Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 27. 9. 2018.

| Ekonomija

Aerodrom Niš o ukidanju linije: "Wizz air" je sve rekao

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
Avioni
Niko jasno ne obrazlaže šta je razlog za gašenje linije; foto V. K.

Šta su razlozi za gašenje avio-linije Niš - Malme u Javnom preduzeću “Aerodrom Niš” ne žele da komentarišu, već kažu da je sama mađarska aviokompanija javnosti dostavila infomacije zašto ukida ovu liniju. Napominju i da ostale linije ostaju, te da je u slučaju leta za Malme reč o izuzetku.

U saopštenju rukovodstva niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” navodi se da ih je Wizz air obavestio o gašenju linije ka i iz švedskog grada, a šta je dovelo do toga nisu pojasnili.

Informacije kao i razloge ovakve odluke kompanija je dostavila i javnosti - rekli su u niškom aerodromu.

Ističu da se avio-saobraćaj ka svim destinacijama iz Niša odvija u skladu sa najavama za letnju sezonu 2018. godine, kao i zimsku sezonu 2018/2019. godinu.

Izuzetak predstavlja linija avio kompanije Wizz Air na relaciji Malme - Niš- Malme ka kojoj će avioni pomenute kompanije saobraćati zaključno sa 07.01.2019. godine - kažu u JP “Aerodrom Niš”.

Objašnjavaju i da sve kompanije čiji avioni lete sa niškog aerodroma imaju važeće ugovore, te će “u skladu sa tim u predstojećem periodu nastaviti saradnju u nepromenjenim uslovima”.

Inače, Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” je od rukovodstva niške vazdušne luke tražila da objasni šta je uzrok gašenja avio-linije, dok od Vlade i Ministarsta građevinarstva i saobraćaja zahtevaju da javnosti predstave planove za razvoj niške vazdušne luke.

Podsetimo, mađarska niskotarifna kompanije je potvrdila za B92 da ukida liniju ka Malmeu, ali se iz odgovora ne može jasno videti šta je uzrok tome. Naime, oni su rekli da “kao što je uobičajena praksa u vaduhopolovnoj industriji, Wizz air stalno prati učinak svojih avio-linija kako bi najpopularnije destinacije bile dostupne po najnižim cenama karata”.

Prvi avion za Malme sa niškog aerodroma poleteo je juna 2015. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Драгослав Стефановић

    14:56 // 28. 9. 2018.

    Чим сам сазнао да Визер укида лет за Ајдховен одмах сам купио карту за задњи лет. Питао сам се зашто укидају лет који је увек био пун. И шта то они знају што ја не знам. Ускоро сам из новина све сазнао. Сад за Ајдховен летим из Београда. Вероватно ћу и за Малме ускоро летети из БГ. Цела Србија Београд. Само они да узимају паре и да им буде комотно.

  • Prodavac karata

    11:39 // 28. 9. 2018.

    Avio kompanije lete da bi zaradile novac, u suprotnom ukidaju linije. Tako je ukinut linija Nis-Eindhoven, Beograd-Ninberg, Nis-Cirih -Germania,
    Ryanair ukinu skoro sve linije iz Temisvara i zatvorio Bazu. WizzAir , ima se utisak, ukida liniju Skople-Barcelona od kraja oktobra. Odavno je bilo izvesno ukidanje linije Nis-Malme, jer su cene karata, u proseku, izuzetno bile niske sve
    vreme.

  • penzioner

    09:47 // 28. 9. 2018.

    Gospodo iz JV,da se ovde ne bi pljuvali i izigravali kako smo obavesteni,stupite u kontakt sa Vizerovim menadzerom,pa ce vam on objasniti zbog cega je ovo i znace se istina.Novinarstvo nije SAMO NAPISATI.Vizeru je vazan veci profit,pa makar on bio i jedan evro.Nije slucajno otvoren Bec,iako postoji let do Bratislave.Istrazite.Bulatovic nije kompetentan da odgovara na ovo,on samo POKLANJA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: