Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 4. 3. 2015.

| Društvo

Živić: Moja smena je "naručena" iz Beograda

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti

Saša Živić u emisiji "15 minuta"

Donedavni pomoćnik direktora Kliničkog centra u Nišu Saša Živić, koga je direktor Zoran Radovanović smenio uživo u TV programu, smatra da Radovanović to ne bi učinio "da nije bio pod velikom prisilom i da to nije naredio neko iz Beograda".

Živić je smenjen sa mesta pomoćnika samo mesec dana nakon što ga je lično ministar zdravlja Zlatibor Lončar smenio sa mesta predsednika Upravnog odbora Specijalne bolnice u Sokobanji, nakon njegovog insistiranja da se raspiše konkurs za novog direktora te zdravstvene ustanove.

Ove smene, smatra on, ukazuju na to da se zamerio Ministarstvu zdravlja svojim kritičkim istupanjem u javnosti.

Apsolutno se nameće zaključak da se iz famoznog Beograda podigao jedan veliki prst koji je naredio moju smenu. Ja nemam dokaza za ovo, to je moje mišljenje. Radovanović je moje dete, moj đak, ali on je i vojnik ove vlasti i verovatno je bio prinuđen da to uradi - kaže Živić.

Dodajući da je smenjivanje pomoćnika “uživo” gest nedostojan bilo kog intelektualca, Živić napominje da je on u jutarnjem programu Niške televizije samo govorio “ono što svaki lekar i sestra u Kliničkom centru misli”.

Govoreći o svom političkom angažmanu, Živić navodi da je formalno član LDP-a, ali da nakon učlanjenja nikada nije ušao u te prostorije, niti ima političkih ambicija. Zbog svog stava da treba uvek davati šansu novim ljudima, napominje da je glasao za SNS, ali da to “više nikada ne bi učinio”.

Kada sam govorio da je Vučić više na tragu Đinđića nego Đilas, ja sam to mislio, jer je on mogao da temeljno reorganizuje društvo. Nažalost, ovi primeri sa direktorkom Specijalne bolnice u Sokobanji su neveseli dokaz da nisam bio u pravu - smatra Živić.

Koje probleme u zdravstvu ovaj profesor Medicinskog fakulteta i pedijatar smatra najvažnijima, da li su izbori za direktore zdravstvenih ustanova formalnost koja se obavlja po partijskoj liniji, i po čemu Srbija podseća na Severnu Koreju, saznajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Милан

    14:26 // 6. 3. 2015.

    Недавно сам завшио медицину, и пуно пута сам био у амбуланти др Живића, причао о разним темама и могу вам рећи да је човек понос овога града, одличан лекар, јако цењен од колега а посебно пацијената.

  • VN

    22:00 // 5. 3. 2015.

    Dobro znam Prof. i dr Živića i vidim jako pozitivne komentare koji tačno znaju o kome ali i o čemu se ovde radi. Da budem jasan: jedan dr Živić više vredi pola ministarskog kadra, po svim osnovama!!

  • Marija

    12:23 // 5. 3. 2015.

    Poslednje tri godine se pitam ko su ljudi koji su glasali za SNS. Moram da priznam da sam prilicno razocarana da jedan ovakav intelektualac i DEMOKRATA glasa za SNS. Bolje da nisam citala clanak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: