Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:25, 21. 5. 2022.

| Društvo

Žitelji Pasjačke ulice u Prokuplju ponovo najavljuju blokadu puta

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
blokada puta
Meštani Pasjačke će narednih dana ponovo blokirati put; Foto: Lj. M.

Iako su krajem februara i početkom marta u nekoliko navrata blokirali na sat vremena Pasjačku ulicu u naselju Garić zato što im teški kamioni koji tu prolaze oštećuju temelje i kuće, žitelji tog dela Prokuplja sada ponovo najavljuju proteste i blokade jer se kako tvrde od tadašnjih obećanja ništa nije uradilo da se reši problem.

Radi se o državnom putu koji od prokupačke Opšte bolnice vodi ka Belom Kamenu, a problem je nastao poslednjih nekoliko godina kada je firma "Vodogradnja" počela da vozi kamen i rizlu sa obližnjeg brda, a kamioni natovareni teže i po nekoliko desetina tona, zbog čega su se stvorila ulegnuća u asfaltu. kamion Teški kamioni natovareni rizlom prolaze uskom ulicom u Gariću; Foto: N. G.

Mi smo zahtev predali policiji, narednih dana ćemo početi celodnevna dežurstva i nećemo dozvoljavati prolazak kamiona. Slušali smo obećanja od samog vlasnika Vodogradnje, do svih ostalih u sistemu koji bi trebalo da nam reše problem, ali sem obećanja mi do danas nismo ništa dobili. Samo želimo da zaštitimo naše kuće, ovaj put nije projektovan za teške kamione koji nam prave veliku štetu – tvrde žitelji.

Naglašavaju da osim štete koju im prave, natovareni kamioni predstavljaju i opasnost ne samo za druge automobile, već i za pešake koji se kreću tim putem na kome nema trotoara. polomljen oluk Kamioni prave štetu na objekte pored puta; Foto: Lj. M.

Radi se o strmoj ulici, koja je uska i teško se mimoilaze i automobili. Natovareni kamioni ponekad bukvalno jure niz ulicu, često se dešavaju saobraćajne nezgode, na sreću za sada bez težih posledica, ali se pravi šteta čak i na parkiranim automobilima - naglašavaju nezadovoljni žitelji te ulice.

Dodaju da im je dosta lažnih obećanja i da će narednih dana organizovati blokade, te da će dežurati 24 sata kako bi onemogućili prolaz kamiona. zid Zbog kamiona žitelji tvrde da im se obrušavaju zidovi; Foto: Lj. M.

Dosadašnje blokade osim skretanja pažnje javnosti nisu mnogo pomogle da se reši problem, jer kako tvrde meštani kad god su blokadu prijavili policiji, oni bi obavestili privatnu firmu pa u to vreme nije ni bilo kamiona.

Čim bi građani odblokirali put i otišli kućama, kamioni bi kao po komandi nastavili da prolaze.

Inače, ranije je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović rekao da put nije u nadležnost Grada, ali da pokušavaju da reše problem tako što će napraviti alternativni put za čiju je izgradnju iz gradske kase izdvojeno oko 6 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • upravljač puta, Putevi Srbije, ima zakonsku obavezu da štiti puteve

    07:19 // 22. 5. 2022.

    gradeći jedan put ne smeju da se urnišu ostali putevi. Kanal pored puta štiti put, vage štite put od pretovarenih kamiona,a znak zabrane kretanja za teškaše strmim sokakom i saobraćajna policija rešili bi problem tih ljudi.
    Drobnjak treba da odgovori gde su vage za kamione koje su na jugu bile vidljive u mandatima njegovih prethodnika i ima li i on kamione na nečije ime pa ih sklonio...

  • Srbija je jedina država na evropskom tlu u kojoj je pretovar kamiona uočljiv i bez vaga

    07:07 // 22. 5. 2022.

    Auto put je pun rizle koju istresaju pretovareni kamioni, Putevi Srbije sklonili su vage sa Naisa davno.
    Jedino u Srbiji ne mogu nigde da se vide saobraćajci koji usmeravaju kamione na vage za koje je upravljač puta obezbedio plato u produžetku neke benzinske pumpe i jedino u Srbiji putari gradeći jedan put urnišu sve okolne puteve.
    Treba meštani da blokiraju Puteve Srbije do rešenja problema.

  • Alex

    23:23 // 21. 5. 2022.

    I Milena Jovanovica prema Domu zdravlja i buducoj novoj Bolnici (koja kosta skuplje nego KC Nis) treba blokirati! 50 godina nisu u stanju da naprave trotoare, kao da smo u srednjem veku, tek ce biti kolapas kada kompletno Bolnicu prebace tamo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: