Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 7. 3. 2011.

Zloupotreba pečata Direkcije

Branislav Jovanović kao narodni poslanik uputio medijima pismo sa pečatom Direkcije za izgradnju grada. Gradonačelnik osudio ovaj postupak. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dragana Cvetković

    14:00 // 7. 3. 2011.

    Komentar na "Poziv medijima" (sl. br. 2):
    1. "Obići će" se piše odvojeno
    2. "Divljana" je u ženskom , a ne u srednjem rodu
    3. O čijem trošku je prevoz medija i zašto?

  • Marko

    16:17 // 7. 3. 2011.

    Gradonačelnik je koristio JKP "Objedinjenu Naplatu" za distribuciju njegovog marketiškog letka, naravno o trošku svih građana a sada kada nešto slično Bane radi, e to nije OK... Ako mu toliko smeta, pa što ga ne smeni i GOTOVA priča a ne da ovde truje narod demagogijom... Nema kraja "žutih" gluposti... Samo traže izgovore za svoju ne sposobnost!!!

  • Milica

    17:15 // 7. 3. 2011.

    Cudo Gradonacelnik Nisa Milos Simonovic ne stavlja primedbu kod svakodnevnog slikanja uz investicionu gradnju, iza cega uglavnom stoji Branislav Jovanovic sa svojom politickom podrskom. Direktor DU u Divljani Despot Despotovic takodje bazira svoje aktivnosti na Banetovoj pomoci i istoj politici. Gradjani su mnogo puta uocili da G17 ima fer odnos u pozivanju koalicionih partnera, kod realnih rezultata, dok sa DS-om to nije slucaj. Ovoliki formalizam, zbog banalnog propusta, nije potreban jer deluje sujetno i panicno.

  • Dragana Cvetković

    17:16 // 7. 3. 2011.

    @Marko: "nesposobnost!"

  • Dragan Cvetković

    18:25 // 7. 3. 2011.

    Snupi i Lucija se tuku. Nja, nja, nja, nja.
    Iskreno se nadam da će da radi i oružje, jer je vreme da padne neko mrtav u ovoj našoj majčici zemljici, da bi se VLADARI opametili.

  • Gradimir Stojković

    18:37 // 7. 3. 2011.

    Poštovana Dragana Cvetković,

    Par dobronamernih komentara za Vas:

    "Obićiće" je futur prvi od glagola obići. U ovom slučaju sufiks "će" je kraći oblik budućeg vremena pomoćnog glagola "hteti" - "hoću" ili skraćeno "ću". Futur prvi ima dva oblika: kada je pomoćni glagol ispred glagola čiji oblik gradimo i tada se on piše odvojeno "će obići" i kada je pomoćni glagol na kraju glagola čiji oblik gradimo i tada se piše SASTAVLJENO - "obićiće", "radiću", "čitaću", "naučiću". Jezik je naše nacionalno blago. Ko ga ne poznaje, bolje da ga nauči nego da daje pogrešne savete.

    Što se imena toponima na kome se nalazi dečije odmaralište tiče, postoje dve verzije: jedna je Divljana a druga Divljane. Oba oblika mogu se naći u geografskoj literaturi i nije utvrdjeno niti usvojeno koji je ispravan. Tako da se oba mogu i koristiti.

    A kad su troškovi u pitanju, ja se već odavno pitam: ko je platio troškove školovanja onima koji u školi nisu mnogo naučili? Koliko li je tu para bačeno i kolika li je tu šteta?

    Moram da kažem i marku da se "nesposobnost", ma čija bila, ipak piše SASTAVLJENO a ne odvojeno (ne sposobnost) kako je to on napisao.

    Inače, za "zloupotrebu" koja nam je ovoga puta otkrivena od strane prvog čoveka našeg grada, mogu da kažem da je zaista "zastrašujuča" i da mu u svoje i u ime mnogih sugradjana zahvalim na tome. Ipak, svi bi mu bili mnogo zahvalniji kada bi i on i njegovi saradnici malo manje gladali memoradnume i pečate a malo više radili svoj posao.

    Pozdrav

    Gradimir

  • Milan

    18:52 // 7. 3. 2011.

    Sad ce Bane opet da vas nazove placenicima i bolesnicima, sto ga opet pominjete :)

  • Petar

    19:10 // 7. 3. 2011.

    @MILICA - Jooooj, pametna mala pcelice. SVE, ali SVE sto Direkcija za izgradnju (dakle NE banana) radi, finansira se iz gradske kase a po nalogu Uprave za planiranje i izgradnju i Uprave za komunalne delatnosti, kojima upravljaju kadrovi DS. Formalno, Direkcija bi trebalo samo da da ponekad odluci kojim ce redosledom da se nesto radi, a nikako i sta ce da se radi.
    To sto su nacelnici pomenitih Uprava nesposobni i nepismeni pa ne smeju pred kamere, je sasvim drugi problem. Jedino gde G17 odlucuje o novcu je Uprava za obrazovanje, kulturu i sport, sto je druga po velicini Uprava u Nisu. E, tu bananine marionete grade balon sale i terene sa vestackom travom, a banana se slika. Nisi ti uopste clan G17 :)

  • Perko

    20:11 // 7. 3. 2011.

    Gospodin Grade, i Vi gresite . pr. gladali - gledali ili memoradnume - memorandume.
    Ostavite se gramatike i pravopisa, jer to gospodi iz gradske koalicije nije prioritet. Mislim da je veza Banana - Simonovic i obratno, zrela za pucanje. Kada pukne , cucemo sigurno bezbroj optuzbi, sto ce se naravno kao i do sada zavrsiti novom koalicijom. Pa mora neko u nisu da kradeucka, a neko da napreduje ka beogradu.

  • Marko

    21:11 // 7. 3. 2011.

    Nadam se da ste me bar razumeli, smatram da gradonačelnik jednog grada ne treba da se bavi ovakvim stvarima! U trenutku kada je cena renoviranja naše hale duplirana i dostigla cifru od neverovatnih 590 miliona RSD, u trenutku kada se kasni sa usvajanjem plana i programa naših komunalnih preduzeća, mr Simonović piše "otvorena pisma"! Ako mu Banana toliko smeta, neka ga smeni ili razreši a ne da i dalje prosipa svima nama svoju demagogiju! Pišite spojeno ili odvojeno ali taj čovek je NESPOSOBAN!!!

  • Milica

    21:18 // 7. 3. 2011.

    @Petar Petre, slazem se sa svim detaljima, koje ste pokusali da objasnite. Kvalifikacija nacelnika nadleznih Uprava, kao nepismenih i nesposobnih je apsolutno tacna. Jadna DS, kad joj je kadar Mira Pesic i Vladislava Ivkovic. Za te kadrove je problem poloziti i drzavni ispit. Nije dzabe pobegao Dejan Jovanovic - mozda je shvatio koliko ovlascenja ima. Petre, Direkcija potrosi skoro pola gradskog budzeta, a po dogovoru koalicionih partnera - Uprave su tu radi formalnog pokrica.

  • Bogdan

    07:33 // 8. 3. 2011.

    Bane Jovanovic ocigledno nije ocekivao ovakvu reakciju gradonacelnika.Kao i uvek ima resenje za sve. Sledeci pozivi i slicne stvari ce biti na memorandumu Klinickog centra u Nisu i overeni pecatom klinickog.Svi znaju da novi vd. direktor nece da se mesa u svoj posao, vec to radi pomenuti Jovanovic, da bi se prikrile malvezacije dosadasnjeg direktora, istaknutog clana G17.Naravno jos jedan razlog su i velike predstojece investicije u Klinickom centru, a zna se gde su pare tu je Jovanovic.Isti onaj koji je u svojoj imovinskoj karti naveo da je samo vlasnik 14 nasledjene kuce od 40mkv.

  • Niski

    09:09 // 8. 3. 2011.

    Generalno obojca su bezveze ! Kad mu je Bane banana nudio da uzmemo pare od republike iz NIPa Teletabis se pravio lud i pricao kao to je preskupo za grad Nis a sad Nis uzima kredit 650 milona dinara za halu eeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjjjjj bre ko je ovde lud ALO ???!!!! A Bane je cudo sam po sebi slika se kad napravi i coravo sokace od tri metra kao da je iz dzepa dao pare !Pa to su nase pare Bane iz gradske kase i da je i crni Pera direktor to bi se asvaltiralo a ti nam prodajes sitnu demagogiju kao radis nesto za nasu korist !!!! Ovo je najgora koalicija u ISTORIJI NISA skup cudaka sujetara i demagoga NESPOSOBNIH i neostvarenih u svom zivotu !!!!! Zalosno je sto nam takvi vode grad i sto su ga doveli na ivicu KOLAPSA !!!
    U Nisu je jedino resenje da se formira stranka mladih ali pod uslovom da ni jedan njen clan nikada nije bio na politickoj funkciji ili imao neko postavljenje !!!

  • Mladen

    09:45 // 8. 3. 2011.

    Komentar Gardimiru,

    Kada se glagol ne završava na -ti, nego na -ći, nastavci za futur se pišu odvojeno. Dakle "obići će", ne "obićiće".

    Pozdrav

  • Dragana Cvetković

    09:48 // 8. 3. 2011.

    Izvinjavam se ostalima što odvlačim pažnju sa teme, ali iz dubokog poštovanja prema našem jeziku, ne smem da ostavim čitaoce mog omiljenog sajta pogrešno informisanim.

    @Gradimir:
    1. Poštovani, nisam stručnjak za jezike, ali su me u prvoj niškoj jezičkoj gimnaziji naučili makar osnovne stvari.

    Spojeno pisanje skraćenog oblika pomoćnog glagola "hteti" iza glagola odnosi se samo na glagole čiji se infinitiv završava na -TI (uraditi->uradiću, graditi->gradiću...),
    dok se kod glagola koji se završavaju na -ĆI piše odvojeno i ispred i iza glagola (doći-> doći ću, obići->obići ću).

    2. Zvanične nazive naselja opštine Bela Palanka možete pronaći ovde:
    http://www.belapalanka.org.rs/o-beloj-palanci/geografija/naselja

    ***Za one koji nisu shvatili između redova:
    Za jednu gradsku službu kao što je Direkcija za izgradnju grada, nedopustive su ovakve gramatičke greške u saopštenju za javnost.

    Hvala na razumevanju!
    Lep i sunčan dan želim svima!

  • dragan

    15:59 // 8. 5. 2011.

    Idu izbori i oladice se obojica.SNS je ispred DS za citavih 13 % a ispred G17 odnosno regiona za citavih 33%

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: