvog i drugog prioriteta, a potom i ostale ulice na periferiji. kamioni Kažu da sneg neće da iznenadi putare; foto: JV

Spremno je i 660 tona soli i 18 tona kalcijum-hlorida, te građani, kako kaže, mogu mirno i spokojno da dočekaju prve snežne dane.

Šef Zimske službe Sveta Manić kaže da je i ABM Putogradnja spremna da čisti seoske puteve do kraja godine, a uskoro će biti raspisan tender za izbor preduzeća koje će naredne dve godine čisiti oko Niša.

Na osnovu ovoga što sam video ovde i nedavno u ABM Putogradnji, mogu slobodno da kažem da su putari spremni za zimsku sezonu. Mehanizacija je takva kakva je, nešto je kupljeno novo, nešto je remontovano, ali je sve u skladu sa programom i pravilnikom. Očekujem da ćemo ove godine izvršiti zadatak onako kako se od nas očekuje i kako se traži - kaže Manić.

Zima i sneg ne bi trebalo da iznenade putare, dodaje, jer je Zimska služba stalno u kontaktu sa meteorološkim centrom koji ih priprema da budu obazrivi pred prve pahulje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    21:44 // 14. 11. 2018.

    Koliko me pamcenje sluzi, ti novi kamioni su trebali da stignu jos krajem prosle godine ... bar tako su javili novinarima JV, kladim se da je clanak jos uvek u arhivi!

    Ocigledno je da novi kamioni nece stici nikad. Pitam se samo ko jos veruje u ove bajke?? Svake godine ista prica a realizacije ni na vidiku. Majstori teorije, nema sta

  • ja

    09:34 // 14. 11. 2018.

    kad nema snega i poledice spremni ste ko zapete puške...ali kad prvi sneg padne iznenadiće vas...biće, gde sneg u sred januara da pada...

  • joko ono

    22:40 // 13. 11. 2018.

    hahahahaha
    dobar vic

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: