Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:57, 8. 4. 2022.

Značajno nalazište ne zaustavlja radove na izgradnji niškog Bulevara, izvođači oštetili lokalitet

rimski 5

Drugi deo rimskog vodovoda iz antičkog Naisusa, koji je pronađen pre više od jedne godine na gradilištima na Panteleju, nalazi se u delu nastavka izgradnje nekada Somborskog, a sada Bulevara Svetog Pantelejmona. Arheolozi su na terenu, ali i mašine koje ni nakon otkrivanja nisu prestale sa radom. Dok od Zavoda za zaštitu spomenika još nema odgovora koje mere su preduzeli, građani ukazuju na uništavanje lokaliteta od velikog značaja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Nislija

    18:55 // 8. 4. 2022.

    I ne treba da stanu. Rodjen sam u ovom gradu i volim svoj grad. Kakv god da je i ko god bio na vlasti u njemu menice moj rodni grad biti najlepsi. Onima kojima se Nis ne svidja i “pljuju” po njemu slobodno mogu da idu.

    • profesor

      19:57 // 8. 4. 2022.

      i ti Rimljani koji su napravili taj vodovod su isto rođeni u ovaj grad, ali ti si možda stari Nišlija, pa si duže od nji tuj.

    • Torpedo

      19:44 // 9. 4. 2022.

      Ma, Nis nam se svidja, ne svidjaju nam se takve "nislije" !
      Nepravise od grada kasabu i spavaonicu !

  • I pp

    18:00 // 8. 4. 2022.

    Miro,pal idi si u neki uredjeniji grad ako ti Niš neodgovara?

  • goran

    16:50 // 8. 4. 2022.

    Daj više završavajte taj bulevar.

  • Arkadius

    18:01 // 8. 4. 2022.

    Grozim se vise ovog zivota u ovoj zemlji. Prostaci vode ovaj grad, unistavaju sve lepo i istorijski znacajno a ostavljaju za sobom ruglo

  • Vladanis

    19:10 // 8. 4. 2022.

    E, a nislijama mnogo stalo do tih iskopina.70% njih Nije Nikad otišlo u neki muzej ili arheološko naleziště,50% i ne zná gde se nalazi mediána a bogami ní ko je car Konstantin!!!!

    • losmi

      19:58 // 8. 4. 2022.

      Nesto sto stoji tu 2000 godina mozda i duze,nesto sto je prezivelo hiljade bitaka i ratova,bombardovanja,okupacije MI UNISTIMO U MIRU I POKRIJEMO NAJJEFTINIJIM PRERADJENIM GREBANIM ASFLATOM!

  • Pera

    16:25 // 8. 4. 2022.

    Pothitno ugasiti sistematizacijom radnih mesta ovaj zavod za zaštitu spomenika!. Ništa ne rade, redovna plata, na državni kazan. Rasteraj te neradnike, bolje da ih nema!

    • Kulturo Eveme

      16:47 // 8. 4. 2022.

      Perice PODHITNO da se vratiš u osnovnu školu, izgleda da nastavnica nije imala razumevanja za tebe pa je digla ruke!

    • VAR tehnolog

      19:41 // 9. 4. 2022.

      Nema odgovora i Zavoda ? Mozda su spojili Bozic sa Uskrsom ?

  • Mica

    21:39 // 8. 4. 2022.

    Sad je aktuelno cuti cim se pomenu Rimljani "koji gi j... okupatori". Gazi, unistavaj... jer mi smo Srbi najstariji narod, nebeski narod. Jedino po cemu svet moze da prepozna ovaj gradic je Car Konstantin kome smo podigli spomenik-strasilo, ali zato nam Saban zauzima najbolje mesto dok sa cvidzama peva prema antickom gradu.

    • Stvarno

      22:01 // 8. 4. 2022.

      Spomenik Konstantinu Velikom koji se nalazi postavljen na keju je stvarno Sprdacina ( sa velikim "S" ). Ispred Tvrdjavskog mosta treba postaviti spomenik poput onog koji su Englezi postavili u Yorku, spomenik kojim Englezi velicaju slavu svetski poznatog Imperatora, Nislije Konstantina Velikog. U inat njima, zasto bi se Englezi kitili nasim covekom, hehehe

  • Oki

    07:00 // 10. 4. 2022.

    Sramota je sto nas narod nema pojma o istoriji svoje zemlje. Pa Rimljani su bili u ovim krajevima pre Slovwna. Mi smo dosli tek u 6.veku.I to kao ratoborni pagani. A Rimljani su bili hrisćani.. Kako nekad tako i sad. Rušitelji! Toliko o tome.

  • Junk

    20:10 // 8. 4. 2022.

    Dobro Bulevar treba da se napravi, tu nema ničeg spornog, ali dajte jednom uradite to kako valja i sačuvajte taj vodovod. Od takvih stvari gradovi širom sveta žive- Obeležite, konzervirajte, sačuvajte, pomerite ulicu pored i ostavite to kao unikatnu iskopinu koju će sutra možda stranci dolaziti da vide, pipnu, slikaju, u prevodu potroše koju paru... Ne znam zašto je to toliko teško?

  • Mira

    16:29 // 8. 4. 2022.

    Zar je važno? Nama arheološki lokaliteti i spomenicine trebaju, grad je prljav i neuređeni. Neuki i neobrazovani vode grad i svi drugi ćute ...

  • Ivan

    22:14 // 8. 4. 2022.

    Nema veze, iskopace to neki bolji narod...

  • Ruku na srce

    21:58 // 8. 4. 2022.

    Čuj ovo "građani ukazuju na uništavanje lokaliteta". Besmislice. Da je gradjanima bilo ikada stalo do očuvanja istorijskih artefaka cena Beograd mala danas ne bi postojala.

  • Micia

    17:01 // 12. 4. 2022.

    Kada vlast kaže da treba uništiti rimski vodovod, tu Zavod ne sme ništa da kaže. Ako bi hteli da naprave solitere na iskopinama Medijana, mislite da bi Zavod smeo da se suprotstavi. Ni slučajno. Treba da se zna ko je gazda u Nišu

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: