Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:37, 20. 2. 2012.

| Društvo

Žitorađe: jednu kuću obili 4 puta

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
pk, vikendica

Za predhodnih nekoliko meseci kuća Milana Đorovića (44) iz Prokuplja u selu Stara Božurna u žitorađskoj opštini, obijena je četiri puta.

Poslednji put lopovi ne samo da su odneli sve što je ostalo od predhodnih krađa, već su i polomili gotovo sav inventar.

Vrednost pričinjene štete iz svih dosadašnjih krađa je oko 7.000 evra. Lopovi su krali sve, od šrafova, alata, pumpe za vodu, motorne testere do kompjutera, štampača, televizora i ostalih stvari.

Slaba uteha za vlasnika kuće je što je policija uspela da predhodna tri puta pronađe lopove, jer i pored njihovog priznanja, sem nekoliko sitnica ni jedna vrednija stvar nije vraćena pravom vlasniku.

- Policija pronađe lopove, uhapsi ih i oni priznaju gde su ukradene stvari, ali se sve na tome završi. Ja više ne znam ko ne radi svoj posao kako treba, ali kakva je meni vajda od toga što se obijači uhapse, priznaju i nakon toga puste da se brane sa slobode, kada se moje stvari ne vraćaju. Policija zna i gde su ukradene stvari i kako su tamo dospele, ali ih iz nekog razloga ne vraća – kaže Đorović.

On tvrdi da je prinuđen da od svoje vikendice napravi pravi zatvor kako bi sprečio lopove da mu nanose štetu.

- Posle trećeg obijanja za kratko vreme, od kuće sam napravio zatvor. Stavio sam metalne šine na vrata, ojačao prozore i vrata. Ipak, ni to nije dovoljno, jer su lopovi samo nekoliko dana nakon toga ponovo provalili u kuću i odneli čak i namirnice iz zamrzivača i frižidera - dodaje Đorović.

Zbog nervoze i stresa koji je imao zbog čestih krađa na svom imanju, vlasnik tvrdi da je pre nekoliko meseci preživeo infrakt.

- Sve što sam zaradio uložio sam u tu kuću. Ovde je mirno mesto i nadao sam se da ću moći da na miru uživam u prirodi. Međutim, uvek kada dođem, zateknem neprijatno iznenađenje i uvek sve pokradene stvari koje sam godinama kupovao - ističe Đorović.

U policiji kažu da oni svoj posao obavljaju po zakonu i efikasno i naglašavaju da su u konkretnom slučaju od predhodna četiri obijanja, tri puta pronađeni izvršioci, a da su na tragu i lopovima koji su četvrti put obili vikendicu i da će oni uskoro biti uhapšeni. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • e da

    14:01 // 26. 3. 2012.

    policija sve zna,al nece da se mesa u svoj posao...da obiju kucu nekog njihovog-odvalili bi mu bubrege

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: