Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Za udruženja osoba sa invaliditetom manje novca 2022. godine, Sotirovski kaže zbog nenamenskog trošenja

Tri puta manje novca će prema Nacrtu budžeta za 2022. godinu dobiti niška udruženja osoba sa invaliditetom, pa članovi smatraju da to znači i njihovo gašenje, kao i diskriminacija bez prava glasa. Kao razlog što je za narednu godinu opredeljeno 7 miliona dinara gradonačelnica Dragana Sotirovski navodi podatak da pojedina udruženja nenamenski troše novac i tvrdi da ima dosta pritužbi na njihov rad.

(4) detaljnije
DIJALOG MLADIH SA PREMIJERKOM

Brnabić u Nišu obećala od 1. januara olakšice za mlade koji se prvi put zapošljavaju

Dodatne poreske olakšice za mlade koji se zapošljavaju po prvi put od 1. januara, ubrzavanje procesa izrade i dopune Nacrta Zakona o mladima, kao i podužavanje roka za dostavljanje komentara za izradu predloga Nacionalne strategije za mlade, samo su neka od obećanja koja je premijerka Srbije Ana Brnabić dala mladima tokom današnjeg Dijaloga.

(3) detaljnije
Korona-ilustracija-foto-Vanja-Keser

Na jugu u kovid bolnicama 431 pacijent, u Srbiji 40 ljudi preminulo od korone

U poslednja 24 sata u Srbiji je od korone preminulo 40 osoba, a u kovid bolnicama u Nišu, Vranju, Leskovcu i Kruševcu na lečenju je ukupno 431 pacijent. Od ukupnog broja testiranih, virus je potvrđen kod još 1.884 pacijenta. Nadležni i dalje ne objavljuju podatke o broju preminulih u kovid bolnici Kruševac.

(1) detaljnije
javna rasprava

Na raspravi o budžetu primedbe zbog akva-parka, Nišlije tražile kanalizaciju i uređenje grada

Nekoliko građana je došlo na javnu raspravu o Nacrtu budžeta Niša za 2022. godinu sa predlogom i apelom za izgradnju kanalizacione mreže u ulicama i naseljima. Primedbi je bilo i na ulaganje u akva-park, najvećeg projekta u budžetu za narednu godinu, a predlog je da se taj novac rasporedi za besplatan gradski prevoz za mlađe od 30 godina, za uređenje leve i desne obale Nišave i Tvrđave. Pojedini predlozi su, kako je rekla gradonačelnica Dragana Sotirovski, uvršteni u budžet.

(15) detaljnije