Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:14, 6. 9. 2023.

| Ekonomija

20 godina od privatizacije Duvanske industrije u Nišu - najavljeni nova radna mesta i proizvodi

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
duvanska, filip moris
200 novih radnim mesta; foto: S. V.

Kompanija Philip Morris uložiće 100 miliona dolara u novi pogon u Nišu što će značiti i otvaranje 200 novih radnih mesta, najavio je direktor te kompanije. Novom investicijom fabrika u Nišu ubuduće će, pored tradicionalnih cigareta, proizvoditi nesagorevajuće i manje štetne proizvode.

Jacek Olczak, filip moris Generalni direktor najavio investicije; foto: Ivan Zupanc Posle 20 godina od privatizacije Duvanske industrije u Nišu, iz kompanije Philip Morris najavljuju novi korak - “budućnost bez duvanskog dima”. Kako kažu iz kompanije, navike pušača se menjaju pa će fabrika, koja se bavila proizvodnjom tradicionalnih cigareta, sada pokrenuti nove linije bezdimnih duvanskih proizvoda namenjene izvozu. Generalni direktor Jacek Olczak rekao je da će zato u Nišu investirati novih 100 miliona dolara i otvoriti oko 200 radnih mesta.

Danas pravimo veliki iskorak ka ostvarenju naše vizije budućnosti u kojoj će cigarete biti zamenjene boljim alternativama. Fabrika Philip Morris u Nišu je odličan primer razvoja i modernizacije koji donosi vrhunske poslovne rezultate kroz primenu savremenih tehnoloških rešenja i inovacija - rekao je Olczak.

Direktor kompanije potpisao je Memorandum o razumevanju sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, i tom prilikom istakao je da će zajedničkim snagama ostvariti budućnost bez duvanskog dima. Dodao je da je proizvodnja bezdimnih proizvoda u niškoj fabrici vizija koju je kompanija Philip Morris postavila pred sebe još 2016. godine, kada su istakli da će sve cigarete zameniti boljim alternativama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srba

    10:20 // 12. 9. 2023.

    Fabrika otrova i peozvoda bolesti zavisnosti.

  • Vesna

    10:41 // 7. 9. 2023.

    Velika vecina bi volwla da radi u Filip Morisu.Svecka kompanija.

  • Qgo

    08:19 // 7. 9. 2023.

    Podatak koji vecina ne zna: u vreme Milosevica 20% budzeta Srbije je punila preko poreza duvanska iz Nisa. Jeste, petinu budzeta su grabili sa juga Srbije. I sada je slicna situacija, a za nasu decu nema besplatnih udzbenika vec samo za njihovu u Bg. Grrrrrrr, pljackaju nas godinama. https://www.politika.rs/scc/clanak/413413/Duvanska-industrija-preko-poreza-puni-11-odsto-republickog-budzeta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: