Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:47, 30. 9. 2015.

| Ekonomija

Agencija: Kostić prodao "Pivaru" po zakonu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Kostić
Agencija rekla da Kostić nije pogrešio; foto: JV arhiva

Iako je Privredni sud razrešio stečajnog upravnika Ljubomira Kostića iz “Pivare Niš”, a jedan od ponuđača protiv njega podneo krivičnu prijavu, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika u njegovom radu u Pivari nije pronašla nikakve nepravilnosti.

U opširnom izveštaju supervizora Agencije Jovice Todića navodi se da je nadzor nad radom Kostića i prodajom “Pivare Niš” uradio nakon pritužbi “Lus investmenta”, koji je bio potencijalni kupac preduzeća.

Uvidom u dokumentaciju Todić je utvrdio, kako piše u izveštaju, da je Kostić poštovao Zakon o stečaju i da je pritužba protiv njega neosnovana. kostic Zaključak supervizora

Ne postoje nepravilnosti u radu licenciranog stečajnog upravnika Ljubomira Kostića u predmetu stečajnog dužnika AD “Pivara Niš” i u konkretnom slučaju nema elemenata za podnošenje predloga za pokretanje disciplinskog postupka pred disciplinskim većem Agencije - piše Todić.

Kostić je ipak, pre donošenja ovog izveštaja, razrešen sa mesta stečajnog upravnika u “Pivari Niš”, a na to je uložio žalbu. Kako piše u izveštaju, razrešenje je usledilo dok su i Kostić i sudija koji je vodio stečaj pivare od samog početka bili na odmoru.

Beogradski “Lus investment” je u svojoj pritužbi, kako se vidi u izveštaju Agencije, naveo da ih Kostić nije na vreme obaveštavao o toku prodaje pivare, kao i da nije uvažio mišljenje jednog člana Odbora poverilaca koji je bio za to da se prihvati njihova ponuda.

Kako je “Južnim vestima” potvrdio advokat beogradske firme Danilo Nikolić, protiv stečajnog upravnika Ljubomira Kostića podneta je krivična prijava zbog toga što “svojim postupanjem nije zaštitio interese države Srbije i stečajnih dužnika, jer nije omogućio da oba učesnika u postupku kupoprodaje prisustvuju neposrednoj pogodbi”.

Podsetimo, “Pivara Niš” je nakon sedam neuspelih licitacija prodata bugarskoj kompaniji koju vodi biznismen Stefan Stefanov za 130.010.000 dinara.

Investitor je već krenuo da ulaže u obnavljanje proizvodnje, ali je žalbu na postupak prodaje uložio “Lus investment” i Privredni sud je stopirao kompletan proces.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boba

    18:28 // 5. 10. 2015.

    Ma kako da ne,stecajni su na od postenja(dzepa svoga)doveli sve na ulicu jos im dajete prostora da se reklamiraju

  • x man

    20:34 // 30. 9. 2015.

    Da li ce ,,PIVARA,, da zaposli nekog
    u menadzmentu ili ce da je vode polu pismeni pojedinci....bivsi radnici(SVAKA CAST IZUZETCIMA)

  • Dr

    18:00 // 30. 9. 2015.

    Izgleda sposoban neki lik čim je stečajni upravnik,kako piše štampa, u 18 preduzeća!
    Onda i pitanje za super vizora i SU: Kako taj lik u toku dana stiže da uradi valjano sve poslove kao SU u tih 18 pred. u stečaju i koliko mesečno zarađuje po tom osnovu, i da li i koliko od stečajne mase onda ostaje za deobu poveriocima, te koji organ kontroliše ta primanja SU?
    Pa to je sada najbolje zanimanje!!

    • Petar

      22:45 // 1. 10. 2015.

      Mislim da mnogo pitate, a možda čak i sami znate odgovor!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: