Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:33, 29. 4. 2014.

| Društvo

Žitorađani od izbora još čekaju asfalt

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
Dalibor-Stojanovic-pokazuje-izrovan-put.jpg
Dalibor Stojanović pokazuje uništeni put

Meštani sela Gornje Crnatovo i Grudaš ljuti su na lokalnu samoupravu jer smatraju da ona ne čini ništa da uredi deo puta između ova dva sela.

U lokalnoj samoupravi kažu da razumeju nestrpljivost građana, ali da zakonska procedura zahteva određeno vreme i da će se uskoro asfaltirati taj put.

Ono što je zanimljivo je da je par dana pre poslednjih izbora podignut dotrajali asflat i meštanima čvrsto obećano da će se put sagraditi. Do danas ništa nije urađeno.

- Smatramo da je to bio samo deo kampanje i zamajavanja građana. Došli su sa mašinama, skinuli asfalt i ostavili nam put kojim gotovo da ne može da se prođe - kaže predsednik Mesne zajednice Gornje Crnatovo Dalibor Stojanović.

On dodaje da su se lokalnoj vlasti koju čine NDS, SRS i deo SPS obraćali u više navrata i da nisu dobili nikakvo obećanje da će se uskoro put vratiti barem u prvobitno stanje. 2

Goran Ivković koji je predsednik Mesne zajednice Grudaš dodaje da je za ovaj put već tri puta bilo odvajanje novca, ali da je taj novac uvek odlazio na drugu stranu.

 - Oko 1.000 meštana ovih sela koriste taj put. Zbog njegovog lošeg stanja ukinuta nam je i autobuska linija, a oni koji su zaposleni moraju da se snalaze kako znaju da dođu do svojih preduzeća - kaže Ivković.

 U lokalnoj samoupravi kažu da je po projektu za 3 kilometara ovog puta potrebno 21 milion dinara i da su oni još krajem novembra prošle godine konkurisali u Ministarstvu saobraćaja.

- Ipak, odgovora iz Ministarstva nema. Bez obzira na to, mi ćemo uraditi put. Plan je da lokalna Direkcija za urbanizam uradi pripremne radove. Dok oni traju, raspisaćemo tender za asfaltiranje i očekujemo da se sav posao obavi do kraja maja - kaže predsednik Opštine Žitorađa Goran Stojković.

On dodaje da podizanje preThodnog asfalta nije bila predizborna kampanja, je je plan da se taj put radi završen još u novembru prošle godine kada, kaže Stojković, niko nije ni pomišljao na izbore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirko

    16:12 // 25. 11. 2014.

    Politicka obecanje-ludom radovanje... nista novog nema

  • pa oce li to?

    16:00 // 25. 8. 2014.

    Pa evo prolazi vreme, niko nista nije mrdnuo sa radovima mesecima...
    u cemu je problem???

  • slavica antic

    16:53 // 27. 7. 2014.

    Opstinu treba da je sramota, isla sam tim putem svaki dan 14km u skolu, bila djak generacije, Grudas i G Crnatovo su najzapustenije MZ, u opstini, zato jer ih ne prestavljaju odlucni ljudi, auuuuu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: