Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Foto-vest: Iskošena bandera kod “Rode” u Nišu

Stub za rasvetu na parkingu kod tržnog centra “Rode” u Nišu već danima stoji krivo, a građani koji su na društvenim mrežama objavljivali fotografije bandere u nesvakidašnjem položaju pitaju da li je bezbedno da ona tako stoji.

(1) detaljnije
kovid bolnica LE

15 pacijenata hospitalizovano na jugu, bez preminulih za poslednja 24 sata

103 osobe pozitivne su na virus korona, poslednji su podaci Ministarstva zdravlja, dok je kovid za poslednja 24 sata odneo još 3 života. U kovid objektima na jugu zemlje u tom periodu nije bilo preminulih, a trenutno je hospitalizovano 15 pacijenata u Nišu, Leskovcu i Vranju.

detaljnije
slika uROŠ

Đaci prvog dana raspusta pohrlili na bazen u Čairu i napravili gužvu na biletarnici

Prvi dan raspusta đaci su iskoristili su za odlazak na otvoreni bazen u Čairu, a beg od velikih vrućina stvorio je redove na biletarnici prilikom otvaranja bazena. Upravnik bazena kaže da su se gužve brzo raščistile, kao i da je danas bilo preko 1.000 kupača.

detaljnije
Gitara-bas-foto-Aleksandar-Kostic-ILUSTRACIJA-Juzne-vesti.jpg

Medijanino kulturno leto najverovatnije tokom avgusta

Tradicionalna manifestacija "Medijanino kulturno leto" biće organizovana najverovatnije tokom avgusta, kažu iz niške GO Medijana. Novac za ovu manifestaciju izdvojen je nakon rebalansa budžeta, jer festival prvobitno nije bio u planu. O potencijalnim izvođačima govoriće nakon izmene plana javnih nabavki, kažu iz Opštine Medijana.

detaljnije