Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 31. 1. 2021.

| Društvo

Zvanični podaci: Preminulo još 20 osoba, na jugu 4

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Klinicki-centar-Nis-kovid-foto-JV
Troje preminulih u Nišu; foto: JV

Prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, u poslednja 24 sata preminulo je još 20 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, a od toga broja 4 je umrlo na jugu. Na korona virus testirane su 7.893 osobe, a registrovano je 1.366 slučajeva zaraze.

Troje preminulih je u Nišu, saopštavaju iz Kliničkog centra u ovom gradu, u čijim objektima je hospitalizovano ukupno 167 pacijenata i kod 124 je potvrđeno prisustvo virusa.

U celoj zemlji ukupno je na lečenju u kovid bolnicama 4.088 osoba, a na respiratorima su 143 pacijenta. U Nišu je broj pacijenata na respiratorima skoro dupliran u odnosu na juče kada ih je bilo 6.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 13 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju - saopštavaju iz Kliničkog.

Jedan preminuli lečio se u vranjskoj kovid bolnici, dodaju iz KC-a, a u protekla 24 sata nije bilo umrlih od posledica kovida u leskovačkom kovid bolnici.

U Zdravstvenom centru Leskovac trenutno je hospitalizovano 76 pacijenata od kojih 45 je zaraženo kovidom, dok su u Vranju na lečenju 118 pacijenata i kod 107 je potvrđeno prisustvo virusa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: