Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 2. 11. 2021.

| Ekonomija

46 niških privrednika dobilo bespovratnu novčanu pomoć od Grada

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
ugovori
46 privrednika dobilo ugovore u Gradskoj kući; Foto: M. M. K.

Podsticajna sredstva za poboljšanje poslovanja dobilo je 46 privrednika iz Niša od njih 88 koji su konkurisali na poziv u okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada za 2021. godinu. Oni će novac iskoristiti za kupovinu ili popravku opreme, unapređenje poslovanja, renoviranje prostora ili pomoć za finansiranje ili sufinasiranje kredita kod banaka.

Ugovori o bespovratnim sredstvima predstavnicima mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i preduzetnicima za unapređenje konkuretnosti uručeni su odabranim privrednicima danas u Gradskoj kući.

Neki od njih će obnoviti opremu, drugi uložiti u promociju poslovanja. Vlasnica salona koji u Nišu posluje više od dve decenije kupiće najnoviji laserski aparat za skidanje tetovaže, a pomoć grada dobila je po drugi put.

Kupiću laser koji je najnoviji u svetu tehnologije za skidanje tetovaža i za druge tretmane lica - kaže Suzana Miljković.

Vlasnica firme koja uvozi sirovine za kafemate kaže da će novac uložiti u novi biznis plan.

Dobili smo oko 300 hiljada i planiramo da iskoristimo za izradu dobrog bizniz plana zbog sve većih promena koje su nas zadesile, da bi mogli da se proširimo i uvezemo nove artikle- Ana Krgović.

Pravo da učestvuju na konkursu imala su mikro, mala i srednje preuzeća i preduzetnici registrovani u Nišu, čija je delatnost proizvodnja, prerada ili pružanje usluga. Ovo je četvrti put da privrednici dobijaju bespovratna sredstva, a ove godine iz gradske kase biće potrošeno 8 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    13:26 // 3. 11. 2021.

    Кол’ко отишло зету, ћерки, снаји, шурњаји…..? Сви редом чланови секте, али, ипак, скидам капу- предузимљиви су по питању мажњавања лове.

  • Vojislav Stoiljković

    11:24 // 3. 11. 2021.

    Dir. KLER-a i Nameštenica (DD duet) podstiču privredu ! Privreda ima svoje zakonitosti, stručnu analitiku i zahteva puno iskustva (kod pomenutih = 0).

  • Zoki

    09:25 // 3. 11. 2021.

    Moja Zena je preduzetnik, I nekoliko roďaka.... Niko od nas nije cuo za ovaj"konkurs" niti nas je iko iz npr.opstine ili nekog sektora za ekonomiju ili bilo log opstinskog tela informisao.Verovatno je sve preko SNS I normalno-namešteno. Bas cu da se raspitam,ovde profitiraju i razne firme koje nude opremu I mašine,, sve namešteno. da izgleda kao realno, provizije se uzimaju ako se nabace sredstva

    • neobavešten

      08:37 // 5. 11. 2021.

      To što ti i tvoja i rodbina neste čuli je vaš problem.
      Ovaj konkurs je raspisivan krajem svake godine. Kao sto ima i početkom svake godine konkursi NSZ, takođe konkurs koji je završen pre par dana u saradnji sa GIZ-om itd. itd.
      Očigledno Vas ne zanima da pratite konkurse i pokušavate da iskoristite sve što Vam se pruža.
      Bolje uzmite da se informišete o predstojećim konkursima nego što kritikuje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: