Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

 • Udarne rupe krpljene

  Oprezno u vožnji - u jeku je krpljenje udarnih rupa u Nišu

  Mašine "Trace"-a i "Vodogradnje" su na ulicama Niša, a radnici popunjavaju asfaltom udarne rupe koje su tokom ove zime zadavale velike muke vozačima. Iz Direkcije za izgradnju kažu da se danas obrađuju i krpe rupe na kolovozima na Bulevaru 12. februar, Vizantijskom bulevaru, Proleterskoj i Ulici Vazduhoplovaca, a mašine su i u Studeničkoj ulici u Durlanu.

  (16) detaljnije
 • škoda superb

  U Gradskoj upravi Niš ponovo kriju putne naloge za službena kola

  Ko i u koje svrhe je koristio službene “škode” niške Gradske uprave krajem 2018. i početkom 2019. godine, zasad je nepoznato javnosti, jer u ovoj instituciji odbijaju da novinarima dostave putne naloge. U Gradskoj upravi su takođe odbijali da obelodane putne naloge za raniji period i to su učinili tek nakon reakcije Poverenika za informacije od javnog značaja.

  (4) detaljnije
 • trg vlasotince

  Obilazak vlasotinačkih znamenitosti na Svetski dan turističkih vodiča

  Vlasotinački mlin, Muzej, Giginu kuću, palatu Milana Valčića, kao i spomen-park, zainteresovani će moći da posete u okviru besplatne pešačke ture koja se organizuje u četvrtak, 21. februara povodom Svetskog dana turističkih vodiča.

  detaljnije
 • vucic

  “Građanski front” prijavio Vučića Agenciji za borbu protiv korupcije

  Udruženja građana iz 8 srpskih gradova i opština, među kojima je i Udruženi pokret slobodnih stanara iz Niša, okupljena u “Građanski front”, prijavila su Agenciji za borbu protiv korupcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer sumnjaju da kampanjom “Budućnost Srbije” i njenim promovisanjem na stranačkom sajtu krši zakon.

  (20) detaljnije
 • autoput

  Koridor 10 kod Proseka mora ponovo da se gradi, struka sumnja da je propao zbog podloge

  Popucali pa krpljeni auto-put na deonici Koridora 10 kod Proseka, na putu od Niša ka Pirotu, kako kažu u "Koridorima Srbije" moraće ponovo da se gradi. Izvori "Južnih vesti" smatraju da je saobraćajnica popucala zbog sumnjive asfaltne podloge, koja je netestirana i lošeg kvaliteta.

  (14) detaljnije
 • Indeks održivosti medija

  U Nišu krajem nedelje javna rasprava o novoj Medijskoj strategiji

  Manjkavosti prethodne strategije, tehnološki napredak i mnogo drugih faktora stvara potrebu za novom Strategijom razvoja medija u Srbiji, a oni koji su zainteresovani za ovu sferu koja značajno utiče i na razvoj demokratije u društvu, mogu o tome da se informišu i daju svoje sugestije i predloge i u Nišu. Nacrt nove medijske strategije biće tema rasprave u petak 22. februara u skupštinskoj sali, od podneva.

  (2) detaljnije
 • lebane

  Otvoren konkurs za projekte od javnog interesa u Lebanu

  Organizacije i udruženja iz Lebana koja se bave unapređenjem kvaliteta života građana iz socijalno ugroženih kategorija, brigom o deci, unapređenjem i razvojem sporta, kulturnom baštinom i zaštitom životne sredine, mogu se do 4. marta prijaviti na konkurs za finansiranje projekata iz ovih oblasti. Iz opštinskog budžeta je za ove namene izdvojeno 3,5 miliona dinara.

  detaljnije
 • Posečena stabla Trg Pavla Stojkovića

  Građani zabrinuti zbog seče drveća u Nišu, nadležni najavljuju nove sadnice

  Pošto se u Nišu poslednjih meseci teško diše, građani su se zapitali zbog čega se širom grada seku stabla koja obezbeđuju kiseonik. Iz JKP "Mediana" kažu da se drveće seče zbog truleži, a da će na skoro svim mestima biti zasađeno novo.

  (18) detaljnije
 • miodrag stojkovic

  Genetičar Stojković: Ostajem na kragujevačkom Fakultetu

  Leskovčanin Miodrag Stojković i dalje će biti šef Katedere za matične ćelije koju je osnovao na kragujevačkom Fakultetu medicinskih nauka, ali će, kako sam kaže, morati da traži ograničeno odsustvo kako bi deo istraživnaja, zbog nedostatka uslova u zemlji, završio u inostranstvu.

  detaljnije
 • sns ofrlje

  “SNS ofrlje” - nova akcija nezadovoljnih Nišlija i novih 9 “SNS rupa”

  Pored još 9 rupa koje su nazvali po Srpskoj naprednoj stranci, nezadovoljne Nišlije okupljene u grupi “Niški aktivizam” krenuli su da po vladajućoj stranci “krste” i oštećene i nezavršene trotoare po gradu.

  (34) detaljnije
 • vodovod

  Smanjene plate, a poraslo nezadovoljstvo u niškom Vodovodu

  Nekima sedam, a nekima čak za deset hiljada dinara, smanjene su plate u niškom JKP "Naissus", tvrde zaposleni. Iz Vodovoda odgovaraju da je sve urađeno po preporuci Državne revizorske institucije, odnosno, da sada ispravljaju svoju grešku napravljenu pre dve godine, kada su isplaćivali više.

  (31) detaljnije
 • Matejevac-cisterne3;-foto:-JV

  Pruga Niš - Zaječar zatvorena, a cisterne ispale četvrti put

  Četvrti put na istoj deonici, ovog puta na zatvorenoj pruzi Niš - Zaječar kod Matejevca, iz šina je ispao voz koji prevozi 3 cisterne sa amonijakom. Tokom dana su ih radnici vratili na prugu i one su nastavile put, ali je zasad nepoznato gde su odvežene. U toku su pripreme za početak rekonstrukcije pruge.

  (14) detaljnije
 • Lekovi pronađeni u toaletu autobusa

  Lekovi za potenciju i injekcije zaplenjeni na Gradini

  Skoro 50 teglica turskog meda za potenciju i 24 injekcije koje se koriste prilikom snimanja magnetnom rezonancom, pronašli su carinici na Graničnom prelazu Gradina u 2 odvojena slučaja. Vrednost zaplenjene robe je preko 3.000 evra.

  detaljnije
 • auto-put

  Koridor 10 kod Bancareva propao pre otvaranja

  Na samom ulazu na deonicu budućeg Koridora 10 od Niša ka Pirotu, koja još nije ni otvorena, asfalt je popucao, pa krpljen. Na saobraćajnici su sada radnici koji ispituju tlo i saniraju rupe, ali i predstavnici izvođača koji brane pristup i fotografisanje, a ne daju objašnjenje kako su moguća tolika oštećenja na putu koji još nije ni otvoren za saobraćaj.

  (37) detaljnije
 • 800x600-800x600-infektivna-foto-JV

  Nadležni ćute o dve nove žrtve gripa u Nišu

  I dok je prema nezvaničnim informacijama u niškoj Klinici za infektivne bolesti od posledica gripa 15. februara preminuo 61-godišnji muškarac, a dan kasnije i 64-godišnjak iz Vranja, iz nadležnih zdravstvenih ustanova nema zvanične potvrde. U niškom Kliničkom i dalje upućuju na “Batut”, dok iz ovog Instituta ne daju podatke o broju obolelih i smrtnim ishodima po gradovima, već samo ukupnu statistiku za celu zemlju.

  (11) detaljnije