Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 19. 12. 2013.

| Ekonomija

4 niške opštine usvojile budžete za 2014.

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opstine-nis-*gradnis.info*.jpg
Čeka se Niška Banja, foto: gradnis.info

I dok su u Medijani, Crvenom Krstu i Paliluli smanjivali budžete, u Panteleju su uvećali. Odbornici DS-a iz Panteleja kažu da će i pored uvećanja, pola budžeta otići na plate zaposlenih.

pantelej Usvojen budžet na Panteleju, arhivska fotografijaBudžet je u Panteleju uvećan za oko 2 miliona dinara i iznosi oko 168 miliona za celu narednu godinu. Povećana je stavka koja se odnosi na socijalu, ali odbornici DS-a smatraju da će najviše novca otići na plate.

- On (budžet prim.aut.) će biti realizovan sa 65 odsto i od toga će velika većina otići samo na plate upošljenih. Za održavanje vodovoda u selima naše opštine izdvojeno 2,3 miliona što su smešno male pare, maltene samo za odlazak do tih sela - rekao je Branislav Mišić iz DS-a, a prenosi Belami.

Odbornici Skupštine Opštine Palilula usvojili su budžet od 169 miliona dinara, a predsednik Boban Džunić je naglasio da će Opština pokušati putem projekata da nadohnadi umanjenje od 20 odsto i poboljša kvalitet života njenih stanovnika.

crveni k Na Crvenom Krstu više novca za socijalu, arhivska fotografija Budžet je naviše smanjen u Crvenom Krstu, čak za nekih pedesetak miliona u odnosu na prošlu godinu i za 2014. je planirano 146 miliona dinara. Predsednik Skupštine u Crvenom Krstu Miroslav Milutinović kaže da se i u ovoj Opštini nadaju projektima.

- Imamo dva projekta koja očekujemo. I kroz ta dva projekta mislim da ćemo rešiti neke naše probleme. Naročitu pažnju smo posvetili socijali i za to odvojili oko 4 miliona - rekao je Milutinović.

I Džunić i Milutinović, i pored umanjenja, budžete njihovih Opština ocenili su kao razvojne.

U Opštini Medijana usvojen je budžet od 166 miliona što je za oko 26 miliona manje u odnosu na prošlu godinu. Predsednik Skupštine Medijane Momčilo Radojičić rekao je da je najveće umanjenje na poziciji Milanski edikt, koja je ukinuta. On je naglasio da će biti dovoljno para za sve planirane aktivnosti.

Odbornici u Niškoj Banji će o budžetu za narednu godinu, najverovatnije odlučivati u petak, kada je planirina sednica Skupštine ove Opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sljakarac

    14:27 // 19. 5. 2014.

    Hvala za projekat "NIŠTA"!
    Puno pozdrava iz SNŠljake!

  • bidza

    17:30 // 22. 12. 2013.

    Sta ce nam tolike opstine? Dosta je jedna. Dzabolebonje politicare zaposliti da iznose smece. To je jedini posten posao u niskim opstinama.

  • Nastavnica Milica

    09:20 // 20. 12. 2013.

    @Goran
    Nisu problem službenici (u stalnom radnom odnosu), već imenovana i postavljena lica (Skupština, većnici, komisije...). Taj parazitski deo kvaziopština pojede 70% budžeta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: