Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 7. 9. 2023.

| Društvo

Žitelji Kovanlučke ulice u Nišu poručili gradonačelnici da neće odustati, traže sastanak

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
kovanlučka
Traže sastanak sa nadležnima; foto: čitalac

Svakog meseca se u Kovanlučkoj ulici u Nišu dešavaju saobraćajne nezgode i jedini cilj žitelja je bezbednost dece, ističu oni i pozivaju gradonačelnicu Draganu Sotirovski da razgovara sa njima o problemu i primi ih u Gradsku kuću ili će ponovo blokirati saobraćaj.

Nakon što je gradonačelnica Niša izjavila da žitelji Kovanlučke ulice idu linijom manjeg otpora i da traže rešenje od Grada da se ne bi zamerali komšijama, oni joj poručuju da im je jedini cilj bezbednost dece.

Prethodnih dana je na nekim delovima ulice nasipana rizla, a juče popodne je u više navrata prolazilo vozilo Parking servisa. Ukoliko je namera čelnika Grada da nas na taj način obeshrabri u nameri da obezbedimo sigurnost naše dece na putu do škole, naše proteste ćemo radikalizovati sve do ispunjenja našeg zahteva. Svakog meseca se u našoj ulici dešavaju saobraćajne nezgode i naš jedini cilj je bezbednost naše dece - kaže Slavoljub Stamenković, jedan od stanovnika ulice.

Sotirovski je u jutarnjem programu na Belami televiziji izjavila i da je demokratija omogućila žiteljima Kovanlučke ulice previše - da svoja prava traže na ulici, pa oni sada traže razgovor u Gradskoj kući.

Podsećamo gradonačelnicu Niša da smo 18. jula 2023. godine uputili peticiju koju je potpisalo 128 žitelja sa zahtevom da se krene sa nastavkom izgradnje trotoara u Kovanlučkoj ulici, jednoj od najprometnijih ulica a sa druge strane jednoj od najnebezbednijih ulica. Do dana današnjeg nas niko nije kontaktirao. Gradonačelnice Niša, da bi se neki sistem mogao zvati demokratskim, u nekoj državi, svaki građanin mora imati ista prava i slobode - navode žitelji Kovanlučke.

Najavili su novu blokadu saobraćaja, ako ne budu pozvani na sastanak u Gradskoj kući i to po danu i u vremenu kada je frekvencija saobraćaja najveća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    21:44 // 8. 9. 2023.

    Svi oni da prvo parkiraju svoje automobile u dvorista, a ne dvoriste da iskoriste maksimalno a auto na ulicu!

  • Zahav

    20:09 // 7. 9. 2023.

    Svi zidali kuce i garaze do samog ivicnjaka, pa sad grad da im pravi trotoar. A gde? Na nebu ili pod zemljom.

  • Komsija

    15:01 // 7. 9. 2023.

    Stanovnike Kovanlucke treba da podrzi buduci mladi lider u Nisu, student prava Dimitrije Dimic. On bi trebalo da podrzi svaki opravdani protest u gradu, kako bi ga sugradjani prepoznali kao pravednog i istinskog borca za bolji i kvalitetniji zivot u nasem gradu.

    • Sima

      18:21 // 7. 9. 2023.

      Ja tom "lideru"ne bi dao ni kuče da čuva i kad završi školu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: