Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Još 85 novozaraženih u Pirotskom okrugu, od kovida preminuo jedan pacijent pirotske Bolnice

Na teritoriji Pirotskog okruga registrovano je još 85 pozitivnih osoba na kovid, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje, a u pirotskoj Opštoj bolnici gde se smeštaju pacijenti iz celog okruga preminula je jedna osoba.

detaljnije
bolnica leskovac

Skoro 7.000 pozitivnih u Srbiji, preminule 64 osobe

Za poslednja 24 sata u Srbiji su, prema zvaničnim podacima, preminule još 64 osobe od poslednica kovida, a od 24.490 testiranih pozitivno je njih 6.948. Na lečenju u kovid objektima niškog Univerzitetskog centra je 171 pacijent, dok se u kruševačkoj bolnici, za koju se i dalje ne objavljaju podaci o broju preminulih, od kovida leče 402 pacijenta.

(3) detaljnije
wood feel kuršumlija

Radnici kuršumlijske fabrike blokiraju proizvodnju i traže 4, poslodavac im priznaje 2 plate

Dok desetak radnika kuršumlijske fabrike "Wood fell" već nekoliko dana blokira ulaz proizvodne hale i ne žele da nastave proizvodnju dok im se ne isplate 4 zaostale plate, rad vikendom i godišnji odmor, o čemu je usmeno obaveštena Inspekcija, rukovodstvo izraelske fabrike tvrdi da je proizvodnja obustavljena još od 23. jula i da se niko od radnika od tada nije pojavio na svom radnom mestu, da većina radnika nema produžen ugovor na određeno i da će im za koji dan biti ponuđen otkaz i sporazumno rešenje uz dve plate, u suprotnom će preko advokata i suda tražiti rešenje.

detaljnije
opstina leskovac

Poziv privrednicima i preduzetnicima da u četvrtak razgovaraju sa gradonačelnikom Leskovca

Kako bi ojačali dobru komunikaciju i saradnju sa preduzetnicima, vlasnicima malih i srednjih preduzeća, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pozvao je sve zainteresovane da u četvrtak od 11 sati u sali Gradskog veća učestvuju u ”Danu otvorenih vrata”.

detaljnije