Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 8. 2. 2016.

| Društvo

Zimski planinarski pohod na Trem po 20. put

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
uspon
Detalj sa prošlogodišnjeg uspona na Trem; foto: FB strana "Planinarski klub Železničar"

Ljubitelji planinarenja imaće prilike da se 20. februara popnu na vrh Trem (1.810 metara nadmorske visine), i to stazom dugom 12 kilometara koja prolazi kroz živopisne predele Suve planine. U nedelju 21. februara, biće organizovan i uspon na Mosor za zainteresovane. 

Republičku akciju “20. Zimski uspon na Trem” organizuje Planinarski klub “Železničar”, a kako kažu iz ovog kluba, zainteresovani će se okupiti u petak 19. februara u Domu kulture u Gornjoj Studeni i Osnovnoj školi “Đura Jakšić” u Donjoj Studeni.

Polazak put Trema je zakazan za subotu kada će prva grupa krenuti stazom u 7 sati, a druga u 8 sati.

Staza ide kroz selo Gornja Studena, preko Bojaninih voda, izvorišta “Ljubina česma”, prevoja Devojački grob i grebenom Suve planine do vrha Trem, ukupne dužine 12 kilometara.

Nakon kraćeg zadržavanja na vrhu i fotografisanja, planinari se vraćaju u Gornju Studenu gde će u Domu kulture biti podeljen ručak svima koji su se prijavili - hleb, pasulj, salata i čaj. U 17 sati je dodela diploma, pehara i zahvalnica a od 18 sati kulturno-zabavni program - navode iz “Železničara”.

trem Lepe vesti za avanturiste; foto: FB "Planinarski klub Železničar"Za one koji budu hteli još avanture, u nedelju u 8 sati biče organizovan i uspon na vrh Mosor na 985 metara nadmorske visine stazom dugom 7,5 metara. Nakon kraćeg zadržavanja na vrhu, planinari se vraćaju u Štab akcije u Gornjoj Studeni.

Svi učesnici moraju imati osnovnu planinarsku opremu za zimske uslove i dobru fizičku kondiciju. Prilikom kretanja grebenom Suve planine, najstrože je zabranjeno približavanje ivici grebena, zbog opasnosti od pada - dodaju iz ovog kluba. 

Iz “Železničara” poručuju da je svi zainteresovani mogu uplatiti i smeštaj u Gornjoj ili Donjoj Studeni, u Bojaninim vodama u domu “Studenac” kao i u Niškoj Banji, s tim što je potrebno da se za smeštaj prijave do 17. februara.

Svi kontakti i dodatne informacije o ovoj akciji mogu se naći na “Fejsbuku”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: