Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

 • sarcevic

  Šarčević u Vlasotincu posetio školu, pa prekinuo konferenciju za medije

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prekinuo je u Vlasotincu konferenciju za medije, gde je bio u poseti jednoj osnovnoj školi, nakon što je novinarka, nakon diskusije o smeni načelnika školskih uprava, pokušala da mu postavi još jedno pitanje.

  (2) detaljnije
 • direkcija

  Na tajnoj sednici Veća mesto portparola Direkcije za prevoz postalo rukovodeće

  Organizovanje konferencija za novinare, davanje izjava medijima, ali i takozvane "direktorske poslove", ubuduće će u Direkciji za prevoz Niša obavljati portparol Nenad Stanković koji, iako nedavno smenjen sa mesta zamenika direktora, nije ostao bez rukovodeće funkcije. Ovo mu je omogućio direktor Saša Petronijević koji je doneo novu sistematizaciju, kao i Gradsko veće koje je to “aminovalo” na tajnoj sednici.

  (16) detaljnije
 • Daničićeva mašine

  Probijeni rokovi, mašine još u Daničićevoj ulici

  Iako je Daničićeva ulica trebalo da bude gotova, prema ranijim najavama nadležnih, do 15. jula, u ovoj ulici radovi i dalje traju. Iz Direkcije za izgradnju nisu precizirali kada bi trebalo da budu završeni, ali su kazali "da će biti gotovi brzo".

  (2) detaljnije
 • Rafting izviđači

  Niški izviđači na smotri u Makedoniji

  Poput Olimpijskih igara, izviđačke smotre organizuju se jednom u četiri godine, pa se željno iščekuju, a ove godine niški izviđači rešili su da posete onu koju organizuju Makedonci, nedaleko od Ohrida. Oko 100 Nišlija boravi tamo trenutno, a kažu da su im dani ispunjeni brojnim aktivnostima, poput raftinga, jedriličarstva i streličarstva.

  detaljnije
 • In Memoriam: Siniša Mitić foto i.m.

  In Memoriam: Siniša Mitić

  U Vranju je, nakon duge i teške bolesti, u 65. godini preminuo Siniša Mitić, predsednik Okružnog odbora Socijalističke partije Srbije i potpredsednik Gradskog odbora te stranke u Vranju. On će biti sahranjen danas u 14 sati na Šapranačkom groblju u tom gradu.

  detaljnije
 • predavanje nasa

  Večeras u Nišu predavanje o radu u Nasi, svemiru i astronautima

  Svoje 20-godišnje iskustvo u najvećoj svemirskoj organizaciji NASA, večeras od 18 sati preneće menadžerka koja radi sa astronautima Elizabet Blomi, a jedna od tema predavanja biće i njen put od fakulteta do posla. Govoriće i o tome kako svemir izgleda iz njenog ugla, a gostovaće u "Deli" prostoru.

  detaljnije
 • kesa na drvetu

  U Srbiji se plastične kese naplaćuju sporadično, EU zahteva sistemska rešenja

  Nemaju ljudi u Srbiji svest o štetnosti plastičnih kesa, niti naviku da ih štede, kaže predsednik Udrženja građana “Mehanizam mladih” iz Niša Mladen Stanković, pa često u njih smeštaju i po jednu namirnicu koju pazare. Prvi korak ka promeni napravili su pojedini supermarketi, koji odnedavno naplaćuju svaku plastičnu kesu, ali to je i dalje daleko od zemalja Evropske unije, koje su u obavezi da se sistemski bore protiv kesa.

  (15) detaljnije
 • Nenad Ristic Budi Human Screenshot

  Niškom docentu potrebno još para da plati lečenje i nastavi kontrole

  Još 25.000 evra docent Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu Nenad Ristić koji se leči od retke vrste limfoma duguje nemačkoj klinici, pa njegova supruga Marina još jednom apeluje na ljude koji su u mogućnosti da pomognu. Pare su im sada potrebne da plate račun za lečenje komplikacija nastalih usled transplantacije matičnih ćelija.

  (1) detaljnije
 • bolnica

  Kompletna rekonstrukcija bolnice u Pirotu

  Zamenom stolarije, sveobuhvatnim unutrašnjim radovima, ali i sređivanjem 5. sprata Opšte bolnice u Pirotu koji trenutno nije u funkciji, kako kaže direktor Goran Petrović, izvršiće se kompletna rekonstrukcija ove zdravstvene ustanove. Pedijatrija i ginekologija u saradnji sa Opštinom Montana iz Bugarske već dobile opremu vrednu oko 25 miliona dinara.

  detaljnije
 • ekstazi

  Policija nema prijave da se u Nišu neko predozirao ekstazijem

  Nakon smrti četvoro tinejdžera u severnim krajevima naše zemlje i upozorenja iz Ministarstva zdravlja da se u Srbiji pojavio vrlo jak ekstazi čija je jedna tableta smrtonosna, iz niške Policijske uprave su kazali da nemaju prijave da se iko u Nišu u poslednje vreme predozirao od ove sintetičke droge.

  (1) detaljnije
 • trudnica

  Ministarstvo rada: Hitno rešiti problem trudnica i porodilja u "Hendiju"

  Problem trudnica i porodilja iz firme Hendi stigao je i pred Vladu Srbije. Kako saopštavaju iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, premijerka Ana Brnabić zatražila je na sednici Vlade hitno rešavanje ovog slučaja, a ministar Zoran Đorđević primio je trudnice i porodilje, pa naložio vanrednu inspekciju firme. Trudnice i dalje čekaju svoj novac.

  (1) detaljnije
 • park

  Kampovi i šatori ubuduće i u Parku Svetog Save

  Osim u parku “Čair” i niškoj Tvrđavi, kako je predložilo Gradsko veće Niša, kampovi i šatori bi ubuduće mogli da se postavljaju i u Parku Svetog Save, a ova odluka se pre svega odnosi na postavljanje ovih konstrukcija kada se održava neka javna manifestacija.

  (2) detaljnije
 • Zgrada u Vojvode Stepe

  Nove fasade za zgrade u Pirotu za veću energetsku efikasnost

  Zamenom oluka, farbanjem ograda, ali i stavljanjem termoizolacije, 2 zgrade u Pirotu dobiće novi izgled, a povećaće i njihovu energetska efikasnost. Grad će finansirati 80% radova, dok će ostatak platiti stanari tih zgrada.

  detaljnije
 • Hitna pomoć

  Hitna pomoć vozila neispravne sanitete, direktor kaže svi su prošli “tehnički”

  Niška policija utvrdila je, nakon prijave vozača Dragana Stamenkovića, neispravnost na 5 vozila saniteta Hitne pomoći Niš koja su imala veći broj sedišta od onog koji je bio upisan u saobraćajnim dozvolama. Zbog toga će, kako kažu u policiji, biti podneta prekršajna prijava protiv odgovornog lica, a direktor ove zdravstvene ustanove Slavoljub Živadinović kaže da su sva vozila prošla tehničke preglede.

  (9) detaljnije