Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 9. 12. 2021.

| Ekonomija

244 Nišlije na preliminarnoj listi za subvencije za zamenu stolarije, izolaciju i solarne panele

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
grad
Najviše domaćinstava se prijavilo i dobilo pomoć za zamenu stolarije; foto: T. T.

Prema preliminarnoj listi koja je objavljena na sajtu Grada, subvenciju za mere energetske sanacije kuća i stambenih zgrada dobiće 244 domaćinstva u Nišu i to najviše za zamenu stolarije - njih 222. Za postavljenje izolacije na zidovima i krovovima novac će dobiti 15 građana, a za solarne panele 6 domaćinstava.

Na konkurs za mere energetske sanacije koji raspisan 1. oktobra, a rok za prijavu je bio do 1. novembra, prijavilo se više do 400 Nišlija i to samo vlasnici kuća, dok se nije prijavila nijedna stambena zajednica.

Preliminarna lista dobitnika subvencija objavljena je 8. decembra i može se videti na sajtu Grada Niša, sajtu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i na oglasnoj tabli u Gradskoj upravi u ulici Nikole Pašića.

Na preliminarnu rang listu, podnosioci prijava imaju pravo prigovora Komisiji, u roku od 8 (osam) dana od dana njenog objavljivanja na oglasnoj tabli Grada Niša, zvaničnoj internet stranici Grada Niša, kao i na internet stranici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Prigovor se može podneti poštom ili neposredno na pisarnici Grada Niša, u ul. Nikole Pašića br. 24. – Komisiji za realizaciju mera energetske sanacije - stoji u odluci.

Za nabavku spoljnih prozora i vrata sa pratećim građevinskim radovima subvencije će, prema listi, dobiti 222 domaćinstva, dok je za skoro njih 150 nije prihvaćena prijava.

15 Nišlija dobiće pomoć za ugradnju i nabavku termičke izolacije zidova, tavanica i krovova, dok je 19 njih odbijeno za ovu meru.

Najmanje prijava bilo je za nabavku i instalaciju solarnih kolektora za grejanje vode i samog objekta - 16 domaćinstava se prijavilo, a 6 dobilo sredstva.

Podsetimo, program subvencionisanja mera energetske efikasnosti podrazumeva da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto subvencije za svaku pojedinačnu investiciju, a građani ostatak.

Za ovaj projekat Ministartvo energetike je obezbedilo 9, Grad Niš 10 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rade Milenović

    16:11 // 12. 2. 2022.

    Umesto da daju subvencije za toplotne pumpe ,oni daju subvenciju za pelet..... pa to je isto neko sagorevanje a ujedno zagadjenje... samo mi je da upoznam te energetske stručnjake gde im je pamet....

  • Slavko

    20:18 // 9. 12. 2021.

    Kako vas nije sramota da ležete narod za subvencije za solarne panele kada su objavili u svim novinama da jedino grad Niš nije poslao dokumentaciju za solarne panele. Ovo je bre izgleda grad lažova .

    • Tajanstveni Alan

      07:25 // 10. 12. 2021.

      Da. I ima najveceg foliranta, energetskog menadzera ! Malo ga omikron soj sputava da putuje i uzima dnevnice ,trenutno, no nadoknadice taj ,duplo !

    • Nm

      07:50 // 10. 12. 2021.

      Piše lepo solarnih kolektora za grejanje vode, ne električnih. Za električne je grad mrzelo da se prijavi za sredstva, bili su zauzeti planiranjem Vučića na ambasadoru

  • Никола

    16:09 // 9. 12. 2021.

    Ранг листа без броја поена.
    Стандардна професионалност и транспарентност рада градских служби.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: