Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 18. 5. 2021.

| Društvo

Festivalska atmosfera na nišavskom keju - dok novih mera nema, stare se ne poštuju

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
kej žurka
Okupljanje na Keju;foto:privatna arhiva

Dok se poslednjih dana na keju pored Nišave mladi masovno okupljaju, bez maski i distance, član Republičkog kriznog štaba Branislav Tiodorović ističe da su postojeće mere i dalje na snazi, ali se očigledno ne poštuju. On dodaje da je u čitavoj Srbiji veliki broj prijava i kazni, ali koliko puta je komunalna milicija sankcionisala Nišlije nismo uspeli da saznamo jer se načelnik Goran Đorđević ne javlja na telefon i ne odgovara na poruke.

Oni koji su proteklog vikenda prošetali niškim Kejom, možda su pomislili da je epidemija prošla i da mere zabrane okupljanja više ne važe. Slike na gužvi i žurki na otvorenom kruže i društvenim mrežama, a građani potvrđuju da ovakva druženja nisu slučajnost i da su mladi u Nišu očigledno prestali da poštuju mere.

Vidi se da je kulminirala potreba mladih da se druže, postoji neki nekanalisani bunt i potreba da se bude u grupi. Na otvorenom su bukvalno žurke, imamo čak i muziku sa razglasa ponekad - kaže jedan Nišlija.

Republički i gradski štab nisu dodatno ukidali mere, potvrđuje epidemiolog Tiodorović. Ne krije zabrinutost da može opet da dođe do povećanja broja zaraženih i pojave indijskog soja, koji je već potvrđen u regionu.

Ništa nismo menjali. Petoro može da sedi zajedno bilo u restoranu ili napolju, nije dozvoljena bilo koja muzika nakon 18 sati. Ljudi su se opustili u celoj zemlji, što je opasno - kaže Tiodorović.

Tiodorović potvrđuje da je video snimke i fotografije gužve u Nišu. Kaže da je u celoj Srbiji napisano na hiljade kazni. Koliko je tačno prekršaja pokušali smo da saznamo, ali načelnik Komunalne milicije nije odgovarao na pozive i poruke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan

    09:55 // 19. 5. 2021.

    Tiodoroviću, pogledaj snimak sastanka presednikov na BRDO .Slovenija, nijedan predsednik ne nosi masku , treba njih kazniti da ne poštuju propise a ti si spravio na omladinu i Niš, ti si svoje rekao i porekao mnogo puta , sluge farmakomafije....

  • Proruski aktivista

    09:19 // 19. 5. 2021.

    Jesu li mere jos na snazi?Onda hapsi i postupi po naredjenju.Zasto da mnogi ispastaju zbog neodgovornih.

  • Nikola

    09:15 // 19. 5. 2021.

    Puna podrška za braću iz Topličkog okruga. Za vikend smo organizovali 3 auta da posetimo kej.
    Svi smo ili prelezali ili primili vakcinu.. najgore od svega u fabrikama je guzvanje na linijama 8h dnevno u kaficima zurke do 22h al od 22h moze da se zarazi narod sto ne vazi za fabrike naravno gde se guzvaju po linijama. Drzava ne postuje mere zato sto brani privatnike. Zato braćo i sestre samo napred

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: