Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 26. 2. 2022.

| Društvo

Žitelji dve ulice na Panteleju traže kanalizaciju, iz Opštine kažu sve prosleđeno nadležnima

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
uloca živka grujića 2
Meštani hoće kanalizaciju; foto: čitalac

Brojne ulice u Nišu nemaju kanalizaciju, a među njima je Ulica Živka Grujića čiji meštani kažu da godinama kontaktiraju nadležne iz Opštine i Grada i da su čak pisali i predsedniku Vučiću, ali da se problem ne rešava. Isto je i sa Mostarskom ulicom, sada Svetogorskom. Iz Opštine Pantelej kažu da su imaju ove ulice u vidu i da su problemi prosleđeni nadležnim službama.

Osim neasfaltiranih ulica i udarnih rupa, Nišlije se često žale i na kanalizaciju koju godinama čekaju. Takva situacija je u dve ulice u Opštini Pantelej.

U Mostarskoj ulici, sada Svetogorskoj, gde ima puno dece i starih najveći problem je kanalizacija zbog čega su se meštani požalili preko platforme Prijavi problem. Osim kanalizacije koje nema, kažu da je ulica neasfaltirana, kao i da je deo ulice neosvetljen.

ulica živka grujića U Ulici Živka Grujića ima više fabrika, dom za stare i veliki broj domaćinstava; foto: čitalacIz Opštine Pantelej kažu da su ovi komunalni problemi upućeni nadležnim gradskim institucijama, JKP Naissus-u i Direkciji za izgradnju grada Niša, na dalje postupanje.

Malo bolja situacija je u Ulici Živka Grujića u Gornjem Matejevcu, gde fali samo kanalizacija, ali kako ima mnogo kuća, fabrika, uključujući i starački dom, za njih je ovo ključan problem. Jedna meštanka kaže da su o tome obavestili gradonačelnicu Draganu Sotirovski, predsednicu Opštine Pantelej, ali i samog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pozivali smo gradonačelnicu da njen karavan obiđe ulicu, komšija koji već 15 godina pokušava da izmoli kanalizaciju je razgovarao sa predsednicom Opštine koja je o tome obavestila Grad, ali niko još ništa da uradi za nas. Na kraju smo pisali i predsedniku Srbije - kaže stanarka.

Kako objašnjava, gradonačelnica je zamolila da joj opišu stanje u ulici, ali nakon toga već nedelju dana nema odgovora, pa stanari ne znaju čemu da se nadaju.

Situacija bez kanalizacije nam otežava život u smislu finansija, jer jame moraju da se prazne. Komšinica ima problem, jer tri porodice žive u jednom domaćinstvu, kad sve tri puste mašinu u što vreme, voda im se vrati u kupatilo - kaže meštanka.

Ona dodaje i da bi kanalizacija posebno značila domu za stara lica koji broji veliki broj korisnika.

Iz Opštine Pantelej su naveli da je Ulica Živka Grujića takođe evidentirana u bazi prioriteta Opštine i uvršćena kao predlog nadležnim instancama za potrebno komunalno opremanje.

Kada i kom periodu se mogu očekivati rešenja za ove probleme meštana, u odgovoru nije precizirano.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Neša

    22:21 // 26. 2. 2022.

    Mi iz Lozničke imamo sve, ali nemamo asfalt, iako imamo sve dozvole. Molimo sve nadležne da nas sagledaju, udavismo se u blatu.

    • Torpedo

      19:45 // 27. 2. 2022.

      Eh, blato, kao dosli ste iz krajeva gde ima asvalta ! Vazno da zaokruzite voljenog vam precednika, da ima Pink i Happy,
      a gnjacanje u blatu ce postati olimpijska disciplina, mozda se kvalifikujete ?

  • W

    15:58 // 26. 2. 2022.

    Javi se na gusku ce ti zavrsi ili na bojzi...

  • Donja Vrežina

    14:48 // 26. 2. 2022.

    Da nije i vama Zoran Ignjatović, većnik u opštini Pantelej tražio 300 evra po domaćinstvu ako hocete da vam bude rešen problem, kao što je to nama u Vrežini tražio?

    • Barko

      18:30 // 26. 2. 2022.

      Znači rešen problem!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: