Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 17. 4. 2013.

| Društvo

"Zlatna" Nišlijka neočekivano do medalje

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

Nišlijka koja je osvojila zlato u Luksemburgu na Evropskoj olimpijadi iz matematike za devojke kaže da je na put krenula da se lepo provede, a da je zlato samo dodatno ulepšalo utiske koje nosi sa putovanja.

Učenica drugog razreda specijalnog matematičkog odeljenja Gimnazije Svetozar Marković Anđela Šarković sa još tri devojke iz beogradske Matematičke gimnazije predstavljala je Srbiju, a njen rad proglašen je najuspešnijim, pa se iz Luksemburga vratila sa najsjajnijom medaljom.

Anđela kaže da se za takmičenje sprema već nekoliko godina jer vežba u kontinuitetu.

- Ima dana kad ne radim, ali ima i onih kad vezbam ceo dan. Ipak, stižem da se zabavljam i  radim sve što i moji vršnjaci - kaže Anđela.

Ona objašlnjava da je konkurencija bila jaka, pa je bilo prilično teško osvojiti zlato, ali dodaje da se u Luksemburgu za vreme takmičenja lepo provela i uživala u druženju sa devojkama iz svog tima.

- Obišle smo skoro ceo Luksemburg i posetile Muzej moderne umetnosti. Ovakav plasman nismo ni očekivale tako da je to samo ulepšalo naš boravak tamo - dodaje Anđela.

Anđela još nije odlučila čime će se u buduće baviti jer, kako kaže, ima još vremena, ali dodaje da se trenutno priprema za izborno takmičenje kako bi ušla u nacionalni tim koji će predstavljati Srbiju na Olimpijadi koja će se održati u Kolumbiji.


"Anđelin uspeh nama je još veći"

Direktorka Olga Dragojlović ističe da je uspeh njihove učenice veći time što Gimnazija Svetozar Marković nije škola od posebnog nacionalnog značaja kao što je to slučaj sa Matematičkom gimnazijom iz koje su ostale devojke-članice domaće ekipe.

- Takav status donosi privilegije kao što je rad mentora sa samo nekoliko učenika i više časova, dok su Anđelini profesori sa njom vežbali zbog svoje dobre volje, pa nam je priznanje time još vrednije - kaže Dragojlović.

Ona je istakla da bi dodeljivanje ovakvog statusa doprinelo ješ većem uspehu gimnazijalaca koji i ovako osvajaju mnoštvo nagrada na prestižnim takmičenjima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    10:01 // 18. 4. 2013.

    Bravo Andjela, sve cestitke. Samo nastavi tako, vi ste nase zlato. Pozdrav i sve pohvale i za Misketa i Djikica...

  • ljubisa

    01:07 // 18. 4. 2013.

    Bravo Andjela, nadam se da ces biti ZENSKI ACA Ilic. Imas sanse da ga dostignes, uz Milosavljevica to je moguce.

  • marija

    15:12 // 17. 4. 2013.

    Bravo Anđela...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: