Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 22. 2. 2013.

| Društvo

Žitorađa: visoke cene komunalnih usluga

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
P1010084.JPG

Na sastanku predsednika opštine Žitorađa Gorana Stojkovića sa predstavnicima mesnih zajednica odlučeno je da se uputi zahtev austrijskoj firmi “Por Werner Weber” koja se bavi uslugom izvoženja smeća u ovoj opštini od početka meseca, da smanji cene usluga koje pruža.

Kako je istaknuto, cena od 172 dinara po članu porodice je previsoka, jer domaćinstvo sa četiri člana treba da plati po 635 dinara, što je za 200 dinara više od dosadašnjih računa.

- Opštinska služba uputiće zahtev ovoj firmi da se cene koriguju i poboljša kvalitet usluga. Ukoliko to ne učine zatražićemo raskidanje ugovora - rekao je posle sastanka predsednik Stojković.

On je istakao da su građani sa pravom nezadovoljni, ali da je Opština ugovor sa ovom firmom sklopila posle sprovedenog javnog poziva, te da su odbornici na Skupštini doneli odluku o potpisivanju ugovara. Stojković smatra da se treba tražiti od ove firme da koriguje cene i uskladi sa mogućnostima građana.

Pomenuto preduzeće obavlja uslugu prikupljanja I iznošenja smeća i u Prokuplju, Leskovcu… Prošle godine su Prokupčani takođe izražavali negodovanje zbog visokih cena usluga preduzeća “Por Werner Weber”.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    20:53 // 24. 2. 2013.

    Dok se narod ne pobuni vlastodrsci ce da drze uzengije!

  • zlaja

    03:19 // 23. 2. 2013.

    Братанац па Срби и возе те камионе,невозе их пакистанци.Што се тиче цене и плаћамо је око 1000 дин са ПДВ-ом.Добили смо нов камион за смеће и њега су изнајмили поменутој фирми на 5 година као и 130 контејнера.Господин Вучић ће имати и овде посла,ово се зове штетан уговор или крађа а неко се је добро оградио за исти рецимо један стан у Нишу.

    • Bratanac

      11:22 // 23. 2. 2013.

      Figurativno rečeno...Džaba ga vozi Srbin, ako sav profit odlazi u Austriju. A što se tiče Vučića, ne nadaj mu se previše, jer je i ova vlast nastavila stopama prethodne, tj. sa poklanjanjem profita stranim firmama i domaćim tajkunima i sistmatskim gašenjem svega domaćeg što postoji, bez ikakve želje da se išta stavi u funkciju i nastavi da funkcioniše.

    • JA

      16:02 // 23. 2. 2013.

      Treba da znate da je lako reci inaci ko ce prevoziti smece ali pitamja sve vas gde cemo to smece,u Toplici ili po potocima?Ovde se radi o tome da Weber ima deponiju po ekoloskim i svim standardima i može da skladisti smece!Niška deponija nece ni po koju cenu smeće iz Žitorađe jer je i sama zagadila vodosistem u Knežici,a Doljevac to smeće izvozi tamo jer je dao zemljište za tu istu deponiju!Žitorađa nema tog zemljišta!Jel sad jasno šta je po sredi!Ne nasedajte na političke igre!

    • Bratanac

      11:40 // 24. 2. 2013.

      To tako ide, kada se kuća gradi od krova i samo sa ciljem da se uzme koja provizija ili nagrada za uvođenje pojedinih igrača u posao. Kako to da je u 90% opština u Srbiji uvedeno odnošenje smeća za samo 2-3 godine, a nikome to nije palo na pamet u prethodnih 100 i opet je bilo manje divljih deponija nego danas. Da li na teritoriji opštine Žitorađa ne postoji ni jedan jedini majdan iz koga je vađen kamen za izgradnju kuća??? Znam da ih ima i da je sa malo sredstava moguće napraviti lokalnu deponiju bez ikakve opasnosti po okolinu. Ali tu postoji samo jedan problem, a to je izuzetno sužen prostor za korupciju.

  • Bratanac

    21:30 // 22. 2. 2013.

    Ko Vam je kriv kada ne umete da osnujete komunalno preduzeće ili napravite ugovor sa nekim JKP iz susednih gradova, nego Vam čak i za đubre treba strana firma. Kao da Srbi ne umeju da voze kamione...
    Zaslužili ste da plaćate 1000 dinara po članu...

    • aaaa

      00:17 // 23. 2. 2013.

      a ti mislis neko pitao gradjane koga oni hoce da vrsi tu uslugu.....

    • Cica

      12:35 // 23. 2. 2013.

      a ko tebi reko da kod nas nema JKP informisi se malo pa onda pricaj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: