Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

 • vodovod

  Poverenik naložio niškom "Vodovodu" da dostavi podatke o službenim putovanjima

  Kuda je sve putovao direktor Javnog komunalnog preduzeća "Naissus" Igor Vučić službenim kolima, ali i drugi službenici, zasad je nepoznato javnosti, jer u ovom preduzeću odbijaju da dostave putne naloge. Zbog toga je Poverenik za informacije od javnog značaja naložio "Vodovodu" da u roku od 3 dana "Južnim vestima" dostavi tražena dokumenta.

  (4) detaljnije
 • ukrasi

  Foto-vest: Novogodišnja dekoracija obasjala Niš

  Svetleće plave kugle, led zavesa koja se spušta na Tvrđavskom mostu, lančanice i ukrasi po svetiljkama u Kazandžijskom sokačetu - samo su deo novogodišnje gradske dekoracije. Pored toga, kao i prethodne dve godine, u Obrenovićevoj ulici biće postavljen veliki paket. Ako ste sprečeni da izađete iz kuće, možete da pogledate kako je početak novogodišnje atmosfere u Nišu "uhvatio" objektiv fotografa Vanje Kesera.

  (7) detaljnije
 • oprema za bebe

  Podeljeni svi vaučeri za novorođene bebe u Nišu, novi posle praznika

  Pošto je do kraja novembra podeljeno svih 550 "Pertinijevih" vaučera za bebe, nabavljenih u oktobru, oni koji u međuvremenu budu dobili dete u Nišu moraće da čekaju na ovu gradsku pomoć do sledeće godine. Sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu Mirijana Popović kaže da je u pripremi javna nabavka za novu turu vaučera.

  (1) detaljnije
 • ulica bore pesica grdelica

  Asfaltirana ulica u Grdelici koju su oštetile mašine na izgradnji Koridora 10

  Ulica Bore Pešića koja je oštećena zbog prolaska teških mašina angažovanih na izgradnji Koridora 10 je rekonstruisana, pa je tako staru kaldrmu zamenio novi asfalt. Uskoro će, prema najavi direktora Koridora Zorana Babića, krenuti i rekonstrukcija puta koji vodi od Oraovice, preko kružnog toka do ulaska u Grdelicu, a svi radovi koštaće oko 600.000 evra.

  (3) detaljnije
 • Obećano sređivanje puteva

  Mihajlovićeva obećala sređivanje puteva u Pirotskom okrugu

  Svi regionalni i lokalni putevi koji unazad godinama predstavljaju problem za razvoj opština u pirotskom okrugu biće završeni u narednom periodu, rekla je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, na sastanku sa predstavnicima opština Pirotskog okruga u bazi Ministarstva građevine nadomak Vladičinog Hana.

  (7) detaljnije
 • Vranje medijski konkurs

  Medijska udruženja: SNS novcem građana kupio TV Prvu i O2

  Unapred smišljenim mehanizmom, kako tvrde Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Srpska napredna stranka je novcem građana Srbije postala vlasnik dve televizije za nacionalnom frekvencijom, Prve televizije i O2. Kako je ranije potvrđeno, zvaničan kupac pomenutih medija je vlasnik "Kopernikusa" Srđan Milovanović, koji je nedavno svoju kompaniju prodao "Telekomu".

  (27) detaljnije
 • univerzitet

  Zbog stanja u akademskoj zajednici pijanistkinja vratila Povelju Univerzitetu u Nišu

  Nakon što je rektoru Univerziteta u Nišu Draganu Antiću povodom godišnjice Fakulteta umetnosti dodeljena Povelja za izuzetan doprinos razvoju ove ustanove, što ona vidi kao "nagradu" za ostanak Suzane Kostić na poziciji dekana, asistentkinja na ovom fakultetu i prvi diplomirani student na njemu Marija Dinov Vasić vratila je Univerzitetu svoju Povelju za najboljeg studenta generacije 2002/2003.

  (62) detaljnije
 • Opsta bolnica leskovac

  Počinje rekonstrukcija glavne zgrade leskovačke bolnice

  Stare prozore, krov i nameštaj u Opštoj bolnici u Leskovcu u narednom periodu zameniće novi. Pored rekonstrukcije spoljašnosti i unutrašnjosti, direktor Nebojša Dimitrijević kaže da će se uraditi i reorganizacija ambulanti, a biće nabavljena i nova oprema. Radovi bi trebalo da traju 3 godine, a koštaće oko 15 miliona evra, dok će za nabavku opreme biti uloženo još 6 miliona evra.

  detaljnije
 • aerodrom

  Inicijativa: Vlada Srbije oteraće sve niskotarifne kompanije iz Niša i Srbije

  Nakon izjave direktora "Wizzair"-a da neće razvijati bazu u Beogradu jer Vlada monopolom štiti "Air Serbia", predstavnici Inicijative "Ne damo niški aerodrom“ pozivaju državu da hitno prestane da štiti interese arapske kompanije i beogradskog aerodroma na račun niškog aerodroma i putnika iz Srbije. U suprotnom, kažu iz Inicijative, niskotarifne kompanije će napustiti Niš i Srbiju.

  (18) detaljnije
 • PMF

  Na niškom PMF-u o osiromašenom uranijumu

  Često dovođen u vezu sa NATO bombardovanjem na Kosovu i Metohiji i njegovim posledicama, osiromašeni uranijum biće tema tribine koja će se u četvrtak, 6. decembra održati u amfiteatru na niškom Prirodno-matematičkom fakultetu.

  (1) detaljnije
 • zorana mihajlovic

  Mihajlovićeva: Biće uređeni svi oštećeni putevi uz Koridor 10

  Sve ulice i putevi koji su oštećeni u toku radova na izgradnji auto-puta kroz Grdeličku klisuru, prema najavama ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, biće rekonstruisani.

  (7) detaljnije
 • Stojanović Blagotić Đorđević debata JV

  Debata JV: Profesionalnošću do rešavanja ubistava i paljenja kola

  Pre svega profesionalnošću i operativnim radom, ali i političkom voljom i uz minimum političkog uticaja, složni su učesnici debate Južnih vesti “60 minuta”, moguće je razrešiti brojne slučajeve, poput onih koji su se ove godine dešavali u Nišu, a ostali bez "odgovora" nadležnih. I pored slučajeva paljenja automobila i ubistava u centru grada, koja su se dogodila u poslednjih godinu dana u Nišu, građani juga Srbije, pokazalo je istraživanje, osećaju se bezbedno, ali ne zahvaljujući policiji.

  detaljnije
 • Niš dobija Pravnu kliniku za zaštitu od diskriminacije

  Doneta prva presuda u Srbiji za zločin iz mržnje

  Zbog nasilja u porodici koje je motivisano činjenicom da je oštećeni pripadnik LGBT populacije, kako navode iz Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM, prošle nedelje doneta je prva krivična presuda kojom je motiv mržnje, kao posebna otežavajuća okolnost, uzet u obzir prilikom odmeravanja kazne za neko krivično delo.

  detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  U distribuciji u Nišu i Vranju smene zbog korupcije i nepoštovanja procedura

  Posle unutrašnje kontrole u EPS-u i EPS distribuciji, u kojoj su otkrivene nepravilnosti i koruptivne radnje, kako je saopšteno iz Elektroprivrede, smenjeni su rukovodioci u niškom i vranjskom ogranku. Istraga je pokazala, kako navode, da su pojedini zaposleni odgovorni za kršenje procedura za izdavanje dozvola za priključenje na mrežu i kašnjenje u izdavanju dozvola, zbog čega je Srbija, između ostalog, dobila nižu ocenu Svetske banke.

  (7) detaljnije
 • debata

  Debata JV o bezbednosti u Nišu

  Automobili u plamenu, nerešena ubistva u samom centru grada - slika su Niša poslednjih godinu dana, pa se postavlja pitanje koliko su građani bezbedni. Na ovo pitanje u debati Južnih vesti “60 minuta”, večeras od 18 sati, pokušaće da odgovore istraživač Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Saša Đorđević, nekadašnji direktor Vojno-bezbednosno agencije Momir Stojanović i penzionisani inspektor niške policije Nebojša Blagotić.

  detaljnije