Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 6. 11. 2015.

| Ekonomija

300 miliona dinara na poklon Toplani i “Gorici”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
toplana
Niška preduzeća dobila poklone; foto: rts.rs

Iz gradskog budžeta niškoj Toplani biće dato 200, a JKP “Gorica” 100 miliona dinara na ime uvećanja osnovnog kapitala. Gradonačelnik Zoran Perišić kaže da komunalni sistem ne sme da se uruši.

Iako se novac iz gradske kase javnim preduzećima uplaćuje na osnovu već pripremljenih programa i projekata ili tako što Grad plaća račune, ovog puta je odlučeno da se preduzećima povećaju osnovni kapitali.

Kako je pojasnio načelnik Uprave za komunalne delatnosti Miodrag Brešković, iako se novac formalno uplaćuje kao povećanje kapitala, menadžmenti preduzeća mogu da ga koriste za tekuće poslovanje.

To će puno značiti, prema rečima Perišića, “Gorici” čije “poslovanje je urušeno”, ali i Toplani koja mora da plaća dugovanja “Jugorosgasu”.

Grad je garant i konačni nosilac obaveze za poslovanje kompletnog javno-komunalnog sektora u gradu. “Gorica” kao javno preduzeće ne može da ode u stečaj i Grad je taj koji mora da reši pitanje poslovanja. Grad kao osnivač jednostavno mora da preuzme obaveze koje nastanu - rekao je Perišić.

perisis Perisić: Deluje kao poklon, ali morali smo; foto: JV arhivaMenadžmenti oba preduzeća se u prethodnim godinama nisu pokazali, pa je tako Javno komunalno preduzeće “Gorica” zbog lošeg poslovanja već u procesu reorganizacije, dok je Toplana u dugovima prema dobavljačima, ali i građani duguju njoj.

I pored loših rezultata rada, Grad je odlučio da pomogne. 

Ovo jeste na neki način… Neko je radio kako je radio i onda se pojavi Grad i kaže: “E, koliko vama treba para?”. Jeste, ali mi ne možemo da ostavimo da se komunalni sistem uruši - rekao je Perišić.

Odluka o povećanju kapitala pomenutih preduzeća trebalo da postane pravosnažna nakon usvajanja na sednici Skupštine Grada koja bi trebalo da bude održana naredne nedelje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica Vasic

    20:39 // 10. 11. 2015.

    Mogao bi gradonacelnik da da nalog da se uplati citava suma koju Grad duguje za grejanje budyetskih ustanova, Uprava itd.... Nemaju obavezu poklanjati ali imaju obavezu platiti dugovanje.

  • ТАЊА

    11:35 // 9. 11. 2015.

    Само у Нишу је оваква ситуација у свим осталим градовима се граде фабрике, довлаче инвеститори, запошљавају људи. Наш лепи град је постао слепо црево за све лепе ствари у љему гајимо само политичаре који ће нас задужити за наредних сто година, запослити све своје везе и оставити пустош кад оду. Треба ли мирно да чекамо или је време да се пробудимо и и учинимо нешто за наш град???!!!

  • Godjira

    18:55 // 8. 11. 2015.

    A da uplatite nesto onima koji su gladni a ima ih dosta u ovom gradu zbog vase nesposobnosti, recimo?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: