Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 25. 3. 2022.

| Društvo

Za potpukovnika u penziji koji decenijama živi kao podstanar nema stana u "Novom Nišu"

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
stanovi za vojsku
Milić pita na osnovu čega se našao ispod crte; foto: T. R.

Na spisku pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske kojima su pre tri dana uručeni ključevi stanova u sklopu “Novog Niša” nije potpukovnik u penziji Dragan Milić, koji u Nišu živi kao podstanar i koji rešavanje stambenog pitanja čeka više od 30 godina. Od nadležnih traži da obrazlože zašto je bio drugi ispod crte, iako je do podele bio sedmi na listi.

Trosoban stan, kaže, dobilo je 14 porodica, a pošto je sa sedmog mesta na listi odjednom pao na drugu poziciju ispod crte, pita ko ga je “prestigao” i na osnovu kojih kriterijuma.

U poslednje 2-3 godine sam bio uvek sedmi na listi za trosoban stan, a sad kad su podelili stanove ostao sam drugi ispod crte. Otkud tih devet kandidata? Ko god je imao nešto da prijavi od onoga što bi mu uticalo na bodove bilo bi logično da je prijavio ranije, pa da na listi bude ispred mene. To se nije desilo, već se desilo u trenutku kad su delili stanove - objašnjava Milić.

Pošto je nekoliko godina bio na listi dobitnika, on i njegova supruga nadali su se da će i njima biti uručeni ključevi stana na Bubnju. Poslao je prigovor Ministarstvu odbrane, ali kaže da ne očekuje previše od toga.

Kadija te tuži, kadija ti sudi. To je jedini službeni i redovni put koji ja znam. O levim i desnim vezama i vezicama nisam ni razmišljao, niti sad razmišljam - navodi Milić.

Dodaje da je u sličnoj situaciji bio i pre 18 godina, kada nije dobio stan u blizini tehničkih fakulteta jer je bio prvi ispod crte i kada njegove brojne prigovore niko od nadležnih nije uzeo u obzir.

Problem je što nikada ne dele stanova koliko treba da podele, a problem koji mene više muči je što ta rang lista do trenutka kad treba da se dele stanovi je jedna, a kad počne podela stanova ona kao da ne važi - navodi Milić.

Zaključuje da mu to “ne liči na ispravno” i da ne može čak da vidi ni koliko kandidati koji su ga “prestigli” na listi imaju bodova, jer oni nisu navedeni.

Previše se odužilo to rešavanje stambenih pitanja od strane države. Ja sad imam 72 godine, 22 godine sam u penziji, a još to nemam rešeno, iako sam učestvovao i u ratu - kaže Milić.

Pitanja o tome na osnovu čega je Dragan Milić ispod crte, koje uslove za stan ne ispunjava i da li je njegov prigovor razmatran uputili su Ministarstvu odbrane i novinari Južnih vesti, ali odgovora nema.

Podsetimo, ključeve 152 stana u Ulici Stevana Sremca u Nišu uručili su 21. marta ministar odbrane Nebojša Stefanović i premijerka Srbije Ana Brnabić aktivnim i penzionisanim pripadnicima snaga bezbednosti koji do sada nisu imali svoju kuću ili stan. Oni će stanove moći da otkupe po ceni nižoj od tržišne.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    21:45 // 4. 12. 2022.

    Retko ko da je čekao manje od 30 svi su preko 30 godina.

  • Lola

    18:09 // 28. 3. 2022.

    Kada ljubomora i zavist pomute zdrav razum, nastaju ovakvi komentari.

  • Zoran Marković

    14:18 // 28. 3. 2022.

    A zašto bi on morao da dobije stan? Iz kog razloga su pripadnici policije i vojske privilegovani da dobijaju stanove za dž? Zašto i oni ne iskoriste pravo da kupuju stanove i grade kuće kao ostali ovozemaljski narod?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: