Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 25. 5. 2022.

| Društvo

Žitelji niškog naselja Čalije kažu ulice nebezbedne za pešake, oko vrtića auto-otpad

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Čalije
Kažu da se jedva mimoilaze sa vozilima; foto: čitalac

Stanovnici naselja Čalije u Nišu kažu da zbog neuređenih trotoara u Ulici Mirisnih vrba pešaci nisu bezbedni i da se jedva mimoilaze sa vozilima. Traže i park u kome bi deca mogla da se igraju, jer je prostor oko obdaništa pretvoren u auto-otpad. Iz Grada najavljuju rešenja za deo tih problema, za koja navode da su dogovorena na prijemu građana.

čalije 3 - foto - čitalac Kažu da nadležni ne rešavaju njihove probleme; foto: čitalacUlica Mirisnih vrba, kažu meštani, trenutno jedina vodi u naselje i jako je prometna, a pešaci uglavnom nemaju gde da se sklone kad istovremeno naiđu vozila iz oba smera ili autobus.

To je isključenje sa Matejevačkog puta. Tu prolazi autobus i saobraćaj je dosta intenzivan, tako da nastaje problem kada se susretnu pešaci, naročito roditelji sa decom, kola, autobus… Dosta je nezgodno. Trotoari u suštini postoje, ali nisu asfaltirani, nisu završeni - kaže jedan od stanovnika.

Kao rešenje vide novu ulicu koja bi vodila do Čalija, ali traže da se najpre Ulica Mirisnih vrba uredi.

Naselje je sve veće, gradi se, velike zgrade su nikle i mislim da neko treba da reši naše probleme. Trebalo bi da se napravi drugi deo koji vodi do naselja, ali pitanje je kada će to biti. Logično je prvo ovu ulicu rešiti i omogućiti građanima da se normalno kreću, pa onda pristupiti rešavanju druge ulice - objašnjava Nišlija.

Kaže da je pisao niškoj Direkciji za izgradnju i da je njihov odgovor bio da je nemoguće raditi deo ulice zbog nerešenih pravno-imovinskih odnosa, ali da rade na tome da ih reše. Međutim, ni dve godine kasnije ništa se tu ne dešava.

čalije - foto - čitalac Iz Direkcije ne odgovaraju na pitanja; foto: čitalacI Ulica Đorđa Stamenkovića pored obdaništa često je jedva prohodna zbog parkiranih automobila, dodaje on. Umesto da to bude prostor gde bi roditelji mogli da izađu sa decom, tu je sada auto-otpad.

To je jedini deo naselja gde ljudi mogu da izađu sa decom, ali oko obdaništa je auto-mehaničar zauzeo prostor i celu raskrsnicu tu oko obdaništa. Tu je još veći problem mimoići se sa vozilima. Ne znam da li je moguće tu napraviti neki park za decu. Komunalna policija dođe, on pomeri vozila i ostane na tome - žali se čitalac.

Iz Grada kažu da je na prijemu građana dogovoren način rešavanja problema u ulici pored vrtića, kao i način uređenja tog prostora, ali ne preciziraju kako će to da bude rešeno.

Kada je reč o Ulici Mirisnih vrba, upućuju na Direkciju za izgradnju, iz koje do objavljivanja teksta nema odgovora na pitanja o tome da li je u planu da se tamo urede trotoari, kada bi to moglo da bude rešeno i zašto do sada nije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan B

    11:09 // 27. 5. 2022.

    Uradite već jednom pešačke trotoare u Minovom naselju na Bubnju.
    Pozivam novinare Južnih vesti da naprave reportažu o situaciji u ovom kvartu.

  • Keza

    18:44 // 26. 5. 2022.

    Ovaj makar ima prazan plac da parkira automobile. Da vidite sta je sou u Nikole Uzunovica u Duvanistu zbog automehanicara. Covek okupirao celu ulicu, ispred svake kuce po jedan auto njegovih musterija.

  • Mata

    12:17 // 26. 5. 2022.

    Sve je tacno i tekstu i vecini komentara.Ulice bez trotoara,stambene zgrade nicu svakodnevno,automobili zakrcili ulice ,novi stanari se useljavaju i odmah na terasama suse gace i ostali ves,djubre se baca na sve strane,ulicom Borivoja Stavanovica deca voze bicikle i trotinete a u susret im iza krivine dolaze automobili velikom brzinom,nesreca je neizbezna,zar se to ceka pa da se reaguje.

    • Var tehnolog

      20:06 // 26. 5. 2022.

      Slabo ste sakupljali kapilarne glasove !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: