Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 14. 2. 2014.

| Društvo

Zloupotrebe gradskih resursa u političke svrhe

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
SNS-gradonacelnik.jpg

Satnica posete Nišu Aleksandra Vučića, predsednika Srpske napredne stranke, medijima je prosleđena sa službene e-mail adrese Milana Cvetanovića, portparola gradonačelnika Niša Zorana Perišića (SNS).

Danas je sa iste adrese medijima prosleđena i nova poruka sa izmenom satnice i napomenom da je reč o podacima iz "centrale SNS".

Upotreba javnih resursa u partijske svrhe je zakonom zabranjena. Ali, Cvetanović kaže da u konkretnom slučaju nije reč o zloupotrebi, već o "uobičajenoj praksi" koja važi za sve stranke.

- Mi smo dobili molbu iz centrale SNS da informaciju prosledimo medijima. Ali, nebitna je tu stranka. Mi bismo to uradili i da nam je to zatražila bilo koja druga stranka - kaže Cvetanović.

Inače, u Nišu se danas održava i veliki predizborni miting Srpske napredne stranke, na kome će, kako je najavljeno, govoriti i njen predsednik Aleksandar Vučić.


Zbog kršenja zakona moguća i smena Tatjana Babić Nedozvoljena upotreba javnih resursa u partijske svrhe; Tatjana Babić, direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, foto: Medija centar Beograd

U vezi sa ovom vrstom zlopotrebe pre nekoliko dana je reagovala i Agencija za borbu protiv korupcije, koja je upozorila da javni funkcioneri i pored upozorenja nastavljaju da koriste javne resurse i javne funkcije za promociju političkih partija.

- Na ovaj način oni zbunjuju birače jer svojim ponašanjem ostavljaju prostor sumnji da posete elektranama, kopovama, drugim javnim preduzećima i javnim ustanovama kao i susrete koje imaju u svojstvu javnih funkcionera koriste u svrhu izborne kampanje - kažu u Agenciji.

Iz Agencije su još jednom apelovali na političke partije i javne funkcionere da poštuju zakon.

U saopštenju objavljenom na svom sajtu naveli su i da kršenje zakona ne povlači samo prekršajnu odgovornost, već da funkcioner zbog toga može biti i smenjen.


Pečat Nije prvi put

Podsetimo, marta 2011. godine, sa faksa Direkcije za izgradnju grada medijima je prosleđeno obaveštenje, na kome je bio i pečat Direkcije, o aktivnostima narodnog poslanika Branislava Jovanovića G17 plus.

Iz Direkcije je tada saopšteno da je načinjena nenamerna greška.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milosO

    19:39 // 18. 2. 2014.

    Savest,svest i moral,trazi Perisic, od koga? Pa on sve to radi.Na NTV samo je mesecima bio on i brat mu Zuba. kadrovira bez stida,pa kaze JA TO NE ZNAM,Bar da je kvalitet ljudi,pa neka. Bojimo se.

  • Filipo

    12:42 // 17. 2. 2014.

    Vec vidjeno i u prosloj deceniji.

  • Milivoj

    23:45 // 16. 2. 2014.

    Gradski mediji se koriste da samo reklamiraju stranke, a ne da pričaju o problemima i na kraju uspesima građana. Bezobrazluk!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: