Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 11. 6. 2021.

| Društvo

Zmije na putu pored škole u niškom naselju Nikola Tesla

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
zmija-foto-lazar-jovanovic
Slike uznemirile roditelje; foto: Lazar Jovanović, administrator Fejsbuk stranice "Naselje Nikola Tesla - Broj 6"

Fotografije zmija u blizini Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” u niškom naselju Nikola Tesla objavljene na društvenim mrežama zabrinule su roditelje, a mnogi su ih “šerovali” uz savet sa budu oprezni i upozore decu. Iz “Zoo planeta” poručuju im da ove zmije nisu otrovne, a da je jedino rešenje da se okolina raščisti. Direktor škole kaže da je školsko dvorište pokošeno i da će se dodatno pozabaviti ovim problemom.

Zmije ovde žive godinama, ali u ovom periodu izlaze iz obližnjih rupa koje bi zato trebalo zacementirati, objašnjava Jelena Cvetković iz Udruženja “Zoo planet” koje se poslednjih godina volonterski bavi hvatanjem zmija. Ona kaže da promenljivo vreme odgovara zmijama i da se očekuje da će ih Nišlije viđati u naredne dve nedelje. zmija2-foto-lazar-jovanovic Slike uznemirile roditelje; foto: Lazar Jovanović, administrator Fejsbuk stranice "Naselje Nikola Tesla - Broj 6"

Čak i da sklonimo jednu zmiju ili dve odatle, niko ne garantuje da ih nema ko zna koliko. Zato je trajno rešenje da se taj deo počisti od trave, a mi to ne možemo da uradimo. Možemo da ga eventualno isprskamo. Najbitinije je sada da se ne diže panika jer su to neotrovne zmije i jedino može biti opasno ako su pojele nekog zaraženog glodara, pa ugrizom mogu inficirati čoveka - ističe Cvetković.

Direktor Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Darko Milojković kaže da će učitelji upozoriti roditelje i decu, ali da je dvorište ovog isturenog odeljenja sređeno i pokošeno pre nekoliko nedelja, te da je sada bezbedno, dok problem sa samim putem nije u njegovoj nadležnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • S.Nikolić

    11:25 // 13. 6. 2021.

    Direktor reče da je pre tri nedelje dvorište pokošeno! Pitam da li je trava prestala da raste, i da li na slici žbunje i korov, oko ograde škole treba neko drugi da ukloni??

  • Naissus

    19:05 // 12. 6. 2021.

    Danas sam na putu za Gornje Medjurovo naisao na dva smuka, na razdaljini od oko kilometar. Reagovali su na zvuk sirene tako da ih nisam pregazio ali nije pametno ignorisati prisustvo zmija u blizini naseljenih mesta. Smuk nije otrovna zmija ali je prenosioc zaraznih bolesti jer se hrani stetocinama. Gradske vlasti bi trebalo da reaguju

  • Br6 stanovnik

    06:59 // 12. 6. 2021.

    Ma to su gliste ,mutanti, kakve zmije. ..Znate mi vi strucnjaci ....Ima sarke,licno sam video jer zivim bas tu. I nije uopste naivno pogotovo kad mala decica od 2,3 godine trckaraju tu ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: