Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 4. 4. 2024.

| Ekonomija

240 miliona za 3 meseca dobili "Vodogradnja" i "Trace" za održavanje i izgradnju ulica i puteva u Nišu

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
medjarci
Poslednjih godina firma predsednika Opštine Doljevac zadužena za "krpljenje" rupa u Nišu; foto: N. Đ.

U prva tri meseca 2024. godine na osnovu tri ugovora - za izgradnju saobraćajnica, održavanje i rehabilitaciju puteva i ulica u Nišu, firmama Trace i Vodogradnja iz Pukovca niška Direkcija za izgradnju isplatiće oko 240 miliona dinara.

ugovor Ugovor potpisan još 2022. godine; foto: printscreenOve dve firme, od kojih je jedna u vlasništvu porodice predsednika Opštine Doljevac Gorana Ljubića Međarca, sklopile su još 2022. godine sa Direkcijom nekoliko okvirnih sporazuma vrednih više milijardi dinara koji podrazumevaju da će se oni brinuti o izgradnji i obnovi ulica u puteva do 2026. godine.

To praktično znači da na nekoliko meseci one potpisuju ugovore za poslove koje su obavile i onda im se novac isplaćuje.

Dok se brojne Nišlije žale na neasfaltirane ulice, kao i udarne rupe, ovim firmama odlaze milioni za taj posao.

Tako je, prema ugovoru potpisanom 3. aprila o izvođenju radova na redovnom i urgentnom održavanju puteva i ulica na teritoriji grada Niša ovim firmama za prethodna tri meseca dodeljeno 99,9 miliona dinara, dok je ukupna vrednost posla za 4 godine procenjena na 833 miliona.

rupe Građani se često žale na udarne rupe i neasfaltirane ulice; foto: čitalac Za radove na rehabilitaciji puteva i ulica ugovorom su za 3 meseca dobile su nešto više od 105 miliona dinara, dok je ukupna vrednost ovog četvorogodišnjeg ugovora 1 milijarda i 250 miliona dinara.

Kada je reč o ugovoru za radove na izgradnji saobraćajnica, ove firma su novim ugovorom za prva 3 meseca 2024. godine dobiile nešto više od 36 miliona dinara, dok je ukupna vrednost ovog ugovora za 4 godine procenjena na 1,6 milijardi.

Stotine miliona dobile su i početkom godine za poslednja tri meseca u 2023. godine.

Zajedno sa firmom Trace Srbija u vlasništvu bugarskog akcionarskog društva firma Vodogradnja dobila je ugovore za održavanje i izgradnju puteva na dve godine i 2019. i 2021. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Momir

    22:27 // 4. 4. 2024.

    Koliko li od toga ode u SNS a koliko gradonačelnici?Pa stan u Majamiju se nije kupio od plate.Biče posla za tužilaštvo,samo polako.

  • Milja

    21:54 // 4. 4. 2024.

    Zna se gde to zavrsava u SNS, a skolama umanjuju sredstva za elementarne potrebe.

  • Naissus

    21:18 // 4. 4. 2024.

    Zetska, Radoja Dakića, Patrisa Lumumbe, Ratka Pavlovića, Knjaževačka, Vrežinski Bulevar, Vizantijski Bulevar, BK (prvi deo, 2-22), Vojvode Tankosića, 21. Maj, 27. Mart, Vranjanska, Marina Držića, Ljubomira Nikolića, Mariborska, Danila Kiša i mnoge druge VIŠE NE MOGU DA SE KRPE, aman zaman ljudi, ako ste uopšte ljudi (?? diskutabilno ??). Trebao je nov asfalt još pre zadnjeg krpljenja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: