Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 24. 5. 2010.

| Društvo

Žitorađa: dao njivu za radno mesto

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Miroljub Tomić

Miroljub Tomić, šezdesedjednogodišnjak iz Žitorađe, fizički je napao zamenika predsednika ove opštine Stanišu Đokića, nakon kako kaže višegodišnjeg čekanja i verovanja lažnim obećanjima.

Incident se dogodio jer mu je Đokić još 2006. godine, kada je obavljao funkciju predsednika opštine, obećao radno mesto u zamenu za njivu. Miroljub je poklonio opštini njivu ali do danas nije zaposlen. Isto su uradile još dve porodice koje su ustupile svoje parcele za izgradnju stočne pijace.

- Pre četiri godine, tadašnji predsednik a sada zamenik predsednika opštine Staniša Đokić je došao kod mene kući i ponudio da njivu od 24 ari poklonim opštini, a da oni za uzvrat zaposle jednog člana moje porodice. S obzirom da živim sam i da sam trideset godina radio u Sloveniji, pristao sam na ponudu, želeći da radim do sticanja prava na penziju. Od tada sam preko pedeset puta išao kod predsednika da se raspitam šta će biti sa mojim zaposlenjem, međutim on uvek ili bio zauzet ili mi je obećava, samo da se strpim još malo – priča Tomić i podseća da je više puta u poslednje vreme odlazio i u policiju da prijavi ceo slučaj, ali da ga oni nisu shvatali ozbiljno, upućujući ga ponovo na rešenje u opštini.

– Kada su nas pozvali u opštinu, pročitali su ugovor o poklonu kojim se obavezujemo da će mo za njivu koju dajemo dobiti radno mesto. Međutim, u sudu smo ne obraćajući pažnju potpisali drugi ugovor u kome ne stoji kalauzula da se opština obavezuje da nas zaposli. Nekoliko dana nakon toga slučajno sam primetio da nedostaje opštinsko obećanje. Intervenisao sam, a opštinski pravnik mi je tada rekao da ne dižem paniku, da će se sve srediti i da nije po zakonu da oni daju radno mesto za njivu, te da će opština sigurno ispuniti svoje obećanje – priseća se ogorčeni stanovnik ove opštine koga je kako kaže glad naterala da reaguje onako kako je reagovao.

– Pre nego da sam otišao kod predsednika, otišao sam u policiju. Inspektor me je ponovo uputio na opštinu, i ja sam tada ušao u kancelariju predsednika ne čekajući red kao predhodnih pedesetak puta. Oni su odmah počeli da viču i da galame izbacujući me napolje ne želeći da me saslušaju. Navodno su se svi pravili ludi i nisu znali za moj problem. Tada mi je pukao film i uradio sam to što sam uradio – dodaje Miroljub. On kaže da je o svemu obaveštena policija i da je dao izjavu o ovom nemilom događaju.

Staniša Đokić, zamenik predsednika opštine koji je kaže ni kriv ni dužan napadnut, potvrđuje da je tačna priča Tomića i da mu opština duguje radno mesto, ali da nova opštinska vlast za 18 dana koliko su na funkcijama, to nije bila u mogućnosti da mu obezbedi.

– Tomić je upao na silu u kancelariju predsednika gde se održavao sastanak vezano za rebalans opštinskog budžeta. Počeo je da se ponaša bahato i da viče, a predsednik mu je rekao da izađe iz kancelarije. On je odgurnuo stolicu i u opštem komešanju mene napao – tvrdi Đokić i najavljuje privatnu tužbu protiv Tomića.

On pojašnjava da do 2008. godine Tomić nije dolazio da traži obećano radno mesto.

- Te godine mi se obratio i ja sam mu odmah obezbedio posao preko javnih radova na šest meseci. Nakon toga se dotadašnja koalicija raspala i ja sam početkom 2009. smenjen sa funkcije predsednika. Tražio sam od novoizabranog predsednika opštine Miodraga Petrovića da se pronađe rešenje za ovog čoveka, ali je lokalna vlast na čelu sa DS – om od tada zaposlila preko 20 svojih simpatizera, ali za Tomića nije bilo mesta - naglašava Đokić i ističe da i pored incidenta koji se dogodio, on je i dalje da se čoveku ispuni obećanje i pronađe radno mesto, ali da će pre toga morati krivično da odgovara za ono što je uradio.

Miroljub Tomić kaže da će dati još nekoliko dana lokalnoj vlasti da mu pronađe radno mesto.

U koliko se to ne desi, on će kaže krajem naredne nedelje otići i traktorom poorati i zasaditi svoju njivu koja mu je na prevaru oduzeta, a da će opštinu tužiti za naknadu štete jer nije obrađivao svoju parcelu predhodnih godina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jackie

    15:19 // 24. 5. 2010.

    Oj, Srbijo među pesmama, među šljivama oj, Srbijo među ljudima na njivama...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: