Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 29. 10. 2021.

“Aerodromi Srbije” iz Niša ulažu u aerodrom u drugoj državi, koliko novca ide za Trebinje iz Vlade ne otkrivaju

avion air serbia, foto aerodrom konstantin veliki Novac iz Niša pravac Trebinje?; foto: Aerodrom "Konstantin Veliki"

Niš nema svoje avio-preduzeće, ali su zato “Aerodromi Srbije” smešteni u ovom gradu i odatle će se, kako piše u odluci Vlade, kapital ovog preduzeća uložiti u Aerodrom Trebinje. Šta to konkretno znači i koliko para ide u susednu državu, iz srpskog preduzeća ne odgovaraju već više od mesec dana, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno rekao da je investicija u trebinjsku vazdušnu luku vredna oko 100 miliona evra.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Deda

    09:26 // 29. 10. 2021.

    "Rešio sam da Srebrenici dam 5 mil., reši sam Doboju da dam x mil, Banja Luci x mil., u Trebinju da napravim aerodrom", pa čiji si ti predsednik, AVe?

    • Ђраган Дилас

      10:21 // 29. 10. 2021.

      Чиста пропаганда АВ, да би се приказао као патриота. Он, који је уназадио Србију макар за 50 година спроводећи ратну политику, а данас пљачку и недемократију.

    • Des - pot

      11:00 // 29. 10. 2021.

      Sam sebi svoj! On se toliko uživio, i umislio da je on, jedan jedini i niko više! Tu pomoći nema!

  • Iu

    09:48 // 29. 10. 2021.

    Ima li kraja?

  • Snežana

    10:16 // 29. 10. 2021.

    Nije on kriv, on pomaže svojima mi smo krivi što dozvoljavamo da naše pare arči na susedne zemlje.

  • Siky67

    10:42 // 29. 10. 2021.

    Trebinje - svetska desetinacija i buduća raskrsnica vazdušnih puteva. Svi transkontinentalni letovi umesto Frankfurta i London, odvijaće se preko Trebinja - reče Vođa.

  • Dragan

    11:14 // 29. 10. 2021.

    Neka prvo puste grejanje na aerodromu. Ljudi čekaju po 4sata let u hladnom i to u doba kada se trebaju zdravstveno čuvati.

  • Bruno

    11:20 // 29. 10. 2021.

    S obzirom da u Chicagu ima najviše naših ljudi, van Srbije, da vlada pod hitno donese odluku da se pomogne aerodrom O'Hare sa par stotina miliona $ ili €, a na grbaču žitelja Srbije namakne još malo dugova kod braće Kineza ili Arapa.

  • Zlobnik

    12:32 // 29. 10. 2021.

    E , sada treba da nastupe , zajedno, vakseri i antivakseri i da se zapitaju zašto "njihova" država naplaćuje "gradu Nišu" i dalje 6.000€ dnevne kamate , kada je Ugovor sa vojskom ispoštovan!!!
    A to što će "sagraditi" aerodrUm u Trebinju - vežite mačku o rep. "Kad bi sve bube brale med - bumbari bi nabrali najviše" ! To samo "odabrano retki" ne vide a kupuju karte za BgdMetro ,dok ne poskupe!

  • Zoran Bogdanović

    13:12 // 29. 10. 2021.

    Pa kad ima toliko para da se oprema trebinjski aerodrom zašto mi građani koji čekamo da im se isplati zauzeto zemljište za potrebe niškog aerodroma nismo namireni do sada. Skoro je godina kako su izvođači radova na postavljanju poletno- sletne signalizacije okupirali privatno zemljište a Aerodromi Srbije izbegava plaćanje.

    • Oki

      19:40 // 29. 10. 2021.

      Prica se da se ceka da poskupi zemljiste pa oce aca da uplati vise pare ljudima...fakticki da vam ucini

  • zzzzz

    14:46 // 29. 10. 2021.

    Aerodrom se ne pravi za dve tri opštine s obzirom na broj stanovnika i blizinu dubrovačkog,mostarskog,tivatskog i podgoričkog ovo je do sada najveći promašaj.Lično mislim da od toga nema ništa u pitanju je samo uzimanje para i populistička propaganda.

  • qgo

    16:15 // 29. 10. 2021.

    Kako mi je jedan rodjak bio na visoj zrakoplovnoj skoli u Zagrebu pocetkom osamdesetih, znam jedan vrlo zanimljiv podatak iz tog doba. Neverovali ili da, tada su u celom svetu samo 4 (da, cetiri) aerodroma poslovala rentabilno. Svi ostali su imali subvencije. Nisam nesto siguran da se situacija od tada mnogo promenila. Praviti aerodrom bogu iza ledja? Nema logike...

    • ego

      20:49 // 29. 10. 2021.

      @qgo - Ako tvoja logika nije u redu, ne znači da stvarno nije u redu.Ovde se ne radi o rentabilnosti, već o potrebi.Trebinje nije Bogu iza leđa.

    • qgo

      06:49 // 30. 10. 2021.

      @ego Trebinje nije u Srbiji a sve ono sto nije u Srbiji je za nas bogu iza leđa kada su finansije u pitanju. Da pitamo Ginisa da li je cuo za jos neki slucaj da je neko pravio aerodrom u drugoj drzavi? I da se zna: ne radi se o "mojoj" logici vec o LOGICI jer ja mogu da pricam o tome zato sto sam je polozio na faksu a u dvaes marke da nikad neces da pogodis sa kojom ocenom.

  • Pera

    21:01 // 29. 10. 2021.

    Zasto ne pogledate koliko je nove opreme kupljeno niskom aerodromu poslednje 2 godine? I dalje se zanosite praznim pricama da je aerodrom mogao da bude odrziv - cista neistina. Drzava je intervenisala u poslednji cas, oprema je bila pred raspad, zgrada i pista pri kraju. Da li ce ovaj gospodin kada Aerodromi Srbije izgrade novu zgradu i toranj (da ne gradi ga SMATSA) da se izvini za neistine???

    • Torpedo

      23:23 // 29. 10. 2021.

      Dzaba ti oprema, zgrada ili pista, kad je letova sve manje ! Bice za slikanje !

    • Mika

      08:07 // 30. 10. 2021.

      @Pera - koliko je kupljeno? konkretno navedi.Šta je kupljeno? koliko je plaćeno? ko je sprovodio javnu nabavku i kada? jel bila javna?Kada je toliko nakupovano(čista laž), što ne radi grejanje?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: