Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 8. 3. 2023.

| Ekonomija

11 godina od početka izgradnje ponovo raspisan tender za sportsku halu u OŠ “Mika Antić” u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
OŠ Mika Antić1; foto: Stranka slobode i pravde
Projekat nije završen godinama; ilustracija; foto: Stranka slobode i pravde

Posle 11 godina od početka izgradnje, prekida radova zbog sudskog procesa i brojnih najava, Grad Niš ponovo traži firmu koja će adaptirati sportsku halu u OŠ “Miroslav Antić”. Cena je prema ranijim informacijama iznosila oko 88 miliona dinara, ali ona sada nije navedena. Rok za podnošenje prijava je 21. mart, nakon čega će izvođač imati 35 radnih dana od stupanja u posao da završi posao.

Osim ugradnje sportske i elektronske opreme, poput sportskog semafora i pokretne košarkaške konstrukcije, u planu su građevinski i građevinsko-zanatski radovi, kao i radovi na instalacijama.

Predmetni radovi izvodiće se u objektu sportske hale “Miroslav Antić” u Nišu, u Knjaževačkoj ulici 156. Rok izvođenja radova je 35 radnih dana, računajući od dana uvođenja u posao izvođača radova od strane nadzornog organa, što će biti konstatovano u građevinskom dnevniku - piše u tenderskoj dokumentaciji.

“Prethodnim informativnim obaveštenjem” radovi su na Portalu javnih nabavki najavljeni krajem januara, pa je nešto više od mesec dana kasnije Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj raspisala javnu nabavku.

Inače, nakon što su radovi bili zaustavljeni zbog sudskog procesa, javna nabavka je ponovljena 2016. godine i kao izvođač je izabrana firma Centum d.o.o. Šta je kočilo radove tri godine nakon toga, nadležni nisu pojasnili sve do 2019, kada su najavili nastavak radova.

Prema tadašnjim informacijama, vrednost je bila oko 88 miliona dinara, od čega je Ministarstvo privrede trebalo da da oko 62,7 miliona miliona, a Grad ukupno 25,6 miliona.

Grad Niš će jula ove godine biti domaćin Evropskog prvenstva za juniore u košarci, a prema najavama gradonačelnice Dragane Sotirovski i Košarkaškog saveza Srbije, jedna od hala za trening reprezentacija biće i ova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radivoje milenković

    09:38 // 9. 3. 2023.

    Kada bi raspisali konkurs za propale tendere, radove na sanaciji, rekonstrukciji, najavama... KLER bi bio apslolutni šampion! Posle 11 godina ??? ponovo se traži onaj koji će adaptirati sportsku halu u OŠ "Mika Antić" - "za našu decu"!

  • kuglica

    10:42 // 8. 3. 2023.

    Takvu halu na tom mestu nije trebalo ni graditi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: