Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:58, 14. 2. 2024.

| Društvo

Žitorađa kupuje novi mini-bus za prevoz seoskog stanovništva

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Žitorađa
Novi mini-bus će se koristiti za prevoz seoskog stanovništva; Foto: Lj. M.

Kako bi obezbedili lakši i jeftiniji prevoz seoskog stanovnišva, Opština Žitorađa kupuje mini-bus za 8.244.128 dinara bez PDV-a ili oko 70.000 evra. U lokalnoj samoupravi kažu da će se vozilo koristiti za prevoz učenika i građana sa seoskog područja, čime će smanjiti troškove koje sada imaju prema privatnim prevoznicima.

Ponuđač će imati najviše 210 dana od dana potpisivanja ugovora da isporuči autobus.

Inače, Žitorađa nije jedina lokalna samouprava na jugu Srbije koja se odlučila da nabavi mini-bus za prevoz seoskog stanovništva - pre dva meseca je sa gotovo istim karakteristikama nabavila takvo vozilo i Opština Ražanj, ali su ga oni platili 7.912.500 dinara bez PDV-a, a dobavljač je bila niška firma Auto MG komerc doo Niš koja je bila i jedini ponuđač na tenderu. kombi vozilo Novo vozilo u Kuršumliji se koristiti za besplatan prevoz građana; Foto: Lj. M.

Pre skoro dve godine i Opština Kuršumlija je nabavila slično vozilo, mini-bus koji koriste za organizovanje javnog prevoza do sela do kojih ne postoji adekvatan sistem prevoza.

Imajući u vidu veliku razuđenost terena naše opštine, kupovina ovog mini-busa omogućiće meštanima koji su ostali na selu da lakše dođu do grada i obave svoje svakodnevne aktivnosti – rekao je tada Vojimir Čarapić, predsednik Opštine.

Ranije su Južne vesti pisale da 15 opština sa juga Srbije koje su tokom 2021. i 2022. od Ministarstva za brigu o selu dobile mini-buseve za prevoz seoskog stanovništva ne mogu da ih koriste, a jedan od razloga je što zbog zabrane zapošljavanja ne mogu da zaposle vozače, ali i pribave potrebne licence za prevoz.

Međutim, u Kuršumliji je taj problem rešen i već 7, 8 meseci vozilo se koristi za linijski prevoz na relaciji do Merdara, a prema najavama iz tog mesta, u planu je kupovina još jednog mini-busa koji će biti usmeren ka ostalim razuđenim selima kuršumlijske opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Padinskaskela

    05:06 // 15. 2. 2024.

    Taj bus će služiti za sve samo za prevoz đaka ne!!! Voziće sendvičare po Srbiji, voziće igrače FK, igrače RK, a naravno i privatno kad im zatreba nešto, npr da se muzikantu odvezu radnici na plantažu da se okopa vinograd i sl.

  • Ivan

    10:36 // 14. 2. 2024.

    Pa ta opština ima veće jedan, gde je on? Činimi se da je više u kvaru, a nije star uopšte.

  • Бата Рака из Ниш

    10:18 // 14. 2. 2024.

    ЈЕДАН минибус за сва села?!
    Ето шта нам је остало од села!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: