Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 12. 5. 2021.

| Društvo

Zvezdan Milovanović - od poverenika niškog SNS-a do aktiviste i vernog pristalice Aleksandra Vučića

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
Zvezdan Milovanović
Ne zna se ko će zameniti Milovanovića i da li će biti unutarstranačkih izbora; foto: Vanja Keser

Nakon što je saopšteno da je poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdan Milovanović podneo ostavku, ne zna se ko će ubuduće voditi stranku u gradu i kako će novi lider niških naprednjaka biti postavljen. Komentar o nasledniku nisu imali ni članica Glavnog odbora i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, kao ni član Izvršnog odbora stranke Bojan Bajagić. Milovanović naglašava da je on sada samo aktivista, član stranke i verni pristalica Aleksandra Vučića.

Dojučerašnji prvi čovek u niškoj Srpskoj naprednoj stranci Zvezdan Milovanović kaže da je odmah nakon praznika iz zdravstvenih razloga podneo ostavku i da je juče prihvaćena, čime je zvanično prestao da bude poverenik SNS-a u Nišu.

Ko će ga zameniti nije, kaže, pitanje za njega.

Ostavku sam podneo dan nakon praznika, juče je prihvaćena. Nije za mene pitanje ko će biti novi poverenik i ne znam da li će biti izbora. Zato sam se i povukao, da trenutno ne odlučujem o stranačkim stvarima, razgovaram kao običan aktivista, član stranke i verna pristalica Aleksandra Vučića - rekao je Milovanović.

Iako je svojevremeno poslat u Niš kako bi pomogao u radu poverenika, komentar kao ni informacije o izborima i novim kandidatima nema ni član Izvršnog odbora SNS Bojan Bajagić.

Nemamo informacije, kada budemo imali bićete blagovremeno obavešteni - kaže Bajagić.

Članica glavnog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u telefonskom razgovoru kaže da nema komentar.

Na svakome od nas je da li će nastaviti da radi ili neće, ne mogu da komentarišem lični čin - rekla je Sotirovski.

Da podsetimo, Zvezdan Milovanović je nakon prošlih izbora bio pominjan kao jedan od kandidata za gradonačelnika Niša, a potom i kao kandidat za jednog od ministara u Vladi, ali nije dobio nijednu od tih pozicija.

Osim politike, bavi se i privredom. Porodica Milovanović je u žižu šire javnosti dospela kada je njegov brat Srđan Milovanović otkupio još dve televizije Prvu i O2, nakon što je njihovu firmu kupioTelekom za 190 miliona evra.

Milovanović je pre dve godine preko svoje firme otkupio i ruinirani hotel Srbija u Niškoj banji.

A Srpska napredna stranka, inače, više od decenije u Nišu funkcioniše kao povereništvo, iako je upravo Milovanović rekao još 2016. da bi unutarstranački izbori mogli da budu održani nakon izbora za predsednika Srbije 2017. godine. Do izbora u Nišu nije došlo, pa su niški naprednjaci ušli u 12 godinu postojanja i 12 godina bez održanih izbora za rukovodstvo gradskog odbora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Merosina

    00:03 // 15. 5. 2021.

    I Merosinu je upropastio totalno . Merosinu je vratio unazad .

  • Marko

    15:12 // 13. 5. 2021.

    Od samoproklamovanog ministra i gradonačelnika preko vernog pristalice put prolazi pored KPZ Niš. Kako je dodao do Kopernikusa naravno izradio strica. Neka Jos neki dan pogleda vesti pre nego proda Tv

  • Jelena

    10:58 // 13. 5. 2021.

    Aj zdravo. Cak su i u Nikaragvi politicari posteniji.

    • Striko

      16:44 // 13. 5. 2021.

      Ej molim te samo ti nemoj da nam pričaš o poštenju žena zvana Projekat.....Jeka...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: