Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:43, 12. 1. 2021.

| Društvo

Žitelji Ivan Kule kod Kuršumlije tvrde da su odsečeni od sveta, nadležni kažu da nemaju takvu informaciju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Sneg, Ivan Kula
Žitelji Ivan Kule 3 dana bez struje i odsečeni od sveta; Foto: Privatna arhiva

Članovi porodica uglavnom staračkih domaćinstava u selu Ivan Kula kod Kuršumlije tvrde da su njihovi najbliži već 3 dana odsečeni od sveta jer su putevi neprohodni, a zbog kvara na elektro instalaciji nemaju ni struju. Nadležni u kuršumlijskom Javnom preduzeću Toplica, koje je zaduženo za čišćenje lokalnih puteva, kažu da takvu informaciju prvi put čuju, te da nemaju prijavljen problem iz tog sela.

Jovana Adžić iz Prokuplja naglašava da je zabrinuta za svoju rodbinu u Ivan Kuli jer treći dan nema nikakve informacije o njima, a pored struje i neprohodnog puta, meštani u selu nemaju ni domet za mobilne telefone. polomljena stabla Polomljena stabla od snega i mraza; Foto: Privatna arhiva

Nemoguće je doći do njih jer je led polomio stabla koja su celom dužinom puta popadala na kolovoz. Distribucija je poslala ekipu juče, uz pomoć meštana i traktora su jedva izašli i na kraju ništa nisu uradili. Struje i dalje nema, a radi se o desetak staračkih porodica koje žive u selu i ne daj Bože da se nekom nešto desi, sanitet i druga vozila ne mogu stići do njih – kaže zabrinuta Prokupčanka.

Iako je bilo desetak prijava građana kuršumlijske opštine da im se očisti put do sela ili kuća, u JKPD “Toplica” u Kuršumliji kažu da takav zahtev iz Ivan Kule nije među njima. Sneg Ivan Kula U prekidu napajanje strujom u selu; Foto: Privatna arhiva

Ja tu informaciju prvi put čujem od vas, proverićemo je svakako i ako postoji problem rešićemo ga što se tiče puta, za struju nismo nadležni. Naše ekipe su već drugi dan na terenu, čisti se po prioritetima i uglavnom će svi putevi do kraja dana biti očišćeni - kažu u kuršumlijskom javnom preduzeću.

Dodaju da je jedna ekipa trenutno u selu Đake i čisti deo oko Prolom banje, te da je debljina snega oko 20 santimetara, ali da na pojediniom mestima veći problem predstavljaju grane i drveće koje je zbog ledene kiše i mraza ispucalo i polomljeno pa tako onemogućava prolaz vozilima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boško Vidojević

    18:27 // 14. 1. 2021.

    Prema informacijama koje sam ja dobio stanje je užasno. Struje nema, telefoni ne rade, putevi su zakrčeni, ali da su ekipe ED i Komunalnog na terenu.

  • Ivana

    10:17 // 13. 1. 2021.

    Ne samo Ivan Kula,vec I sela nize.Gornje Tocane I okolna sela vec cetvrti dan nemaju struju. Sramota...

  • Dragisa Popadic

    00:30 // 13. 1. 2021.

    Naravno da se cisti oko Prolom Banje, cisti se tamo gde privatno preduzece Planinka ima interes a ne gde je interes naroda! U kursumlijskoj opstini je ovako stalno i sa svim selima ali i sa samim gradom i tako je u svim sferama, nista se ne radi u interesu gradjana vec samo u interesu Planinke i uskog kruga ljudi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: