Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 6. 7. 2023.

| Ekonomija

98 miliona dinara za rekonstrukciju bulevarske pijace u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Pijaca, Bulevar, Nis, foto Ljubica Jocic
Radiće je firme iz Gnjilana, Niša i Pirota; ilustracija; foto: Ljubica Jocić

Rekonstrukcija pijace “Krive livade” koštaće oko 98 miliona dinara sa PDV-om, a radiće je tri firme iz pirotskog sela Gnjilan, Pirota i Niša, koje su pobedile na tenderu, dok je među odbijenim ponuđačima Tončev gradnja. Rok za završetak radova je 180 dana.

Novembra prošle godine Gradsko veće usvojilo je odluku i tada je rekonstrukcija najavljena, dok je javna nabavka Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj okončana osam meseci kasnije.

Od tri grupe ponuđača koje su se prijavile, izabrane su firme Gardal iz Niša, Signalizacija put iz Pirota, kao i firma Dim energy iz pirotskog sela Gnjilan. Njima će za rekonstrukciju biti plaćeno 81.853.268 dinara bez PDV-a, što je sa PDV-om 98.223.921 dinar.

Ponuda koju su zajednički podneli Tončev gradnja, Multitek Elektronik i Čelik odbijena je jer je ponuđena cena od oko 112,5 miliona dinara bez PDV-a, odnosno oko 135 miliona sa PDV-om, viša od procenjene vrednosti u iznosu od 83,3 miliona dinara.

Odbijene su i firme Sib invest, Hidrokontrol, Marnifon, Vokamont gradnja i Termopro, sa zajedničkom ponudom i cenom od oko 98,7 miliona dinara sa PDV-om.

U planu je postavljanje nadstrešnice iznad pijace, kao i radovi na instalacijama, istaknuto je u tenderskoj dokumentaciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    02:04 // 10. 7. 2023.

    Za te pare, jel dižu još jedan sprat??? Ta pijaca je za vreme ovih SNS LOPOVA, kao bila "renovirana" !! Sad ćemo opet, a "procenti" samo kaplju... Kad počnu da "sredjuju" Čair, biće veselo, tu su u pitanju evrići...

  • danija

    12:26 // 7. 7. 2023.

    pijaca odavno zrela za sredjivanje. Kad bi ste videli kako izlega kad se pogleda odozgo uzas. Prokisnjava na sve strane.Naravno da ne kosta toliko

  • Petar

    22:26 // 6. 7. 2023.

    I regulisati prodaju na tezgama koja su na setalistu. Ili ih smanjiti u dimenzijama ili prodaja iskljucivo unutar lokala, eventualno samo da izbace po koju gajbicu. Ne moze se proci normalno kada su guzve a da se ne sapletes o torbu, kolica i pritom ne odgurnes penzionere dok prolazis. Dizu automobile ako nema dovoljno prostora za pesake a tezge se sire kao kuga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: