Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 4. 10. 2022.

| Društvo

Žitorađani nezainteresovani za energetsku sanaciju, Opština produžila rok za subvencije

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
opstina Žitorađa
Opština Žitorađa produžila javni poziv za mere energetske efikasnosti; Foto: Lj. M.

Zbog nedovoljnog broja prijava na javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije kuća, stanova i stambenih zgrada, lokalna vlast u Žitorađi produžila je konkurs za prijavu građana do 10. oktobra. Blagovremenom prijavom smatra se preporučena pošiljka predata pošti najkasnije do 10. oktobra, bez obzira na datum prispeća.

Ranije je raspisan poziv građanima da uz subvencije Opštine Žitorađa i Ministarstva rudarstva i energetike zamene stolariju, urade izolaciju krova i fasada ili da nabave kotlove i opremu za grejanje, a trajao je do 26. septembra.

Zbog manjeg broja prijavljenih građana od očekivanog, Opštinsko veće je donelo odluku da se poziv produži do 10. oktobra, pa očekujemo da dodatno iskoriste šansu da poboljšaju energetsku efikasnost svojih domova. Sufinansiranje unapređenja energetske efikasnosti obezbeđeno je u iznosu od 10 miliona dinara, od čega je 30 odsto ili 3 miliona dinara opredelila Opština Žiorađa, a 7 miliona dinara Ministarstvo rudarstva i energetike - kažu u lokalnoj samoupravi.

Komisija će ocenjivati i rangirati prijave u skladu sa zadatim kriterijumima, a prijave mogu da se podnesu i u pisarnici u zgradi Opštinske uprave ili pošalju poštom na adresu Opština Žitorađa, Toplički heroji 53, 18412 Žitorađa, za Komisiju za realizaciju mera energetske sanacije.

Dokumentacija za Javni poziv može se preuzeti na ovom linku ili lično u prostorijama Opštinske uprave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    09:02 // 5. 10. 2022.

    Mi smo zainteresovani al nemamo pare, tu je problem

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: