Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Zaposleni u Sportskom savezu 15 meseci bez plate, traže rešenje od gradonačelnika Vranja

Radnici Sportskog saveza u Vranju 15 meseci ne primaju platu, a toliko dugo su im neoverene i zdravstvene knjižice usred pandemije kovida. Njihovi predstavnici kažu da je osnivač organizacije Grad i zato protestuju u Gradskoj kući tražeći od gradonačelnika plate, zdravstvene knjižice i da preduzme nešto i reši njihov status. Gradonačelnik, međutim, kaže da Grad nije osnivač Sportskog saveza i da ne može finansirati plate zaposlenima.

(1) detaljnije
Kovid ambulanta Pirot

Od kovida preminule 4 osobe u Pirotskom okrugu, broj novozaraženih 138

U poslednja 24 sata registrovano je 138 novoobolelih od kovida u Pirotskom okrugu, od toga 106 Piroćanaca, podaci su Zavoda za javno zdravlje u tom gradu. Od posledica kovida preminula su 4 pacijenta Opšte bolnice.

detaljnije
korona

U kovid bolnicama na jugu 881 pacijent, četvoro preminulih u leskovačkoj kovid bolnici

U poslednja 24 sata od kovida je preminulo 57 ljudi u Srbiji, a na bolničkom lečenju je njih 6.679, od toga 881 pacijent u kovid bolnicama u Nišu, Kruševcu, Leskovcu i Vranju. Prema podacima Ministarstva zdravlja, od juče do danas na kovid je testirano 25.339 ljudi, a broj novopotvrđenih slučajeva je 7.664.

detaljnije
vrtic

Nastava u hodniku za predškolce niškog vrtića “Cvrčak”, roditelji se žale na lošu higijenu i promaju

Umesto u učionici, predškolci u vrtiću Cvrčak na Bulevaru Nemanjića u Nišu nastavu imaju u hodniku, gde su uslovi za rad loši i gde nema toaleta, tvrde roditelji. Pošto su se neki od njih žalili i prosvetnoj inspekciji, inspektori su naložili direktorki Predškolske ustanove Pčelica da u roku od deset dana budu obezbeđeni prostorni uslovi predškolskoj grupi u ovom vrtiću. Iz Pčelice na pitanja Južnih vesti nisu odgovorili.

(13) detaljnije