Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 2. 3. 2020.

| Ekonomija

12. Job fair: I pravnici i turizmolozi traže posao u IT sektoru

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
IMG_20200302_142056
Najveće interesovanje za IT sektor; foto: N. M.

Najviše kompanija na ovogodišnjem Sajmu poslova i praksi “Job Fair” u Nišu je i ove godine iz IT struke, navode organizatori. Takođe potvrđuju da je među učesnicima Sajma ove godine i kompanija koja pomaže u pronalaženju posla u Nemačkoj.

Priliku da se oproba u IT sferi pokušava da iskoristi i Slobodan Živić, inače master turizmolog koji je IT zanimanja video kao izazovnija. Nakon prekvalifikacije posao traži na Sajmu.

Odluku da krenem sa programiranjem doneo sam nakon što sam dao otkaz u firmi. Od Sajma očekujem da nađem kompaniju, koja bi mi dala šansu da se oprobam kao praktikant, a kasnije i da dobijem posao - dodaje Živić.

IMG_20200302_142123 Tvoja karijera počinje ovde; foto: N. M.Student Pravnog fakulteta, Monika Petrović kaže da vidi više prilika za posao i napredovanje kroz sticanje novih programerskih znanja, što je i jedan od motiva za prekvalifikaciju.

Trenutno ne vidim sebe kao pravnika, jer sam uvek imala afinitete prema kompjuterima i tehnologiji i to me je navelo da probam nešto novo. Verujem da ću na ovom sajmu naći firmu koja pre svega nudi praksu za nas početnike, u kojoj ću započeti svoju karijeru - ističe Petrovićeva.

Iako je većina kompanija iz IT struke, one ne traže isključivo programere, već i druge kadrove, kao što su ljudski resursi, odnosi sa javnošću, pravnici i ekonomisti, kaže glavni organizator Job Fair-a, Aleksandra Stanojević.

Cilj Sajma je da studentima približimo kompanije, da se oni informišu o svim otvorenim radnim mesetima i o svim mogućnostima koje imaju i da dođu do posla ili stručne prakse - dodaje Stanojevićeva.

IMG_20200302_142200 foto: N. M.Takođe kaže da se među kompanijama ove godine našla i jedna iz Nemačke, koja je zapravo posrednik brojnih firmi i traže različite profile kadrova.

Zapošljava ljude za čitavu oblast u Nemačkoj i ona traži sve kadrove. To je kompanija za zapošljavanje za 170 kompanija - kaže glavni organizator Sajma.

Kompanije će na Sajmu imati prezentacije, a biće organizovane i tribine, na kojima posetioci mogu da čuju kako da se pripreme za razgovor za posao, kao i kako pronaći posao i zadržati ga, navode organizatori.

Job Fair se održava 12. put u Nišu, traje još sutra, 3. marta u holu Elektronskog fakulteta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusan Stojanovic

    16:11 // 3. 3. 2020.

    Mi smo juce bili da se raspitamo za poslove ljudskih resursa...ne znam odakle vam to da se i ti poslovi traze jer su u 99% firma popunjeni...samo kazu da im posaljemo cv pod uslovom da se oslobodi, ali to ne uliva poverenje

  • branislav mihajlovic

    11:12 // 3. 3. 2020.

    Zanat kao i svaki drugi. Sve se da nauciti. Mnogi poslodavci su zadovljni "kursadzijama". Zasto bi zaposlio nekog ko ne zana da radi posao? Konobar naucio da programira i zaposlio se u nekoj IT firmi. U drugim zemljama ce ti reci bravo, ovde na zalost omalovazavanje.

  • Prcko

    23:46 // 2. 3. 2020.

    Pravite razliku izmedju IT inzenjera i IT kursadzije.
    Bez znanja ni ovce ne mogu da se cuvaju. Dajte nekom stado i pogubice ga za pola dana. Stari cobanin se dovikuje sa ovcama, nesto im prica... ali ih sve sacuva. Covek ima znanje i ja to cenim.
    IT prekvalifikacija, da li ima taj dovoljno znanja? Iz mog ugla gledano, a figurativno receno, njima (vecini) bi i puz pobegao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: